• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BODWaldorf na NYXu
    it's not what to think.
    it's how to think.

    Prý je nás tu dost. ...kolik? /auditko nejen pro absolventy : )
    rozbalit záhlaví
    LBW
    LBW --- ---
    Zadna novinka, ale zajimava Waldorf stopa...

    The German Far-Right Steps Up Attempts to Undermine Schools
    https://www.fairobserver.com/region/europe/kiran-bowry-germany-far-right-conspiracy-movement-waldorf-steiner-schools-covid-19-education-news-13661/
    BOD
    BOD --- ---
    YEETKA: hele s tím klima a vnímáním ekologie v širším kontextu mi přijde waldorf nadstandartní, byl sem účasten začátků waldorfu v čr a zrovna v tomhle téma jsme byli tak daleko před průměrem, že nás měli za pošahaný eko radikály

    LBW: "alternativni skolstvi je k tomu proste nachylnejsi" naprostý souhlas, berme smutnej příklad Duška jako lakmusový papírek


    VYHULENY_UFO: tak jestli se to týká stálýho kolektivu třídy, co spolu tráví dost času v jedný místnosti i bez roušek (jídlo, hudebka, tělák ap.), tak je trochu zbytečný, aby si je pak nasazovali, dát v tomhle zodpovědnost a pravomoce školám a spíš s nimi vést diskuzi, dodat jim podporu odborníků ap. než je drtit miliardou papírů a kontrol + na ně nechat dopadat ty vládní "kam vítr tam plášť" vyhlášky, nechat školy cloumané populistickou vládou je fakt voda na hroznej průser

    (země kde se investuje primárně do kontroly a represivních opatření se nemaj tak dobře jak ty co budujou vzájemnou důvěru a dávaj i těm dětem ve výsledku pozitivní příklad multidisciplinární spolupráce a důvod věřit ve společnost)

    asi bych byl obecně smířlivější a kritikou drtil primárně to v čem se vyznám, já v Semilech na škole byl jen párkrát, ředitele znám od vidění a je to moc fajn týpek si myslím, předpokládal bych, že fakt dělal to nejlepší podle informací a možností co měl... za to že je neměl v dnešním dezinfo chaosu fakt nemůže JEN on, vláda a média to většinově kardinálně serou od začátku
    ve výsledku hejtíme školy a bůh ví koho, ale mohou za tu nepřehlednou a totálně nedomyšlenou situaci lidé zmocnění vládou kterou zvolil kdo asi; bohužel to nejfatálněji odserou děti, však oni nám to vrátí až se plní demokratických deziluzí dostanou k urnám a hodí to antisystémovým stranám

    ..fakt věřim, že se zrovna waldorfáci snažej a jsou i v tomhle nadprůměr, na jinejch školách se tváří, že je jim to téměř jedno a jen si hlídaj ať to hovno nepadá na ně, ředitel ochotnej riskovat za něco co považuje za dobrý (ať už to ve výsledku je téměř jakýkoli) je prostě lepší než tendenční zmrd nebo ignorant, netušim co je podle vás revoluce, to video je víceméně cajk (KATUSA), asi by bylo dobrý si osvěžit paměť jak vypadaj revoluce (zbraně, krev a tak) nebo já nevim
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATUSA:
    nepřijde mi, že bych házela do stejného pytle..
    ředitel odmítal i testování..
    ano otázka je co je manipulace a dezinfo a tento ředitel evidentně jede právě dezinfo..
    náš ředitel od začátku stojí za testováním a pro školu prosadil PCR..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATUSA:
    ta mě ředitel selhal..
    nošení respirátorů v rámci kolegia a společných prostor prostě dává smysl, zrovna tak testování..
    pokud je v čele vzdělávací instituce člověk, který není schopen kritického myšlení ani reflexe vědeckého zkoumání, nemá co dělat na takovém místě, prostě nemá..

    a v tom w společenství by měla rezonovat základní otázka..
    co tímto polarizačním, naprosto nevědeckém, na dezinformacích založeném postoji učíme děti?
    rozhodně to nikoho "nepřipravuje na budoucnost" naopak..

