Půjčuji si z Okoun.cz:
Mentat 5.červen 2014 23:25:40
Existuje cokoliv chemicko-mechanického-jakéhokoliv, co by spolehlivě vyhnalo kočku z gauče, že na něj bude koukat z metru?
Má v oblibě na něj chcát, ale takovým zvláštním zvráceným způsobem. Vyskočí na opěradlo a pustí to vzduchem přesně do spoje sedák/opěradlo uprostřed. Baví jí to opakovat co pár dnů, pak si dá třeba měsíc pauzu, a pak zase. Už dávno je na něm přehoz a pod ním nepromokavá podložka (a na ní ještě plíny položené na ten spoj), takže je to jen o praní, ale nepotěší tím nikdy.
Teď jsem měl gauč tři měsíce mimo dosah koček, třikrát prohnaný čističem na čalounění, vyvětraný, včera jsem ho dal zpátky, no a vydržel den.
(nemocná není, testy už byly, je prostě jen svině)
Mentat 6.červen 2014 0:40:20
Právě že jinde to neudělala za ty tři měsíce, co gauč neměla. Z válendy jinde jsem ji to už dřív snad odnaučil kartónem pod prostěradlem a miskou s krmením, ale u gauče si to svoje místo užívá, i když byly granule pár cm od něj a i jinak se na něm normálně spokojeně válí hned vedle. Ale citrusy zařadím do fronty na další pokusy.
Mentat 14.červen 2014 1:27:42
Gauč je Ikea Nilsby.
Po gauči se jí zjevně stýskalo, právě teď od 6.6. pochcáno už počtvrtý.
Mentat 14.červen 2014 16:55:27
Moč má v pořádku, krev taky, Feliway tady už lítal měsíc, sprej taky, když gauč není, jinde to nedělá... Osobně tipuju, že cítí svoje staré výkony někde v hloubi gauče. Další krok asi bude sehnat nějaké profi hloubkové čističe čalounění, a pak už budu mi zbyde jen na opěradlo přidělat takové ty parapetové trny proti holubům (ale vsadím se, že by na ně chodila spát :)
Mentat 2.srpen 2014 22:53:03
Gauč update
Před třemi týdny mokré hloubkové čištění, pak byla sedačka a opěradlo vertikálně v ložnici. Dnes jsem je zkusil odpoledne vrátit na gauč, čas do pochcání na klasickém místě: 6 hodin. Beru nabídky na exorcizmus, lobotomii, cokoliv.
Mentat 11.srpen 2014 1:06:49
Gauč - poslední výstřel
Vršek opěradla jsem vkusně polepil izolepou lepivým nahoru, doprostřed gauče dal tác s granulemi, sedačku zasypal hračkami... a úspěch, už nechčije z opěradla. Místo toho to pustila rovnou ze sedáku, 20 cm od granulí. Takže další level: rozprostřít granule na dva metry čtvereční asi.