Tak máme za sebou jarní prázdniny - pondělí až pátek, Orea Resort Devět Skal s polopenzí.
Komfortní resort pro celou rodinu| OREA Resort Devět Skal Vysočinahttps://www.orea.cz/resort-devet-skal1) Na bookingu a jinde nenabízejí rodinné pokoje a budete extra platit parkovaní. Takže ideálně rezervace přes jejich web.
2) Rodinný pokoj jsou ve skutečnosti dva dvojlůžkové pokoje propojené mezi sebou dvojitými dveřmi. S dětmi 6 a 7 (skoro 8) win win - dvě ledničky, dvě velké skříně na chodbě, dva balkony, dvě televize a hlavně dvě koupelny a dva záchody. My jeden pokoj, děti druhý.
3) Snídaně bufetové - vajíčka, párky, zelenina, pomazánky, lokální uzeniny, škvarková pomazánka atd., všechno super. Obrovská pochvala za to, že je možné si vzít svačinu s sebou (na výlet) - ovoce, bábovku, čerstvý koláč, bagetku se šunkou, mají tam na to nachystané papírové pytlíky. Se snídaněmi se však pojí jedna věc, co mě neskutecně srala - je tam k dispozici neomezeně prosseco a mimosa (prosseco a džusem). Sakra proč je od rána k dispozici chlast? Dobrá polovina matek (ano, matek, chlapa jsem s tím neviděl), si k snídani dávala klidně 2 skleničky. Nechápu.
4) Obědy jsme řešili buď v hotelu (pro děti jen řízek s kaší, ale naše si nakonec daly napůl plněný bramborový knedlík s trhaným vepřovým a červeným zelím), nebo hned naproti resortu v restauraci U Šlechtů (česká kuchyně, točená kofola, malinovka, za mě taky moc fajn)
5) Večeře bufetové a TAK STRASNĚ DOBRÉ! Kapří hranolky, koprovka, těstoviny, rizoto, kuře na kari, grilovaná zelenina, vepřové se zelím, těstoviny, saláty, každý den i jedno sladké jídlo - žemlovka, buchtičky atd. Absolutně skvělá věc je, že tam na každou večeři dělají i čerstvou pizzu. Sýrovou, šunkovou, s mortadellou atd., takže si tam fakt vybere každý. Pití se u večeře platí (buď po veceři nebo na konci pobytu, jak chcete). Limonády od Pepsi 0.25l za 60 kč, karafa vody s citronem 0.7l za 70 kč, domácí limonády 0.4l za 70kč, ale tak s tím se dalo počítat.
6) Hotelový bazén - má rozměry cca 16*5*1.35, plavecké pomůcky (vesty, rukávky, pásy) k dispozici. Chodili jsme odpoledne kolem třetí a i jsme tam byli sami, bylo to fajn. Štvali mě rodiče, co nerespektovali zákaz skákání do bazénu a ještě v tom děti podporovali, bych tam musel jebat každého druhého, takže jsem to pak vzdal a jen házel zlé pohledy.
Hotelová sauna a posilovna jsou v rekonstrukci, je možnost využít venkovní sauny (takové stany) a pak vlézt do zamrzlého rybníka, ale nevyužili jsme.
Dětský koutek byl taky nějaký provizorní, ale vypadal dobře, zejména pro děti do 3 let.
7) Výlety po okolí - okolo rybníka v pohodě, taková krátká procházka, sjízdná kočárkem.
Drátenická skála nedaleko, celé taky na kočárek. Zrovna v lese káceli, takže spousta klád, po kterých se dá lézt, dokonce jsme i koukali na lesníky, jak kácí stromy, děti maj zážitek. Devět skal - z Křižánek po modré (u TIC je parkoviště), až po Skalní věž Hrádek taky kompatibilní s kočárkem, zbytek je pak do kopce po kamenech. Obě děti to daly bez frfňání. Nakonec Pohádková vesnička Podlesíčko - za 460 kč rodinného vstupného jsem čekal asi něco víc, ale pohadkové chaloupky jsou moc pěkné, sochy taky a je tam hřiště. Lidi co jsou ubytovaní v těch chaloupkách ale musí návštěvníci štvát, když tam od desíti od rána chodí.
Byli jsme jen ve všední dny po-pá a lidí tak akorát, spíš míň, víkendy budou asi strašně našlapaný. Suma sumárum dávám tak 8/10 a rozhodně doporučuju.