    za sebe budu ráda, pokud soud jednání tohoto ředitele odsoudí
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KATUSA: ja zase z ruznych skol vim, ze se snazi pravidla dodrzovat. copak taky prechazis s ditetem na cervenou, kdyz se nikdo nediva?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    YEETKA: oni si teď antiwaxeři, vlastenci a bojovníci za svobodu dají na chvíli pokoj a budou tlačit vrbětice, ale pak to zas příjde no.
    imho má smysl děti učit k odpovědnosti k společenský smlouvě, ale tak s některými lidmi je diskuze vcelku zbytečná
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATUSA:
    z části ti za mě odpověděl LBW..
    dezinformace mohou za to, že lidi věří nesmyslům jako "roušky ničí zdraví, covid je chřipečka, umírají ti, kteří nejsou v pravdě" a mnoho dalšího..

    Naše w škola přechází na pcr testy, dnes jsme měli online diskuzi, musela jsem ji po hodině vypnout.. byla ohýbána slova jako "hodnota, svoboda" směrem který zabarvují právě dezinformace..
    kdy si lidi myslí, že jejich svoboda dát do školy dítě s kašlem je větší než právo na život někoho jiného, kdo zrovna není, chudák, v pravdě..

    klimatická krize a kolaps ekosystému je více než přítomná hrozba..
    naše děti budou žít v totálně bídném světě, budou nejspíš živořit, budou rádi, když budou mít desetinu luxusu, který máme my nyní..
    a co dělá w společenství? praskají žilky v očích kvůli testům, rouškám a "svobodám".. se štítem v ruce, který je pokřivený a na kterém stojí "vychováváme děti pro budoucnost"..
    pokud by tomu tak bylo, tak se skutečně nespokojíme s recy koši a epochou o obilí, chlebu a pecích..
    ale budeme stejně horlivě veřejně diskutovat skutečnou hrozbu - kolaps ekosystému a neschopnost této vlády zahájit potřebné kroky..
    w společenství by mělo být jednotné, za vědou stojící, jeden při druhém, demokratické..
    namísto toho jsme úplně v pr.. li
    LBW
    LBW --- ---
    KATUSA: Dezinformacni vlna jede v cele spolecnosti a alternativni skolstvi je k tomu proste nachylnejsi. Ja kdyz porovnam pristup nasi W skoly a skol, kam chodi deti kamaradu tak nebe a duby. Nejen v pristupu ke covidu, ale obecne i k distancni vyuce.
    VYHULENY_UFO: Asi tak.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    VYHULENY_UFO: No nevim, kdyz si skola bere prispevky na skolu od statu, tak musi ctit jeho zakony, ne? (i kdyby to byla soukroma, tak furt funguje v ramci pravniho statu)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KATUSA: tohle vubec nechapu, me taky noseni respiratoru sere, sere me i samotestovani, ale revoluci z toho nedelam.
    LBW
    LBW --- ---
    Ani demonstrace rodičů nepomohla. Radní odvolali ředitele školy, kde netestovali žáky - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/skola-semily-odvolani-testy-covid/r~ea0b781ea12611eb9cafac1f6b220ee8/

    Zrizovatel ani nemohl jinak, uplne zbytecny reditelsky exit.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    YEETKA: proc reagujes na me?
    No, ja mam deti doma tak dlouho doma, ze uz ani nevim, jestli to je rok a nebo vic
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    KATUSA:
    myslím, že blízká budoucnost se bude na lidi odmítající podílet se na bezpečí a předcházení smrti druhých bude dívat jako na anomálii..
    testy, pokud jsou to pcr, naprosto dávají smysl.. za sebe budu jenom ráda, pokud se to nyní prohodí a ti co mají podobný názor a hledají jak to udělat co nejlepší jenom pro sebe a po mně potopa můžou teď rok nebo dva své děti vzdělávat doma..
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    LADY_MYSKA:
    my jsme doma už rok.. naše dvě dcery by fakt rady do školy..
    upřímně mě vůbec nezajímá jestli jsou lidi schopni pochopit proč je důležité testovat nebo ne, hlavní pro mě je, že se to prostě dělá..
    mně se zase nelíbilo, že se ve w škole nenosily respiratory a že jako vzdělávací instituce w školy těžce selhaly diky dezinformační vlně..
    náš ředitel nyní vyjednal pcr testy - hurá..

    celé w společenství se může zwencnout z testů a roušek, ale kolaps ekosystému a klimatu jakoby se neděje..
    přestávám chápat, kde ty masy lidí odložili rozum a lucidní úsudek..
    LBW
    LBW --- ---
    Co je hlavni argument proti testovani ve skolach?

    Na mladikove W. skole se ted hodne sklonuje"zdraveforum.cz"
    Coz me na me pusobi jako web o ojebavani cehokoliv, co mi neni po chuti.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KATUSA: jako co ted detem ukazujeme a jdeme prikladem. Co jsem "byla" na schuzce u nas na W. skole, pravidla jsou jasne, vse musi mit test ( je jedno jaky, jestli univerzalni co se posilala do skol a nebo nejaky vlastni, ale testovani musi byt ve skole, ne jen ze se donese do skoly negativni vysledek) a nebo omluvit z vyuky.
    Testovani se mi nelibi, ale takove jednani tez ne
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Ahoj, prosím je zde někdo kdo by měl doma Eknihy: Šilarová, J. Plstění ovčí vlny a Šilarová a J. Plstění ovčí vlny plsťění jehlou prosím? Tyto dvě: https://www.grada.cz/...IEiwA-JP5rGpqnU1PlcB_0G8Me-tXwIFosDBGwmW0eafqI4M5z4J_Kg2Vwa5kcxoCdDcQAvD_BwE https://www.grada.cz/...IEiwA-JP5rN8l-vv-jAUYufOloJ6mcCZO_CLgfajSU02KQOqlCTqciM66hNegrxoCZEYQAvD_BwE
    Na ceně či výměně se ráda domluvím. Děkuji
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    PŘEPOSÍLÁM PROSBU O POMOC. KDO MŮŽE, AT POMŮŽE I MALIČKOU ČÁSTKOU. JE TO OPRAVDU NÁDHERNÉ, BEZPEČNÉ PROSTŘEDÍ PRO MALÉ DĚTI. (nejen pro ně). PROSÍM O PŘÍPADNÉ SDÍLENÍ. DĚKUJI

    Milí přátelé waldorfské pedagogiky a anthroposofie,

    obracíme se na vás s prosbou o pomoc. Jsme dětský klub MalýVelký strom stavící na principech waldorfské pedagogiky a působící v Praze již 5. rokem. Tak jako většina školek máme i my v současné době zavřeno. Tím, že nejsme registrované předškolní zařízení pod MŠMT, nedostáváme od státu žádné příspěvky. Výjimkou je pouze příspěvek od města na letní příměstské tábory. Otázkou je, zda vůbec letos nějaké příměstské tábory budou. Jinak jsme závislé na platbách od rodičů našich dětí a dále pak prostory pronajímáme, abychom si mohly vytvořit rezervu na letní měsíce, aby učitelky měly možnost si odpočinout a načerpat síly na další školní rok. Jsme tedy v současné době v situaci, že máme rezervu pouze na pokrytí nákladů jednoho měsíce, kterou budeme muset pravděpodobně použít již teď v dubnu na úhradu mezd, nájmu, elektřiny a dalších nezbytných služeb.
    Bez vaší pomoci jsme s největší pravděpodobností odkázány během měsíce naši činnost ukončit. S velkou vděčností příjmeme jakýkoli finanční příspěvek, díky němuž budeme moci v naší činnosti pokračovat a vytvářet tak ostrůvek radosti pro další děti v současném světě.
    Číslo účtu kam můžete příspěvky posílat: 1294949039/3030, variabilní symbol 32020.

    Srdečně vám děkujeme a vám i vašim blízkým přejeme krásné dny a zejména pevné zdraví.

    za MalýVelký strom
    Judita Slapničková
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Waldorfská škola — iVysílání — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/12663174670-waldorfska-skola/41923510022
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam