• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIAntiky/Bazary/Zastavárny a vše okolo starožitností
    tipy na dobré antiky bazary a zastavárny převážně v Praze ale i zbytku ČR hledáte něco zajímavého? nebo jen máte rádi starožitnosti? podělte se o zajímavé úlovky a tipy kde co mají a kde se obchody nachází
    rozbalit záhlaví
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    PUSHERMAN: ale jo, to mám už dávno nastudované. Šlo mi o to, zda např u Míšně (nebo všeobecně) je nějaké pravidlo, kde je spodní a kde horní strana značky. Někdy byly meče dělané špičkami dolů někdy nahoru.
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    Je tu někdo, kdo se vyzná ve značení porcelánu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    GUDRUN: bejt to bez odlivek, tak by to i slo
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    prosim, shanim a rada bych do Vanoc sehnala karafu. Idealne mezi pul litrem a litrem, bezbarvnou, se zabrusnou zatkou, nejak decentne brousenou, bud vzor nebo ala Moser. urcite ne malovanou / zlacenou, ale v pripade zajimaveho kousku mi nevadi ani zabarveni nebo to, ze neni brousena. Cena litr je v pohode, i vic. Praha. Vim, ze tezko me poslat nekam konkretne (teda vim kam se daji poslat lidi s blbym dotazem), ale treba mi poradite, kde maji sirsi vyber (bez sklenicek!) nebo poradite nejakou trajektorii. Zatim jsem neuspesne prosla Manesku a koukala v antiku u podolske vodarny. Nemusi to bejt starozitnost s hodnotou, beru i hezkej kousek za dve tri kila, kdyz bude splnovat esteticke pozadavky. Dekuju.

Libi se i mi neco takoveho:
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIVNA: tohle mely decka na pisku?:O no hezka hracka:) tusis cca rok? jak dlouho to mate? z tech fotek se blbe poznavaji detaily? jak je to tezky? spis lehky nebo by si rekla ze vylozene tezky? zda se mi ze v ohybu vidim zelenou medenku takze bronz to asi nebude, ten by byl opravdu cennej kazdopadne fakt hodne moc hezkej kousek nedivim se ze nechces prodat... imho cena nekde mezi 5-20k ale ve skle se nevyznam, zkus to zanest pro zajimavost do par antiku jako ze to chces prodat a treba ti o tom rekne neco nekdo vic fundovanej nez ja;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIVNA: hod foto treba nekdo poradi;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    Mezi lidmi je dost vzácností a ani to netuší, říká zkušená starožitnice - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/rozhovor-se-starozitnici-09n-/podnikani.aspx?c=A130906_100233_podnikani_kho
    GREGI
    GREGI --- ---
    MARC_ELLE: a taky bych chvilku sledoval za kolik se tak prodavaj aby si zjistila jestli ti to za to stoji, mozna ze tam je ten trh zase presycen a lip ho prodas v cr... to uz si musis zjistit, ale rekl bych ze tam dostanes vic ale to je jen muj skromnej tip nic vic;) http://www.ebay.com/...d=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xholton+sax&_nkw=holton+sax&_sacat=0&_from=R40
    GREGI
    GREGI --- ---
    MARC_ELLE: nez to tam narves tak si dej poradne zalezet na fotkach, sehnat nejakou dokumentaci, sepsat historii nastroje, napsat vady ktere to ma (z me skusenosti kdyz priznas vady, ve vysledku to prida na konecne cene protoze je videt ze se nesnazis nekoho podvest) proste si s tim vyhrat, muzes pak dostat i dvakrat vic nez kdyz to odflaknes;) a idelane pokud mas profil kde si nic neprodala sehnat treba nekoho znameho kdo ma profil s nejakejma referencema;)
    MARC_ELLE
    MARC_ELLE --- ---
    GREGI: NEEE..neříkej "chceš prodat" a "krásnej".. :D rve mi to srdce z těla, když si představím, že jako nemám tu možnost po něm sáhnout..na druhou stranu je ho škoda na to, aby ležel 99% času v kufru a tichu.. :) přemluvit sebe sama k prodeji mi zabralo asi 5 let :)
    Zkusím ten ebay, díky za tip :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    MARC_ELLE: v nastrojich se vubec nevyznam ale je fakt krasnej:) pokud ho chces prodat myslim ze nejlepsi cenu by si rozhodne dostal z USA tam je bude sbirat nejvic lidi tzn. ebay
    MARC_ELLE
    MARC_ELLE --- ---
    JOBLO_: Chápu, co myslíš a máš pravdu. jsem muzikant.. a miluji staré nástroje, proto tento sax doma mám. Ale taky vím, proč jsem si nakonec po několika letech navzdory nádherné barvě tónu, který to umí, koupila sax jiný.. a myslím, že podobně by se rozhodl každý muzikant, který už hraje na nějaké úrovni a potřebuje mít v nástroji jistotu, pohodlí, možnost rozvíjet sebe a nebojovat s nástrojem a tak...Je to značka Holton (dnes už sága nevyrábí a asi tuším proč :) ), made in U.S.A. a je ve stavu funkčně perfektním, tzv. ready to play.. Přikládám ilustrační foto :)

JOBLO_
    JOBLO_ --- ---
    MARC_ELLE: záleží co to je za značku a v jakém je stavu. Muzikanti hrají rádi na staré a kvalitní nástroje...
    MARC_ELLE
    MARC_ELLE --- ---
    Ahoj, prosím o radu - mám doma nástroj, soprán sax v plně funkčním stavu, nádherný, z roku 1920 (dohledatelné dle seriového čísla). Pro muzikanta to není zcela ideál a tak mne napadlo, že by to vlastně mohlo zajímat spíše starožitníky/sběratele, apod. Co si o tom myslíte? Máte někdo kdyžtak nějaký tip? Jak se takové věci pohybují cenově?
    GREGI
    GREGI --- ---
    docela luxusni antik smerem na jicin

Starožitný nábytek, Prodej starožitností, Renovace, Restaurování nábytku
    http://www.antik-okrinek.cz/
    GREGI
    GREGI --- ---
    P0CIN: no, bud to prodas jak to je bez investic (koukal sem na to a nejaky vady na krase tam jsou) nebo to nechat zrestaurovat a prodat za vic:) co se ti vyplati vic neporadim, ja napriklad mam rad veci ne moc zrestaurovany v origo stavu takze uz jen zalezi na kazdeho preferencich;)
    P0CIN
    P0CIN --- ---
    U babičky máme sadu starožitného nábytku z masivu viz. příloha k prodeji.
    Obsahuje:
    2x postel
    2x noční stolek
    1x stůl se zdcadlem
    1x stolička
    1x skříň s vitrínou a zásuvkami
    1x skříň

Nábytek je v dost zachovalém stavu až na pár oděrek a nějákých nečistot, kterých se dá lehce zbavit. Bohužel jsme zjistili, že ke všem zámkům (úplně obyčejné, které zámečník nebude mít problém je otevřít) chybí klíče, takže některé zásuvky a jedna skříň jsou zamčené, do většiny úložných prostor se však dostat dá.

Vyzná se tady někdo v tomhle odvětví, nebo mi může doporučit další postup?

TEDOVSKY
    TEDOVSKY --- ---
    Povedlo se ...
    GREGI
    GREGI --- ---
    TEDOVSKY: zkus ho jeste vyfotit teda ve vetsi a prohnat google obrazkama;)
    TEDOVSKY
    TEDOVSKY --- ---
    GREGI: bojím se je jakkoliv poškodit/znehodnotit. Myslel jsem že to áčko v trojůhelníku bude dostatečná indície....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam