• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KLAIR: vařit je rozhodně škoda, osobně mi syrový chutnaj víc než tepelně upravený kdy z se nich stane takový "bláto" a musej se dochutit kořenim... kdežto syrový sou hrozně fresh...jinak cukety se daj i skvěle nakládat, ala pečenáče, utopenci a podobný věci... např.: http://dadala.hyperlinx.cz/zele/zeler0218.html
    BNT
    BNT --- ---
    tady...
    Vitariánky Anna Hýžová a Zuzana Madalová - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=GSgTUcPtqiI

    ...je recept na prima cuketovy zavitky :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Prima plán.... a já mám těch cuket fakt hodně.... takže "těstoviny". Bohužel teda nemám strojek na špagety, ale s tou škrabkou na brambory by to šlo.
    Jinak ale co dál? V secret of raw jsem jedla závitky s něčím vevnitř a bylo to dokonalé a strašně dobré... čím se dají cukety naplnit? Přijde mi škoda to péct, když jsem už ochutnala, jak strašně dobré to je syrové :)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    KLAIR: z cuket uděláš skvělý "těstoviny" = špagety pomocí strojku na špagety nebo tagliatelle pomocí škrabky na brambory... na to už jen rajčatovku s čerstvou bazalkou a tradá...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Mám tady strašně moc cuket.... Co dobrého z nich mohu vytvořit? :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    MRTVYKOTE: taky mě na chalupě čeká, ještě nevim, ale asi klasika, do šťáv, do smoothíček, do všeho ovocnýho. Chtěl bych s ním zkusit nějakou zmrzlinu nebo dort
    Příjdu-li na něco dám vědět
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Nájdená na nete, ešte neskúšaná, ale vyzerá chutne:

    LETNÍ AVOKÁDOVÁ POLÉVKA S BAZALKOU
    4 porce

    2 lžíce za studena lisovaného olivového nebo konopného oleje,
    2 stroužky česneku,
    8 lístků bazalky
    šťáva ze dvou citrónů,
    3 zralá avokáda,
    2 střední okurky
    sůl, pepř podle chuti
    Prolisujeme česnek, nadrobno nakrájíme bazalku, zalijeme olejem a necháme asi 30 minut stát. Pak všechny ingredience mixujeme dohromady, přidáme tolik vody, abychom získali konzistenci, která nám vyhovuje, a ihned podáváme.
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    jak konzumujete angrešt? mame ho na zahrade dost, planuju ho rozmixovany usušit na platy nejake dalsi napady?
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Nevařený džem z černýho rybízu: černý rybíz s cukrem 1:1 (nebo 1.5). Tyčákem rozmixovat rybíz a postupně přidávat cukr po 10-20dkg - mixovat - nechat stát (třeba půl hoďky) - přidat cukr - mixovat- nechat stát a tak pořád dokola dokavad máme cukr. Pak už stačí nakydat do skleniček, někdo říká, že zakápnout lihovinou, ale pokud jsou čisté a pořádně zavřené skleničky, vydrží i bez toho.
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    TILOPA: Tiez nechavam kostku a vacsinou reznu stranu potriem stavou z citrona, tiez to na nejaky cas pomoze.
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    TILOPA: samozřejmě:) vypadlo mi sluvko-do 1/2 l vody
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    AGNESK: a zadna voda ?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Jupíííí, mixer už funguje díky mému muži šikulovi:)
    Tak první co jsem si po dlouhé době připravila je ranní
    banánové smoothie
    do 1/2 l obsahující:


    4 banány
    1nektarinku
    2 lžíce kustovnice čínské(namočené)
    1 lžíci datlovo-sezamové pasty
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    TILOPA: jestli že dávám půlku avokáda do lednice, tak vždycky s peckou a zavřenou v nějaký umělohmotný krabiččce. Druhej den je lehce "okoralá", oříznu to a v pohodě.
    IKA
    IKA --- ---
    TILOPA: Keď odkladáš len polovicu, nechaj v nej vždy kôstku - neviem ako je to funguje, ale vydrží tak dlhšie.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Ja sem koupil avokado v lidlu, před 2ma dny, bylo zelené a vážně lákavé na pohled, tak jsem si řekl že to zkusím... za 24 hodin krásně ztmavlo i bez kamarádství s jablky, ted ho snídám a lepší jsem nejedl...odpoledne zadupro další, kéž by to byl standart :) ...
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JAYBEE: Ta lednicka jim neuskodi ? Jak dlouho v ni vydrzi ? Ja sem si dal pulku avokada do lednicky, a druhy den bylo v miste rezu nacernale , je to jeste dobre ?
    IKA
    IKA --- ---
    Avokádo mi doma nikdy poriadne nedozrelo, takže radšej kupujem rovno tie zrelé (napriek plastom.)

    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ALONSY: Sa sebe muzu doporucit nekupovat avokada z Izraele, ty nedozrajou ani kdyz je prosis. Nejlepe dozravaji z Chile a JAR. Jsou to ta s hrubou slupkou ktera se misty zabarvuje do hneda. Takova avokada si kupuju po peti a nechavam je v lednici. Kdyz chci zrale tak vytahnu jedno nebo dve a dam je do papiroveho sacku a necham na teple a behem dvou dnu, zalezi na jejich prvotni tvrdosti, dojdou. Zkousel jsem k nim mrskout i jablko, ale to na nepusobi :D

    Uz jsem vzdal kupovat avokado v den kdy jej chci jist, je to nemozny najit zrale a ta dozravana jsou kolikrat za cenu kterou proste nedam. Ale kdyz jej v albertu maji kus za 18kc tak si proste naberu a vim ze mi dojdou doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam