• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LOLRUS: Já teda doplním Muzeum loutek v Chrudimi.

A pěkný je i zámek ve Slatiňanech a okolní hřebčíny. V nedalekých Pardubicíh je muzeum kouzel. A v Automatických mlýnech je cukrárna a kavárna Epifany.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Dají se navštívit i Žleby...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    LOLRUS: Já teda doplním Muzeum loutek v Chrudimi.

A pěkný je i zámek ve Slatiňanech a okolní hřebčíny. V nedalekých Pardubicíh je muzeum kouzel. A v Automatických mlýnech je cukrárna a kavárna Epifany.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    CROSS: Hele a musí to být jako placená atrakce? Nám se totiž letos moc líbilo u Brombachersee...

Případně můžete dát i technické muzeum v Sinsheimu?
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Diky za tipy, vyzkousime.
    KACHITA
    KACHITA --- ---
    LOLRUS: koukni sem: https://lesychrudim.cz/ Napr.rozhledna Bara - to můžete spojit s Kocicim hradkem :-)
    Je tam i 3D bludiste na Podhure, ale nevim, jestli to nebude pro mensi.
    Ve Škrovádě jsou pískovcové skály..
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LOLRUS: určitě oběd v Tlusté Kachně :)

[TOOMIX @ Kam nejen v Praze s dámou na jídlo? Doporucene podniky a odstrasujici pripady ...]

a na Kočičí hrádek je pěkná procházka

Kočičí hrádek -
    https://www.zamek-slatinany.cz/cs/tipy-na-vylet/7898-kocici-hradek

Kočičí hrádek v zámeckém lesoparku Slatiňany – Kudy z nudy
    https://www.kudyznudy.cz/aktivity/kocici-hradek-v-zameckem-lesoparku-slatinany
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KATIA: byl jsem tam někdy v roce 1997 a bylo to fajn :)

z Vídně tam tuším létá přímý let, 5 let zpátky létal i z Prahy

BURGER ZA 600 KČ a další dobrodružství v dánském LEGOLANDU!
    https://youtu.be/gKFXj45rUc4?si=MTv4934qnU_YZMDj
    CROSS
    CROSS --- ---
    COQUINE: ono taky záleží na provozu — v srpnu v době bavorských školních prázdnin je takovej express pass doslova zlatej :-]

A jak říkáš, jde i o věk dětí, my jsme je kupovali starším dětem. Další parametr je celkově strávený čas, u dvou dnů se to rozloží, za jeden den chce člověk stihnout co nejvíc. Určitě je to něco, co chce trochu promyslet.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    LOLRUS: Asi Seč. Zřícenina Oheb a cesta lodičkou na ostrůvek.
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Ahoj, prosim je neco co bychom nemeli vynechat pri navsteve Chrudimi a okoli? Deti 8 a 9.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    CROSS: my jsme ty fast tracky nekupovali, protoze deti byly tehdy mensi a zaujaly je i atrakce, kde fronty nebyly zadne. ale letos v energylandii jsme uz fast tracky zaplatili a kdybychom se vraceli do disneylandu, obetuju to taky (byt tam je to docela raketa). a ve finale jsem fast track kupovala i v "blbym" aqualandu moravia, byli jsme tam v den, kdy na tech atrakcich byla fronta na 75 minut. no tak jsme si to vyzkouseli a priste zase jinam (me ten aquapark nezaujal).
    KATIA
    KATIA --- ---
    A byl jste někdo přímo v tom Billundu? O tom se nějak začalo mluvit u nás....
    CROSS
    CROSS --- ---
    COQUINE: největší výhoda pobytu přímo na místě je právě nástup hned ráno, než se ten park zaplní. Letos jsme to dali jeden den jen s Express Passem, co zkracuje čekání na půlku, a druhej den komplet bez, a děti byly i tak spokojený. Odpoledne, jak je narváno, už to ztrácí appeal, a nejde jen o čekání, prostě moc lidí je… moc. :-]

(Pro mě je kouzlo Legolandu v tom, že ho mám na půl cesty mezi domovem a Českem, takže přirozená zastávka na letní cestě ukázat děti babičce. Ale příští rok zkusim najít něco jinýho.)

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    COQUINE: pro dospělýho a 2 děti to je bezkonkurenční
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOOMIX: koukam na nasi cenu a dle nyxu jsme platili za 2 noci v piratskem hotelu se snidani plus 2x denni vstupy, vse pro 4 osoby, celkem 1065 €. plus doprava (autem). to rozdil je no :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    QUANTI: tak mne ten legoland prijde spis pro mensi, respektive tech atrakci ciste pro velke tam podle me neni tolik, co muzu tak srovnat. mame za sebou legoland, disneyland a energylandii a legoland je na poslednim miste z tech tri, kam bychom se pripadne vraceli.

mne prijde, ze den je ok, pokud jste tam fakt nejak od toho rana. jak prijedete v poledne, ten pul den je imho malo. my byli myslim den a pul a deti by tehdy (4 a 5 myslim) urcite 2 dny cele daly.

TOOMIX: to je super cena.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CROSS: My byli s dětma 9 a 11 a samy se shodly, že tam už druhý den nechtějí.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CROSS: ano, stačilo. Užili bychom si i víc dní, ale na to první seznámení to bylo super :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOOMIX: k otázce z (tvého) původního příspěvku — tipuju, že se ukázalo, že jeden den na místě pro děti 5 a 7 stačí?

___
    Byli jsme letos třetí léto v řadě, děti nyní 7, 11 a 13, a jednak to asi bylo — aspoň na nějakou dobu — naposled, jednak druhý den už nadšení viditelně opadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam