IKARIE: a v Granadě jste byli? Ona je moc hezká i bez Alhambry:) Jinak i procházka/výlet kolem el Chorro je super. My jsme tam zevlovali asi týden, ale bohužel nepamatuju, kde přesně.
Taky se dá udělat výlet do parku El Torcal, to je serverně od Malagy, ale skalní město, příroda, geologie:)
Na Gibraltar nahoru si zaplaťte taxíka, jít to nahoru a dolů by za mě byla pain. My jeli nahoru lanovkou a dolů pěšky a bylo to jen tak tak (jasně, malý děti byly přítěž :D). Vstup do parku za mě za to rozhodně stojí. Jsou tam krásný jeskyně plus se dá jít do bunkrů, je to historické okénko. Vidíš, jak ta skála je prošpikovaná chodbami, kde byly střílny, zásobovací trasy apod. Plus nahoře v parku jsou opice, to je hroznej trhák no:))
Jen počítej, že si nikde v Parku nekoupíte jídlo, byla tam snad jedna restaurace, docela drahá. Tak lepší svačina a pak se najíst dole ve městě.
Tarfia je must have, pokud vás baví třeba kitovat nebo na to jen koukat (jako mě), jeďte na pláž Los Lances, dají se tam i sbírat mušle, posedět v chirinquitos a tak.
Pokud máte mušle hodně rádi, tak největší mušlovej ráj jsou pláže u Santa Margarity, tam se dají ty mušle přehazovat lopatou.
Jsi říkala, že Saharu už máte za sebou, vid? Protože to bych třeba uplně vynechala Dunu Valdevaqueros, to je prostě obří hrouda a po tom, co člověk už někdy byl v poušti, je to fakt jen plivanec písku.
Pak to pobřeží ke Cádizu je hezky prostě všude. Nám se nejvíc líbilo v El Palmar, to je zase takovej surfařskej spot.
Pokud ještě chcete Sevillu, ta je krásná. A nebo mě napadá Cordoba, ta nás opravdu překvapila a v Mezquite byly paf i děti.