• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    FOSSIL666: chápu, jenže já nletos nesázel, jedu tříletý stařiny. pravda zakrátil jsem je a hledají nový větve, ale stejně. nechce se jim. zato rajčata a meduňka celkem v klidu, koriandr mi odkvetl snad už v květnu.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    PALEONTOLOG: Dlouho zrajici odrudy Bhut Jolokia, Scorpion, Carolina a Haba yellow mi na zasklenym balkone ted zacly kvest. Sel jsem pozde, az zacatek dubna.. ale nabeh na kvety mam uz asi 3 tydny, ale jak bylo docela chladno, tak se to proste seklo a ted se to rozjelo jak blazen...ale letos je celkove rok divnej i na normalni zeleninu co jedem na zahradce...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    já to letos omrdal mospilanem 2x, ale nic mi neplodí, i když supr balkon. nevím co se jako děje, možná ty chladný měsíce.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kdyz jsou rostliny v kvetinaci, tak se da s tema msicema celkem uspesne bojovat tak, ze se cela rostlina otoci kvetinacem vzhuru a na pul hodiny se ta zelena cast ponori do kyble s vodou (subtrat v kvetinaci se musi zajistit nejakym pytlikem atp.). Msice se utopi.. i kdyz nejake zustanou v substratu a zase zacnou okupovat rostlinu, aspon ji uplne neznici. Ale asi neni dobre tohle delat v dobe kvetu.
    Pak se mi z tech nechemickych veci osvedcila jicha z kopriv, ale hrozne to smrdi, takze do bytu nebo na balkon to moc neni.

    S prezimovanim mam spis spatne zkusenosti. Z 5 rostlin prezila jedna a ta je jeste mnohem opozdenejsi nez ty, co jsem na jare vypestoval ze seminek.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    BRUKEV: Vloni jsem zapasil se msicema hrozne moc (chemku jsem nechtel a nechci), nakonec papriky plodily jen malo... nicmene, na konci zari jsem mily rostliny vzal, osprchoval, fiknul stonky na cca 30cm dylky, trochu ostrihal korenovej system a presadil do malejch kvetinacu do novyho substratu na prezimovani... kdyby mi je mama v dobry vuli pravidelne nejezdila zalejvat, kdyz jsem byl pres zimu pryc, tak to v pohode daly, takhle mi vsechny uhnily az teda na Piri Piri. To jsem jsem letos po navratu do Cr presadil do velky nadoby a za mesic jsem ji mel metr vysokou, kvety atd... takze verim, ze cenu to prezimovani aspon vyzkouset urcite ma..
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    BRUKEV: nejspis bych zacal odznova.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dotaz amatéra.
    První pokus s feferonama, velká ofenziva mšic. Nestříkali jsme, nechtěli jsme chemii, pouze mechanicky likvidovali. Kvety nám sežraly, urodila se jen tato jedna habanero chudinka.
    Má cenu tyto rostliny (tu s plodem až po odtržení) chemicky postříkat a zkusit zbrchat na příští rok, nebo nechat být a příští rok sehnat nové rostlinky?
    Ty první dvě fotky jsou koupené sazenice vzrostlé, ale ty druhé dvě fotky jsou vypiplané ze sazeniček velkých jako sirka :/



    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    FOSSIL666: ale jo jsem, je to super si zase vařit ze svejch čerstvejch papriček :)
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    PENTAFEKTEK: ty brdo, bud rad! ja mam zatim jen piri piri ze zasklenyho balkonu a na zahrade ve foliaku jalapena...jinak Loco, arbol zacinaj teprv mit prvni papricky a habanera delat kvety.. ale je fakt, ze jsem sel pozde, az v zacatek dubna...ale celkove to pocasi letos na picu...
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    noo na půlku července docela bída teda :D
    AIJA
    AIJA --- ---
    PALEONTOLOG:
    To bude možná stejně jako s tím sedlákem a bramborami;-)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PENTAFEKTEK: to je dobrá teorie :)
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    PALEONTOLOG: koluje taková pověra že první rok pěstování je vždycky ten nejlepší protože se fakt snažíš a staráš se o to... a když už pak víš že ti není až tak těžký jak jsi si myslel tak už se další roky tak nesnažíš :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    DUDEL: zemekoule se dal otepluje, jen v eu je anomalie. Takze to jiste prijde. Vzpomenu na normalni rok 2012, kdy jsem s chilli zacal. A sklidil nejvic ze vsech let.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    RIVEEK: jj proto jsem je dal radsi na boudu/lavicku.proste ze zeme vys
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    PALEONTOLOG: neblazni. za mesiac tu bude zase take horko ze ked jeden den nepolejes tak uschnu :))
    to sa fakt nebojim. budeme zbierat este v novembri urodu zas ;)
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    ONDRA_PATA: stejně špatný, navíc mi půlku kytek sežrali slimáci :´-(
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    zase nebuďte cimprlich, byly tři roky tropy, zpátky do mírnýho pásma
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    no u mna to iste. odkedy som ich dal na balkon tak len chcije a je zamracene
    pred par dnami tu tak fukalo ze som sa bal ze mi ich rovno polame :))
    a to som ich este tesne predtym presadzal, takze uplne zamrzli chudatka vo vyvoji...
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    no hlavně ale když nebude sluníčko a teplo tak to neporoste a můžu mít spodní vody klidně plnej sklep :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam