• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    Ja sem koupil avokado v lidlu, před 2ma dny, bylo zelené a vážně lákavé na pohled, tak jsem si řekl že to zkusím... za 24 hodin krásně ztmavlo i bez kamarádství s jablky, ted ho snídám a lepší jsem nejedl...odpoledne zadupro další, kéž by to byl standart :) ...
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JAYBEE: Ta lednicka jim neuskodi ? Jak dlouho v ni vydrzi ? Ja sem si dal pulku avokada do lednicky, a druhy den bylo v miste rezu nacernale , je to jeste dobre ?
    IKA
    IKA --- ---
    Avokádo mi doma nikdy poriadne nedozrelo, takže radšej kupujem rovno tie zrelé (napriek plastom.)

JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ALONSY: Sa sebe muzu doporucit nekupovat avokada z Izraele, ty nedozrajou ani kdyz je prosis. Nejlepe dozravaji z Chile a JAR. Jsou to ta s hrubou slupkou ktera se misty zabarvuje do hneda. Takova avokada si kupuju po peti a nechavam je v lednici. Kdyz chci zrale tak vytahnu jedno nebo dve a dam je do papiroveho sacku a necham na teple a behem dvou dnu, zalezi na jejich prvotni tvrdosti, dojdou. Zkousel jsem k nim mrskout i jablko, ale to na nepusobi :D

Uz jsem vzdal kupovat avokado v den kdy jej chci jist, je to nemozny najit zrale a ta dozravana jsou kolikrat za cenu kterou proste nedam. Ale kdyz jej v albertu maji kus za 18kc tak si proste naberu a vim ze mi dojdou doma.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALONSY: kupuj takové ty redy to eat menší, tmavý s puchýřkama. Bývají ve dvou a se spoustou plastu okolo. Ale je většinou jisté, že půjdou jíst a momentálně mi ani v albertu ani v teco nevychází o moc dráž, než dvě volně ložená.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SKY_MAX:
    SKY_MAX: Já avokádo miluju, ale skoro nikdy nejsem schopná vychytat ten neskutečně krátký čas, kdy je tak akorát :)
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    špenát (konečně jsem jsem ho udělal sám do začátku do konce)

Otrhat špenát. Rozmixovat s trochou vody, tý fakt jenom malinko. A přidat avokádo. Rozmixovat. A ochutit (olej, sůl, česnek, sojovka atd atd). Je to neuvěřitelný co to s tim to avokádo udělá, fakt v poslední době to začíná bejt moje velmi oblíbený ovoce.
    BNT
    BNT --- ---
    Raw vegan menu pro deštivé dny | Vegan Fighter
    http://www.vegan-fighter.com/novinky/raw-vegan-menu-pro-destive-dny.html
    SNELA
    SNELA --- ---
    Recept na prima "dort", vyzkoušenej, výbornej :)
    Avokádový nepečený dort
    http://www.zdraverecepty.cz/veganska-jidla/avokadovy-nepeceny-dort
    DANIA
    DANIA --- ---
    ULILIA: jen kvůli chuti, já ho vyloženě nesnesu.)
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    TILOPA: Mixovala som bez problemov ponornym (klasicky sa mi chce malokedy skladat ;)) - ono zrele avokado so stavou a vodou uz na nejake velke mixovanie ani nie je :)
    DANIA: Rado sa stalo. A koriander kvoli chuti (as by siel nahradit inymi oblubenymi bylinkami ci zelenym listim, alebo by slo dat avokado navyse, pripadne namocene kesu, namiesto limetkovej stavy pomarancovu atd.:) ) ci horsej dostupnosti?
    DANIA
    DANIA --- ---
    ULILIA: super, dneska jsem měla mrkvovou v Plevelu a byla skvělá, tuhle vyzkouším:) (bez koriandru teda:))
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    A čím to mixijete, ponorným nebo klasickým?
    ULILIA
    ULILIA --- ---
    Mrkvovo-koriandrová "polievka"
    (množstvo cca. pre 2 osoby)

Odšťaviť mrkvu (mala som vo výsledku asi hrnček a pol šťavy na dvoch ľudí), kúsok čerstvého zázvoru a hrsť čerstvých koriandrových listov. Získanú šťavu následne rozmixovať s jedným zrelým avokádom, trochou olivového oleja a vodou (podľa požadovanej výslednej konzistencie a množstva), dochutiť sójovkou (nemusí byť) a citrónovou príp. limetkovou šťavou. Podávať ihneď alebo mierne vychladené. Výsledná polievka je jemne krémová a s exotickým nádychom (ale asi nič pre ľudí, ktorí nemusia koriander), výborná do horúceho počasia.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    aha, teraz som si všimla, že podľa nástenky tu majú byť jedlá i s fotkami... tak nabudúce :o) ono stejne zrovna tá "palacinka" moc lákavo nevyzerala :o)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    SKY_MAX: no, schlo to na slnku celý deň a i tak sa mi ju z toho pečiaceho papiera nepodarilo moc odlupnúť. možno to chce trochu vyššiu teplotu? alebo iný pečiaci papier? každopádne ale chutí fakt výborne i keď to nie je palacinka do ktorej si môžem niečo zabaliť. takže náplň prikusujem bokom :o) alebo som ju možno urobila príliš tenkú, skúsim ju nabudúce rozotrieť trochu hrubšie a asi skôr vo forme placičiek než palaciniek.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    JULYZ: zkoušeli jsme. Je to fakt jenom rozmixovanej banán. Musí to bejt akorát na pečícím papíře, aby to zůstalo "pohromadě" a pak to fakt uschne v takovou placko palačinku
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    neskúšali ste niekto náhodou vyrábať palacinky? našla som niekde recept, že sa akurát rozmixuje banán a nechá vysušiť placka, ja som tam pridala ešte rozmixovanú pohánku ale má to takú konzistenciu, že sa obávam, či sa to vysuší na nejakú "palacinku"
    recept je to tento: http://www.zivastrava.com/news/palacinky/
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Jááá bych potřeboval někoho, kdo by mi ty raw dobroty připravoval a já je papal a papal :) na těch různých obrázcích to vypadá tak lákavě , kdo se hlásí ? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam