• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BUENAVENTURAČeskoslovenská anarchistická federace
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BUENAVENTURA: takže něco jako interpretace Talmudu ortodoxními rabíny? jako že když už anarchista použije peníze, musí dbát na nějaký seznam přísných pravidel, aby to bylo košer? :-)
    Karel Čapek - Proč nejsem komunistou?
    http://capek.misto.cz/komunista.html

    ... jinak logo toho nakladatelství dílem připomíná odznáček Pionýrské organizace, a hned druhá asociace se týká pálení knih. no ale nechci to nějak úplně zesměšňovat, samozřejmě.

    svět se skládá z komunit, které jsou více či méně uzavřené buď ve směru dovnitř (např. všichni jsme součástí západního světa, uzavřeného před přílivem přistěhovalců či přímo uprchlíků, částečně to ale zavírá i nám možnost prozkoumat určité části světa), nebo ve směru ven (příkladem takové komunity je vězení, existují ale i lidé, co se do něj občas programově chtějí dostat - bezdomovci v tuhé zimě, apod.). extrémem jsou komunity uzavřené ve směru dovnitř i ven (sekty a mafie, které si přísně hlídají, koho vezmou do party - ovšem když ho jednou už mají, tak ho jen tak snadno nepustí, protože mají své donucovcí páky).

    pokud jsou anarchisté komunitou otevřenou ve směru dovnitř (i když "dovnitř" to bude omezené, ale to mají z praktických důvodů všechny ostatní komunity) i ven (tedy v tom smyslu, že lze z hnutí odejít, aniž by člověk by obviněn z odpadlictví, zrady, apod. - tedy v tom smyslu, v jakém už není možná konverze pryč od islámu), tak jde svým způsobem z pohledu mě jako liberála o součást otevřené společnosti.
    BUENAVENTURA
    BUENAVENTURA --- ---
    Pozvánka na Anarchistický veletrh knih....stavte se u stánku, spousta dobrého čtení a né jen to...

    Nakladatelství ČSAF na Anarchistickém festivalu knihy

    Již za několik dní se v Praze uskuteční Anarchistický festival knihy, konkrétně ve dnech 19. a 20. dubna. Jedním z jeho účastníků bude samozřejmě i Nakladatelství Československé anarchistické federace.

    K naší účasti jsme se pokusili přistoupit pokud možno co nejaktivněji. Ke shlédnutí bude výstava nástěnných novin A3 a v rámci sobotního přednáškového cyklu jsme si připravili několik slov o našich aktivitách. Od 15.30 se tedy přijďte podívat do klubu Final na přednášku nazvanou „Anarchistické nakladatelství jako součást celku“. Půjde o prezentaci Nakladatelství ČSAF coby dlouhodobé aktivity, která jde za hranice mateřské organizace a snaží se být dílčí oporou domácího anarchistického hnutí. V jejím rámci bude stručně představena celková publikační strategie, jednotlivé dílčí projekty a jejich účel, stejně jako některé zkušenosti s redakční prací.

    Doufáme, že se hojně zúčastníte této u nás zatím jedinečné události, a že vás mimo jiné zaujmou i tiskoviny u našeho stánku. Budeme se těšit.


    více na http://www.csaf.cz/index.php?clanok=1425
    BUENAVENTURA
    BUENAVENTURA --- ---
    Co s anarchismem :) neviděla bych to tak černě. Teorie se proměňují v praxi a to co vidím, nebo čeho jsme součástí, jsou schopné aktivity....
    Co už vidím hůře, je skloubit praxi s každodením životem v této společnosti, založené na penězích.
    VITEX
    VITEX --- ---
    Vono to s tím anarchismem v praxi není vůbec snadný ... nemám pravdu ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam