• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VAMPY:
    MEDVED007:
    SHILENEC: vedro je proste problem. ted jsme na Sicilii, ja jsem v tricku, vyhrejvam se na slunci a mistnaci chodej pomalu v perovkach. kdezto v lete se mi dela zle i v CR, jenze zase v lete jsou bohuzel prazdniny a je potreba je nejak pokryt. 🤦
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    POZITRON: byli jsme jeste bez deti v Cannes (a jeli do St. Tropez, Nice..). mestske plaze byly kvalitou ok, ale bylo to nacpane. Vedro je tak akorat, srovnatelne s Chorvatskem/Italii/Reckem.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    POZITRON: Byli jsme v létě v Nice a za mě hodně fajn dovolená. V okolí je toho hodně k vidění včetně Monaka, město samotné je krásné, v centru městská pláž, která není fantastická, ale určitě v kategorii městských pláží velmi dobrá. Vedro je věc náhody, davy zcela klasické.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    POZITRON: Ja byla v lete St.Tropez coz neni tak daleko od Nice a bylo to super. Vedro, ale uplne v pohode zitelny. Ja jsem ale hodne teplomilny clovek
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Nemate zkusenost v lete s Nice nebo Marseille? Treba druha pulka srpna. Byva tam vedro na padnuti a hodne narvano?
    Premyslime, kam v lete s detmi kvuli prazdninam, ale v lete budou asi davy vsude, ze? A vedro? Bohuzel cim jsem starsi, tim hur vedro snasim.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: prave jet nekam 14 hodin autem s nasima 3 klukama, kteri neposedi, to je pro nas zatim dost neprijemna predstava. a to i kdyby se po ceste udelala velka pauze treba i na prespani a vyblbnuti.

letadlem imho lepsi

Praha - Bari 1:55
    Letiste Bari - Gargano cca 2h taxikem

Praha - Pescara 1:40
    letiste Pescara - Gargano cca 2h taxikem

to uz se da, ale precijen ten Drac v Albanii se mi libi jeste lepsi dostupnosti. stejne jako bych se asi jeste chtela nekdy mrknout do Ninu v Chorvatsku, dokud jsou deti male. do Zadaru to take leta za par supu a v Ninu je melke more. jenze tam se bojim, ze to bude prelidnene i mimo sezonu. my jsme tam byli v dobe covidu, kdy bylo potreba mit vytery a ockovani a nevim uz co vsechno a tehdy tam zacatkem cervna nebyla prakticky ani noha, coz je v Chorvatsku dost neobvykle, ale to uz se opakovat nebude. :) stejne tak jsme v dobe covidu meli liduprazdne Korfu, dokonce v srpnu, to uz se take opakovat nebude. a ted teprve nastane ta doba, kdy si vsechny deti uziji pobyt ve vode a nebude potreba nekoho nekde nahanet a hlidat, kolik pisku ten nejmladsi sezral, takze treba na podzim si myslim, ze uz to na nejakou valecku na plazi bude konecne vhodne a moc rada bych toho vyuzila a proste se nekde realtivne v klidu vyvalila na plaz anebo nalozila do vody, nic dalsiho. :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: jelo se autem z ČR. Letadlem jsme nezkoušeli.
    HANELA
    HANELA --- ---
    před pár lety jsem viděla fotky známých, co cestovali po pobřeží Albánie obytňákem a byla to krása nesmírná! Úplný Karibik!
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    POZITRON: manžela uklidni, to samé byla moje žena, když jsme jeli poprvé do Albánie. No a když jsme následující rok plánovali další balkánský okruh, tak se na Albánii těšila a že ji nesmíme minout. A to jsme jezdili vnitrozemím, kde je to jiné než na pobřeží:)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: z Ruzyne ses na letisti v Tirane za 2 hodiny, realne to bude i min, z letiste v Tirane to je pak do Drace pul hodiny. laka me na tom to pohodli. opravdu se nekde par dnu jen koupat v mori, chodit na jidlo a zmrzlinu a nic vic. ale ne teda v sezone, kdy je moc vedro, treba takova prvni polovina rijna. :)
    poloostrov Gargano vypada na fotkach krasne, tam myslis z Bari nebo Pescary? ale to uz je dal, 2 hodiny taxikem z letiste.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: prostřílené značky jsou tam stejně jak v Albánii.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    POZITRON: dlouhý písčitý pláže splňuje i Gargano. Ale nevím jak je to teď 10 let zpátky tam bylo liduprázdno.
    2733
    2733 --- ---
    POZITRON: To máš určitě pravdu,))
    Pozvolný vstup do moře v Durrësu je, dlouhá písčitá pláž a mělké moře taky. Pokud ti k tomu nevadí stovky západuchtivých Albánců, káždý se svojí diskotékou, ano, může to být destinace snů,)) Já bych za sebe popojela kousek jižněji, Albánie za to stojí.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    2733: jj, jak tady kdysi nekdo vtipne poznamenal, tak vzdycky se najde nekdo, kdo ohrne nos nad vsim, co nezahrnuje jet nejlepe jeste v sestinedeli obytnakem na feraty do Uzbekistanu, nebo jak to bylo, ale ja treba za sebe chci dobrovolne jet aspon jednou v zivote nekam, kde se treba na 4 dny vyvalim se 3 detma na piscitou plaz s pozvolnym vstupem do more a nebudou celou dobu resit nic jinyho, nez to, aby se nekdo neutopil a nespalil. a tenhle Drac se mi zda idealni, protoze je to blizko, jsou tam levny letenky a je to tam celkove levny.
    takze za me je to presne to, co hledam. :) akorat muz ma asi z Albanie furt trochu devadesatkovrj pocit, cili ze nas tam jeste na letisti unesou na organy. :)
    2733
    2733 --- ---
    POZITRON: Drač (Durrës) - strávili jsme tam loni jen den a noc. Byli jsme v jižní časti (Qeret) a od nevidím do nevidím si pamatuju jen hotely, pláže, bary, (luna)parky. My si tam jeli ušmudlaní na roadtripu balkánským vnitrozemím jen pro rychlou caipirinhu na pláži, vyprat v airnbnb, vyspat se na pohodlné posteli a honem pryč, takže účel splněn, ale jako cíl cesty bych to nedoporučila,))
    MORPED
    MORPED --- ---
    ANABEL_LEE: vim o ni,diky
    MORPED
    MORPED --- ---
    ANABEL_LEE: diky moc
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: sem jeste zapomnela letiste, jak jsme mohla zapomenout na letiste - u hlavniho mesta je ctvrt Kanoni, kde je takova kavarna a pod ni je takovy molo a to je hned u pristavaci drahy pro letadla takze pokud chcete mit boeing faaaakt blizko nad hlavou, tak jdete tam. nebo muzete zustat nahore a dat si kafedort a koukat na letadla zboku.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERCA_ZABA: Očekávat, že pacient umí španělsky mi přijde o dost realističtější než očekávat maďarštinu :). Taky jsme se nakonec domluvili, ale byl to herecký výkon na Thálii. Doktor taky neuměl nijak jinak. Dostal na výběr pět jazyků a nic .
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANABEL_LEE: obecně do nemocnice nechceš:-) ale pořád radši v Kerkyře v rámci EU.

Jinak na tu Albánii mám reference z loňska, ale jedno byl jen výlet právě z Korfu, ale líbilo se jim tam :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam