• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BODWaldorf na NYXu
    BOD
    BOD --- ---
    Psycholožka: Klasická škola tvoří nesvobodné lidi závislé na autoritách - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-janou-novackovou-dgx-/domaci.aspx?c=A151114_145417_domaci_zt

    sry, netušim, na Jinonice jsem slyšel spíš hate, ale je to doba co jsem tam byl osobně
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Tak jdu vyzvídat. Vypadá to, že se nám alternativní škola v Berouně neotevře a tak uvažuji o Praze. Nejblíž máme Jinonice. Máte tam někdo děti? Jsou nadšené? A jaký máte dojem vy? Popřípadě známí Vašich známých zda tam mají děti?
    OXIS
    OXIS --- ---
    Máte tip na způsob výuky českého jazyka na druhém stupni a na střední (vyšším lyceu)? Existuje nějaký blog s metodikou? Díky.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CRUSHEER: jojo toto mě zajímalo. Už jsem na to mé předškolní drahoušky začala připravovat a byla bych moc ráda kdyby se se v tom na škole i vydatně pokračovalo. Tak super. Aspoň teď už vím jak to na waldorfu může být a bude se na to ptát v naší vznikající škole. Díky!
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    VERONIKA22: Co znam jinonickou zakladku a lyceum na Chodove, tak anglictina byla celou dobu (tj. 1-9. trida i prvak az ctvrtak). Nebo te zajima neco jineho?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Mám laický dotaz: jak je to na waldorf školách s angličtinou? Je to jen odpolední kroužek? či jak se to řeší? Předem obrovské díky za nápovědu jak to chodí.
    BOD
    BOD --- ---
    Co vás v alternativní škole nenaučí | Vzdělání - RESPEKT.CZ
    http://respekt.ihned.cz/vzdelani/c1-63742370-co-vas-v-alternativni-skole-nenauci

    ta Kampa je fakt dlouhá, ale je tam spoustu fajn momentů
    BOD
    BOD --- ---
    Škola života - Jak obstojí absolventi alternativních škol v životě? (Div.Kampa 10.3.2015)
    http://www.youtube.com/watch?v=LoYHgTqeLEw
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BOD
    BOD --- ---
    Hlava, ruce, srdce aneb Čtyři roky na waldorfském lyceu | Vzdělání - RESPEKT.CZ
    http://respekt.ihned.cz/vzdelani/c1-62435580-hlava-ruce-srdce-aneb-ctyri-roky-na-waldorfskem-lyceu
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    BOD: Díky. :-)
    BOD
    BOD --- ---
    JANYNA: naši se s námi kvůli Waldorfu stěhovali z Hranic (okr. Přerov) do Prahy, kde tehdy byla jediná škola v ČR, nevím jak jsou na tom Jinonice teď, ale hodně lidí říká, že by tam své děti dát nechtěli, první si o dané škole zkuste zjistit maximum, zajeďte na jarmark nebo jinou školní akci kde jsou rodiče dětí, zkuste si s nimi popovídat a udělat si obrázek, tu Příbram bych asi v tuhle chvíli zkusil první:) good luck!
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    ANNKA: Krásné. Jsem matka, ráda bych své 3 děti dostala na Waldorf už od základní, i když to znamená složitý přesun celé rodiny. Je úžasné, že to, co my, starší (33), nacházeli plynutím života tak, jak to komu bylo souzeno, může v dětech dnes podporovat už školství.

    Ten strach z toho, že něco z Waldorfu Kačka ztratí v normálním životě, je opodstatněný, ono opravdu není jednoduché udržet si to takhle, je-li člověk v běžném životě. Ale nic není nemožné a hlavně, všechno se v životě neustále mění. Přichází vzedmutí a pády a z toho se učíme. I pár let, kdy člověk zapomene a ztratí to hezké uvnitř znamená jen cestu dál a kupředu, která člověka obohatí a rozvine. A až zas přijde znovuoživení vnitřního, bude to trochu jiné, košatější, hlubší. Život není jen o krásných časech, je o tom, že vzpomínka na ty krásné časy nás přenese i přes ty složitější a pomůže nám vzít si z nich to dobré. :)
    ANNKA
    ANNKA --- ---
    v obdobi prihlasek jsem byla nucena zavitat na stranky me byvale skoly a nakonec tam stravila skoro cely odpoledne projizdenim clanku.kacka me ovsem moc prekvapila,vzhledem k tomu,ze ji i znam,a moc potesila.naprosto s ni souhlasim,ikdyz jsem na waldorf vstupovala za jinych podminek a zivotnich nazoru.vystihla to moc hezky!:]
    nevim,zdali to funguje i v jinych mestech podobne,ale tady na pribrami je waldorf vetsinove bran opravdu jako skola pro blbce ruzneho druhu a postizeni,predevsim asi proto,ze kdyz si srovnam zkusenost z 'normalni' stredni skoly a z waldorfske,opravdu jsem se tam nenadrtila tolik,co bych mohla a vyuzila treba k zodpovednejsim prijimackam na vs,ale jak pise ve slohu-nenacpou toho do vas tolik jako jinde,za to nechaji misto na jine,dulezitejsi veci.tak.:]
    Waldorfská škola Příbram - Čtyři roky na Waldorfu
    http://www.waldorf.pb.cz/stredni-skola/novinky/254-ctyri-roky-na-waldorfu
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Dobrý den,

    v souvislosti s otevřením dvou nových oborů studia anthroposofické psychologie si vás dovolujeme pozvat na přednášku a jednodenní seminář, který je koncipován jako úvod do psychofonetiky. Seminář je vhodný pro všechny, kdo mají zájem o prozkoumání a posílení své duše. Účastníci pak mají poslední šanci připojit se do celoročního studia psychofonetiky, kde je stále ještě několik volných míst.


    MORÁLNÍ INTUICE - ROZLIŠENÍ MEZI VINOU, STUDEM A SVĚDOMÍM
    (přednáška 15.5. od 19h, prostory: Praha -upřesníme do týdne, CENA: 200 KČ)

    Kolo života se točí stále rychleji, člověk chtě nechtě musí stále pohotověji reagovat. V kritických chvílích nás napadají nejrůznější řešení, ale jak od sebe rozlišit jednotlivé vnitřní hlasy? Má dnes každý člověk k dispozici své vlastní moudré vedení? Na přednášce se zaměříme na původ, vznik a důsledek následování jednotlivých vnitřních rádců i na jejich spolehlivé rozlišení. Přednáší zakladatel Psychofonetiky, Yehuda Tagar.

    VINA, STUD A SVĚDOMÍ
    (seminář 16.5. od 9:30 do 18h, prostory: Pracoviště Pohled, Letohradská 16, Praha 7, CENA: 1200 KČ)

    Dokážete bezpečně rozlišit skutečný hlas svědomí od destruktivní negativity? Náboženské a mocenské instituce po staletí ovládaly lidi skrze dovednou manipulaci s vnucenými pocity viny a studu. S psychofonetikou se dají bezpečně rozlišit. Využívá k tomu individuální imaginaci, inspiraci a intuici a hlubokou moudrost plynoucí z uvědomění si těla, pohybu, spontánních gest, vizualizace a hlásek lidské řeči. Seminář povede zakladatel psychofonetiky, Yehuda Tagar.


    Pokud vás nabídka zaujala, děkujeme za sdílení.

    na setkání u společného studia se těší
    Jitka Černá a Yehuda Tagar
    www.pacepraha.cz
    774 965 249774 965 249

    záznamy přednášek a další aktuality najdete na Facebooku:
    https://www.facebook.com/PsychosophyAcademyofCentralEurope
    BOD
    BOD --- ---
    BOD
    BOD --- ---
    zajímavé
    Komunikácia je dôležitejšia ako opozícia, aj v škole. Blog - DagmaRA Sarita Poliaková (blog.sme.sk)
    http://dagmarasaritapoliakova.blog.sme.sk/...omunikacia-je-dolezitejsia-ako-opozicia-aj-v-skole.html
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    Přijďte se podívat, budeme rádi. Skvělé občerstvení, dílny pro děti (pečeme vánočky, každé dítě svou) super stánky s ručně dělanýma věcičkama a mnoho dalšího....:)))

    BOD
    BOD --- ---
    VRINDAVAN: ježiš to je sračka (nebo jsem zaujatej fašoun)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam