• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APPUFeferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Kde to mas, za ti dozravaji tak pozde? Ja je mam za oknem na jihovychod a uz to vsechno dozralo v srpnu. Ted najizdi druha varka. Navic jsem mel letos vsechny papricky extreme velky.

Myslim, ze prezijou i teploty blizko nule, jen nesmi zmrznout uplne. Ja je teda mel v teplotach okolo 12 stupnu, ale tim se jeste uplne nezastavil jejich rust a snazily se obcas vyhanet nove listky, coz je leda tak vysiluje a na jare se to musi zase ostrihat, protoze jsou to takove vetvicky a listky k nicemu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: chci vybrat ty nejlepsi a schovat na zimu dovnitr. Preziji myslis i v teplotach okolo nuly nebo je treba pokojova teplota? Jinak jsem zvedavej, jak to dopadne. Zatim mam jen dve cerveny / oranzovy haba a zbytek nevypada, ze by chtel dozrat a choco jsou uplne mikro oproti zbytku.
    QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: Ja tomu nechavam volny prubeh. Jen kdyz je tech kvetu moc, tak nektere ostriham. Jestli mas moznost dat rostliny na podzim domu, tak ti dozrajou i doma. Ja takhle jednou sklizel jeste na Vanoce. :)
    Ale jestli chces, aby ti to vsechno dozralo jeste ted venku, tak kvety muzes ostrihat.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Jak to pls delate v aktualnim obdobi, kdyz mate na jedne rostline mensi plody a zaroven i kvety? Odstranuji se kvety, aby mely plody vetsi sanci dozrat popr. i listy?

Diky!
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Pomalu ale jiste :)

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP PENTAFEKTEK: tak je to obyc nepaliva :(
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    KRMITK0: Podle tvaru listů i plodů bych tipnul nějaký jalapenos, ale jaký těžko říct je jich hromada druhů ;)
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj netušíte co by tohle mohlo být za druh? Fialovo bílý květy, fialový plody, přechází do červený.

QUIP
    QUIP --- ---
    POHODAVOLE: ty habanera nerostou nahoru, ale visi dolu. Ja mam podobne (ale v cervene, nebo zlute), ze seminek prodavanych jako "paprika okrasna". A palilo to vic nez jalapeños.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PENTAFEKTEK: kytka je z bauhausu, tak uvidim :)
    PENTAFEKTEK
    PENTAFEKTEK --- ---
    hele mě to připadá jako nějaká obyčejná paprika
    Capsicum annuum je označení pro slaběji pálivý papriky včetně nulový pálivosti a sladkých paprik
    Habanera už spadají pod Capsicum chinense kam patřeji i superhoty

nevím kde si kupoval, ale s rostoucí popularitou chilli v čechách sleduju takovej nešvar že různý prodejci a hlavně TRHOVCI prodávaji špatně označený kytky, a pak z toho vyroste něco uplně jinýho než si koupil.. takže ve finále to třeba to Habanero bude a vůbec to neni annuum :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusi pls nekdo, co muze byt toto? Na kvetinaci je napsano Capsicum annuum, coz mi prijde dle google jako obecne oznaceni. Trochu mi to pripomina toto:

Habanero White Long
    https://www.seminka-chilli.cz/habanero-white-long-175.html

Diky!

PRDELOID
    PRDELOID --- ---
    První počes na pána

POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    QUIP: pecka!
    QUIP
    QUIP --- ---
    Me letos papricky rostou jako z vody. Prvni sklizen jsem udelal az moc pozde, takze uz jsou prezraly a popraskany (jalapenos) a taky teda vetsi nez loni. Tohle je z rostliny, ktera uz jede treti rok. Letos byla nejak napred oproti vsem ostatnim. Ale zacinaji dozravat i letosni ze seminek.

FORACE
    FORACE --- ---
    kdy mel nahodou nekdo nejake prebytky, tak na me myslete (praha a okoli). Vymenou posleze dodam omacku. Ze slabsich (jalapeno, tabasco, ...) delam fermentovanou ala 'Sriracha', z habaner a vyssich delam ultra palivost na rajcatovym zaklade. Ja zasadil pozde tenhle rok, a nebudu toho mit dost
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Letos jedu prvne od seminek :)

Konecne se rozjely habanera.

QUIP
    QUIP --- ---
    HANSDUTOSWARC: Me Jalapenos letos skutecne popraskaly, svisle od shora dolu. Pripisuju to stridani velkeho sucha a pak zase deste.
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    Ahaa, ja je nikdy nepestoval. Tak diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam