YEETKA: hele s tím klima a vnímáním ekologie v širším kontextu mi přijde waldorf nadstandartní, byl sem účasten začátků waldorfu v čr a zrovna v tomhle téma jsme byli tak daleko před průměrem, že nás měli za pošahaný eko radikály
LBW: "alternativni skolstvi je k tomu proste nachylnejsi" naprostý souhlas, berme smutnej příklad Duška jako lakmusový papírek
VYHULENY_UFO: tak jestli se to týká stálýho kolektivu třídy, co spolu tráví dost času v jedný místnosti i bez roušek (jídlo, hudebka, tělák ap.), tak je trochu zbytečný, aby si je pak nasazovali, dát v tomhle zodpovědnost a pravomoce školám a spíš s nimi vést diskuzi, dodat jim podporu odborníků ap. než je drtit miliardou papírů a kontrol + na ně nechat dopadat ty vládní "kam vítr tam plášť" vyhlášky, nechat školy cloumané populistickou vládou je fakt voda na hroznej průser
(země kde se investuje primárně do kontroly a represivních opatření se nemaj tak dobře jak ty co budujou vzájemnou důvěru a dávaj i těm dětem ve výsledku pozitivní příklad multidisciplinární spolupráce a důvod věřit ve společnost)
asi bych byl obecně smířlivější a kritikou drtil primárně to v čem se vyznám, já v Semilech na škole byl jen párkrát, ředitele znám od vidění a je to moc fajn týpek si myslím, předpokládal bych, že fakt dělal to nejlepší podle informací a možností co měl... za to že je neměl v dnešním dezinfo chaosu fakt nemůže JEN on, vláda a média to většinově kardinálně serou od začátku
ve výsledku hejtíme školy a bůh ví koho, ale mohou za tu nepřehlednou a totálně nedomyšlenou situaci lidé zmocnění vládou kterou zvolil kdo asi; bohužel to nejfatálněji odserou děti, však oni nám to vrátí až se plní demokratických deziluzí dostanou k urnám a hodí to antisystémovým stranám
..fakt věřim, že se zrovna waldorfáci snažej a jsou i v tomhle nadprůměr, na jinejch školách se tváří, že je jim to téměř jedno a jen si hlídaj ať to hovno nepadá na ně, ředitel ochotnej riskovat za něco co považuje za dobrý (ať už to ve výsledku je téměř jakýkoli) je prostě lepší než tendenční zmrd nebo ignorant, netušim co je podle vás revoluce, to video je víceméně cajk (
KATUSA), asi by bylo dobrý si osvěžit paměť jak vypadaj revoluce (zbraně, krev a tak) nebo já nevim