• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    RAHZUL
    RAHZUL --- ---
    HOUBA: kolegové houbaři z auditka SBĚR LYSOHLÁVEK pátrají po jisté zahradnické firmě, která má mulčovací dřevoštěpku náhodně naočkovanou lys. Azurescence. Vytváří tak po Praze nevědomky zajimavá místečka :-)))
    HOUBA
    HOUBA --- ---
    ONDRA_PATA: Tak v balených substrátech je samozřejmě spousta spór.
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    nechapu kde se tam vzaly. hlina koupena balena, kytka nevylezla z kanclu

FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    HREBICK: nekdo to rad palive je fajn, mam ji asi 2 roky a je to pekne vse shrnuty, od kliceny po ruzny receptury...
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    DOPORUČENÁ LITERATURA NA PĚSTOVÁNÍ ;)

Někdo to rád pálivé - Kay Maquierová | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/212700/nekdo-to-rad-palive/
    nebo
    Jak pěstovat chilli - Jason Nickels | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/208194/jak-pestovat-chilli/
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    QUIP: hmhm, ja zkousel taky 2019/2020 prvne.. ale byl jsem pres zimu pryc a mama mi je pri kontrolach bytu v dobry vuli prelila, takze z 10 prezila jen jedna :-D Piri piri, ale ta vystrelila jak blazen a byla z ni krasna a silna kytka.
    QUIP
    QUIP --- ---
    FOSSIL666: Prezimovani bylo u me uplne marny. Zkousel jsem to z 2019 na 2020 a vysledek je ten, ze z prezimovanych kytek jsem zacal mit plody o dva mesice pozdeji, nez z cerstve vypestovanych ze seminek :(
    A jeste mi vic jak pulka prezimovanych kytek tesne pred jarem chcipla.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    QUIP: Ji dej domu a treba z toho neco bude, nebo ji minimalne zkus prezimovat...
    QUIP
    QUIP --- ---
    WYCLEFF: Jo, to by davalo smysl. Ale na druhou stranu, deje se mi to i u kytek, ktere jsou sotva ctvrtinove a v truhliku za oknem, ktery je vyrazne vetsi, nez tenhle kvetinac.
    Tahle vnitrni porad nasazuje dalsi a dalsi kvety, snazim se je odstipavat, ale sezona uz skoncila, tak se asi rozloucim s celou kytkou a uvidime, jak se bude darit kytkam pristi rok.
    WYCLEFF
    WYCLEFF --- ---
    QUIP: Na to jak mas velkou kytku, tak bys potreboval aspon tak 2x vetsi kvetinac, rekl bych ze to bude asi uzke misto, proste to kytka nestaci utahnout s tak malym korenovym valem.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    QUIP: nevidím žlutý lepík, občas se dokážou přemnožit larvy smutnic a škodit odspodu
    QUIP
    QUIP --- ---
    AIJA: Nevypada to, ze by tam cokoliv bylo. Loni jsem likvidoval svilusky, letos ve vedlejsim pokoji molice a v kuchyni za oknem msice na mate, ale papriky vypadaji zdrave. Ta v pokoji je velka a ma velke listy, protoze ma malo svetla, ale opadavanim kvetu trpi i ty za oknem, kde pres leto mely svetla az az (jizni strana).

AIJA
    AIJA --- ---
    QUIP:
    Ještě vydrž a nestříhej. Nemá to nějakou mrchu, která saje a škodí? Pořádně to prohlídni.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Mam jednu rostlinu doma v byte v kvetinaci, takze nema tolik svetla, jako by mela venku, ale zase je v teple. Rostlina je skoro metr vysoka, pres leto na ni dozraly 3 plody. Posledni mesic nasazuje proad nove a nove kvety, ale vsechny po case zaschnou a opadnou. Snazil jsem se vy rasici pupeny vystipovat, tak kytka zacala nasazovat kvety o to rychlejsim tempem. Ted jich tam je pred rozkvetem aspon 20. ma to vubec smysl, nechavat je tam, jestli z toho jeste neco zacne rust, nebo to mam vsechno ostrihat? (myslim, ze to je jalapeno)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    AIJA: vsechny kyble provrtany bez podmisek,aby to nehnilo odspoda.ale ikdyz 4 dny neprselo,hlina samozrejme byla porad nasakla.takze predpokladam,ze moc vody letos,jak pravis.nebyly pod zadnou strechou,proste od kvetna na zahrade (jizni strana,loni ideal)
    AIJA
    AIJA --- ---
    ONDRA_PATA:
    A v těch kýblech není dole žádný otvor? Provrtala jsem staré kýble asi deset cenťáků ode dna, kvůli odtoku přebytku vody, kdyby pršelo hodně nebo aby tam nějaká zůstala, když dlouho neprší. Rostlina se pro ni natáhne...
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    AIJA: moc vody? jako jo,vetsinu casu byly kyble nasakly
    AIJA
    AIJA --- ---
    Je to určitě vodou, mám to vyzkoušené.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    ONDRA_PATA: no neviem. ja radsej kupim nejake semena jalapeno inde.
    neverim zeby to nejak zachranilo to ze by som ich nechal na suchu. ja som ich pestoval dva roky dozadu a vtedy pieklo jak hovado. uplne ine leto ako toto :))
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    DUDEL: jak pravis 0

ale s tou vodou nevim.je pravda,ze byly venku a letos porad jen prselo a pred sklizni prselo 4 dny.ale nez by hlina vyschla,shnily by.
    kazdopadne pristi rok je mozna potrapit zkusim,jestli se jich teda nezbavim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam