• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    BNT
    BNT --- ---
    Ultimátní smoothie – Opravdové Zdraví
    http://www.opravdovezdravi.cz/ultimatni-smoothie/
    BNT
    BNT --- ---
    BNT
    BNT --- ---
    sem nasla na fb, tak si to sem odlozim, abych to nasla, vypada to zajimave...

...neco jako "BRAMBOROVA KASE S MASEM"

Bramborova kase:
    Hrnek namocenych kesu
    kvetak
    trocha oleje, sul, voda podle potreby
    Rozmixovat do hladke kase

Maso:
    Hriby ocistit a nakrajet na kousky
    1 stroucek cesneku
    2 lzice tamari
    2 lzice olivoveho oleje
    4 susene svestky rozmixovat s trochou vody
    Vse smichat a pridat nakrajene hribky, ktere nechame marinovat nekolik hodin v lednicce ( pripadne do druheho dne)
    Mirne prihrat a podavat s oblohou
    BNT
    BNT --- ---
    .....každopádně se doporučuje nemíchat plody s kořeny. a když jó, tak neutralizovat citrónem :)
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    KAMAHL: Z hlediska dělení stravy se okurka taky jako ovoce používá, protože má vysoké procento vody a v žaludku se tráví stejně rychle jako většina ovoce. Stejně tak rajčata. To, že jsou rajčata z botanického hlediska plody, jsem si nevymyslela, to určili odborníci a ano, klidně si můžeme říct, že jsou to umělé škatulky stvořené lidmi. Jedna věc je, co říkají odborníci a druhá, jak to používáme my.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Jn, z tohodle pohledu by okurka byla ovoce. Ale to je jedno :)
    VXP
    VXP --- ---
    KAMAHL: meloun je dyne... a vsechny dyne jsou ovoce? ;-) meloun JE zelenina ;)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Já třeba beru jako ovoce plody trvalek a když se nudím tak se na základě tohoto východiska hádám s lidmi o tom, že meloun je zelenina. :D
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    Z botanického hlediska jde o plody /obsahují semena rostlin/ a tudíž ovoce. Bych řekla...
    IKA
    IKA --- ---
    Ovocie a zelenina sú len umelo vytvorené skupiny. Kam by sa zaradili napríklad rajčiny, melóny, olivy, avokádo, atď?
    SISTA
    SISTA --- ---
    dnes zdarma ke stazeni The Food Matters Superfood Recipe Book
    http://foodmatters.tv/8-quick-smoothie-recipes
    BNT
    BNT --- ---
    SISTA: aha grešík, ten mě teda fakt nenapadl, dík! :)
    SISTA
    SISTA --- ---
    BNT: v marks&spencer jsem vzdycky kupovala (naposled loni), tak snad porad maji. nebo ten od gresika mivaji ve zdravejch vyzivach, ale v praze bohuzel neporadim konkretni.
    BNT
    BNT --- ---
    nevíte někdo prosím, kde se dá sehnat vanilkovej extrakt?
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Ja jsem o kombinovani pottavin taky neco nacetl, vetsinou jsou to zdroje tohodle typu, bez verohodnych referenci a nekdy si protimluvici, nic co bych dokazal brat vazne. Navic to nebere v potaz individualni dispozice, ktere povazuju za docela zasadni. Pozorovat, jak na kombinace reaguji nase tela to beru, ale casto asi taky nekdo citi neco o cem predem uveril, ze ma citit. Vim sam na sobe, ze nektetr kombinace nestravim snadno (ale dulezitejsi mi prijde mnozstvi potravy), ale zrovna zeleninu osobne muzu snad s cimkoliv. Je mozny, ze to nekdo ma jinak...
    SISTA
    SISTA --- ---
    MAR_TINA: ptala jsem se te konkretne ja, ktera neni raw vegan ani nedodrzuje zadny zasady o nekombinovani toho ci onoho, s maturitou z biologie, tak netreba adresovat tvoje prispevky jakysi neexistujici parte lidi:) zajimaly me tvoje osobni poznamky k tomuhle tematu. navic za tech deset let od maturity predpokladam, ze veda v tomhle ohledu v mnohem pokrocila, takze se rada priucim. ale samozrejme respektuju, ze se nechces poustet do zadnejch diskuzi. stacil by odkaz, cokoli...
    LUSY
    LUSY --- ---
    2 Mar_tina: Ne každý měl na střední škole biologii. A učebnici si opravdu kupovat nechci, ale pokud máš tip na nějakou knihu (ne středoškolskou učebnici biologie) která o tom pojednává správně (Jak se pozná co je správně? Názory vědců na stravovaní se každou chvíli mění...) tak doporuč, ráda si ji přečtu. nebo ještě lépe nějaké webovky :)
    BNT
    BNT --- ---
    KAMAHL: sama na sobě jsem to vypozorovala. a na základě nějakýho článku a posléze i doporučení mojí léčitelky. každopádně pokud chci třeba salát - mrkev + ananas, tak lze, zneutralizováním citronovou šťávou.
    jo já vím, který koření je zahřívací, mě jen zajímalo, jak to tady kdo řešíte :)
    já se stejně vařenejch polívek nevzdám ;))
    SISTA
    SISTA --- ---
    MAR_TINA: zrovna jsem na to narazila prave na https://www.facebook.com/groups/rawfoodcz/, tak jen preposilam k dotazu od KAMAHL. nicmene by me zajimaly tvoje protiargumenty.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    pro fejsbukáře, pokud už neznáte https://www.facebook.com/groups/rawfoodcz/
    tam je receptů dost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam