• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AGNESKRAW recepty aneb jak se naučit NEVAŘIT
    DASHAN
    DASHAN --- ---
    AGNESK: Co to je?
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Vyráběl jste někdo sušený chleba?
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    ARALIN: jinak raw nejsou jen smoothies, máš tam i spoustu dalších výživných věcí, jako je třeba pohanka, která se dá naklíčit, apod. (btw, klíčila jsem ji teprve před pár dny: samotnou mě překvapilo, jak je to snadné a navíc když nemám sušičku, tak jsem z ní granolu udělala jednoduše tak, že jsem ji prostě nechala dva dny sušit na slunci).
    jestli z toho máš strach, tak ti pro klid duše pomůže načtení si nějakých informací o různých látkách a celkově raw stravě spíš, než když tě bude někdo přesvědčovat... taky jsem z toho měla zprvu strach i z toho, že budu mít pořád hlad a další... navíc jsem po pár měsících na raw měla jít na kompletní kontrolní odběry (ne kvůli stravě, ale kvůli dlouhodobým zdravotním problémům, kvůli kterým jsem ostatně na raw) a nakonec jsem ještě byla mile překvapena, že se mi výsledky jednoznačně zlepšily (předtím jsem měla víc vápníku a dalších látek, což není úplně ok)...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ARALIN: Však říkám, tak nehroť a začni pomalu. Nauč se dělat smoothies a saláty, těmi nahrazuj svačiny a menší jídla a mimo to vař normálně, postupně se uč ty složitější recepty a těmi nahrazuj tvůj obvyklý jídelníček...jedno po druhém.

Nebo si nastuduj složení klasické raw kuchyně s můžeš do toho vletět naplno, ale to málo lidí dá, to chce fakt odhodlání.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    ARALIN: muzes zkusit postupny prechod - napr. nechat si jedno teple jidlo denne, abys nemela pocit, ze 'nesmis', a postupne tu miru snizovat (napr. teple jidlo tydne), nebo si dat jen raw na 14dni a cekat, co to udela. Taky jsem se toho bala, ale nakonec jsem zjistila, ze to je super a naopak jsem objevila spoustu novych receptu, atd.
    ARALIN
    ARALIN --- ---
    BLOODRAT: No, když mě přijde zcela nereálná představa být živá jen na smoothies... A trochu se mi zdá, že když nemám čas trávit půl dne denně nevařením, byl by můj jídelníček velmi stereotypní - resp. asi bych jedla jen čerstvou zeleninu a ovoce, což také není z výživového hlediska to pravé. Jsem trochu bezradná...
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ARALIN: Nehrotit, sem tam si zahřešit a zrovna tak občas překonat lenost :) Naučit se na smoothies a postupně zkoušet i složitější recepty, experimentovat s kořením dle toho co ti chutná.
    ARALIN
    ARALIN --- ---
    Jaké jsou vaše zkušenosti s přechodem na raw stravu? Jak má člověk postupovat?
    ANSI
    ANSI --- ---
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    prechazim ted na raw a tady muj prvni trosku slozitejsi pokus, nez salat

kari z avokada, kokosoveho mleka, garam masaly, cesneku, zazvoru, brokolice a mrkvovo-celerove nudle.
    repovo-cibolo-okurko-rajcatova polevka.
    hruska s mandlo-bananovou naplni a cokoladovou polevou(simulace cokolady roztekle na slunci za pomoci tak nejak napul uvarene vody a keramicke misky ponorene v ni).
    jsou to upravene recepty z rawmania.cz podle mych chuti a toho co bylo doma.
    ted jeste nejak uklidit ten priserny bordel, vcetne cervenych tecek vsude mozne :)..
    RODWY
    RODWY --- ---
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    AGNESK: recepty budou na webu vařit či nevařit jako vždy po kurzu volně k dostání, ale zkusim ti sem ten salát hodit z paměti:
    mrkev na kostičky
    kedlubna na kostičky
    hrášek
    kukuřice
    cibule
    rozmačkaný avokádo
    nastrouhanej celer
    sůl
    pepř
    citronová šťáva
    olej
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    SKY_MAX: ho ho hó :) to musela být skvělá akce, vypadá to na nějaký skvělý kurz. A v těch mísách je určitě bramborový salát, nepletu-li se. Jaký je prosím recept? :) Děkuji.
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    AGNESK: to si piš .)
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Co raw cukroví, vyrábíte někdo? :)
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SM3
    SM3 --- ---
    Jablečný nepečený koláč (Raw) z 5 ingrediencí | Čarujeme
    http://carujeme.cz/jablecny-nepeceny-kolac-raw-z-5-ingredienci/
    AGNESK
    AGNESK --- ---
    Přijďte se podívat do nově otevírané raw kavárny a to v út 9.9.2014 od 17 hod. Budu se podílet na výrobě nejen dortíků, ale v nabídce bude denně i jedno hlavní jídlo s polévkou a slané pochutiny :)

https://www.facebook.com/events/1458748771081066/?ref=22
    TAJAK
    TAJAK --- ---
    KUBIS_IN: Skvělá variace na - jak tomu říkáme u nás - šišky s mákem ... :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam