• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHILENEC: Lanovka a hry super tipy, díky
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    ZANKAZU: jak uvidi, ze chodis/chodite, bude chtit taky. chce to jen trpelivost a nositko (pohodlne). jinak nam pak pomohlo deti vzit na kopec treba lanovkou, a dolu jit podel kamenu/potucku - takove trasy jsou super, byt cesta zabrala treba 5x dele, tak na to vzpominaly vzdycky dobre.

No a pak jeste varianta pretrpet jednou, hodne prestavek (svacinky!), a tu trasu opakovat pravidelne.

A krome toho vseho tak jakoukoliv hru, behem ktere zapomene, ze vlastne chodi a je na ceste.

Drzim palce!
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    Ahoj. Mám dceru 4 roky, která nechce vůbec chodit. Já ale chci, tak s tim potřebuju něco udělat :) Chci jí tohle léto začít brát do přírody na delší procházky a prostě udělat maximum proto, aby si to oblíbila. Nemáte nějaké motivační tipy? Knihy, časopisy, gadgety, hezké trasy pro děti, cokoliv :) Díky!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    NICOLLETTE: My tam byly o našich jarňácích a bylo to skvělé. Jako moje ADHD dítě nejvíce bavilo markovat v krámku. Jinak kolem všeho lítal a nejvíc ho zaujala úprava expozice v lesnictví. To tam tu činnost kurátorů a řemeslníků komentoval a obdivoval .o)))
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Jak jste tu zmiňovali to Zemědělské muzeum, my tam byli teď s batoletem a byli jsme hrozně nadšený.
    Tak jsem vám chtěla říct že do zítra, tj. 22.3. tam je výstava modulárních elektrických vláčků a je to úplně boží
    KATIA
    KATIA --- ---
    ILTU: a kdy - které měsíce cca
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ILTU: dost obecný:)) chcete se válet? chcete chodit po památkách? chcete surfovat? poletíte/jedete autem/obytnákem? Na jak dlouho? Samé otázky... :)) já ti třeba doporučím Španělsko, kombinace moře, hor, skal, historie. Dá se tam najít dovolená i pro travellery i pro ty, co se jen chtějí týden válet v písku u vody.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    ILTU: Gargáno, nebo bych jela do Toskánska (to zní sice jako draha lokalita) ale ubytko se tam dá sehnat levně. Jen to chce fakt tip top plánování co se týče zastávek a co vidět. Dělala jsem rešerši asi měsíc. + teda musíš mít řidiče, kterému.nevadi zatáčky a ne moc velký auto.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Kam byste jeli s desetiletými dětmi k moři?
    ILTU
    ILTU --- ---
    MUFLONEK: Kousek od metra Pankrác je hernička Statek. Pro šestileťáka by mohla být fajn.
    https://maps.app.goo.gl/PiGzFBUxB44ztGJe6
    ILTU
    ILTU --- ---
    ATUARFIK: Do Koaly jsme taky jezdily s kamarádkami a potěrem ☺️
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    MUFLONEK: Asi bych volila menší/střední hernu, abych o dítěti měla přehled. Taková byla v DBK na Budějovické, teď je předělená, ve které jsem nebyla, ale asi to bude obdobné https://www.cukrarna-skibi.cz/detska-herna
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    FRK_R23: Přesně muzea s ním chci projít já.o))) na tu hodinu a půl ho chci někde vypustit, ať si tam řádí.o))) Koalacafe je dobrý tip. Já našla ještě to Městečko v Palladiu ale tam se mi nelíbilo to účtování po půlhodině...
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ATUARFIK: Kancl mám na Nádraží Holešovice. Ale tohle je mezislužba, takže jsem schopna se tam přesunout.o)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MUFLONEK: V které části Prahy budeš? Moje švagrová bere šestiletou do http://www.koalacafe.cz/ v Hostivaři, dítě to tam miluje, dospělý může pracovat.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LUSINDA: Pozor, tady nelze dítě odložit a je nutné si zarezervovat časový slot. Zemědělské muzeum je sice cool, ale taky si neumím moc představit že tam necháš 6letý dítě samotný na hodinu a půl.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUFLONEK: V Muzeu jlm Prahy ale jaksi nic není, jen takový videoprojekce, u kterých mi úplně neni jasná cílovka.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LUSINDA: Tam je to fajn.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MUFLONEK: přímo na Andělu, zábava tak na 3-7 hodin :)

Domů - Království železnic
    https://www.kralovstvi-zeleznic.cz/
    KATIA
    KATIA --- ---
    MUFLONEK: hele, ČNB je lepší pro dítě, co už čte. Jako je to zadarmo, něco si tam určitě najde, ale třeba to Národní je lepší volba (a klidně bych ho protáhla i nějakou tou klasickou částí- ve většině místností je nějaký prvek na který se dá sáhnout nebo video atp)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LUSINDA: tam je to supr, určitě stojí za návštěvu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam