• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHLESSJídlo, pochutiny a kde je koupit?
    Jídlo, pochutiny, delikatesy ale i normální suroviny na každodenní vaření. Hledáte řezníka, zeleninu, vinotéku? Ptejte se zde, ať je vše na jednom místě. Asi zejména Praha ale i ostatní místa Čech, Moravy, Slezka či světa. Dejte kontakt na svého místního zásobitele!
    rozbalit záhlaví
    SARRI
    SARRI --- ---
    SA_KRA_: country life

SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    SA_KRA_: konkretne toto ne.. ale podobny
    Perfect Pasta 200g - zeleninové špagety | Všechno zboží |RACIONÁLNÍ VÝŽIVA na Černém Mostě
    http://www.dietyinshop.cz/perfect-pasta-200g-zeleninov%C3%A9-%C5%A1pagety
    Slendier - těstoviny shirataki - 250g - Veganza Store
    http://store.veganza.cz/...edium=banner&utm_campaign=web%20veganza&utm_content=Slendier-220x220-ver2

oboji teda neni z lustenin, ale z korenovky...
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    daji s enekde v CR koupit/ objednat tyhle testoviny?
    splubydlici si je privezla z Dubaje.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    JOHNNY: Delmart na Andelu
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    JOHNNY: ve Wine Food Market u Andela mivaji, ale uz dlouho jsem tam nebyla, abych to mohla tvrdit 100%. Jo a ceny jsou tam.. nepekne.
    JOHNNY
    JOHNNY --- ---
    nevite, kde se daji v praze koupit tomatillos (zelena rajcata)?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Kde koupit vyuzene, blansirovane nebo aspob oloupane mandle za rozumnou cenu?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KASUMI: ty si kupujes zajice? me prijde cena 350kc lepsi, i kdyz toho dostanu min... fakt docela lakavy :-)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    Tak jsem si od smakujto.cz objednala krabici a musím říci, že přes počáteční nedůvěru (neznala jsem, objednávala jsem to nablind) jsem byla příjemně překvapená. Nečekala jsem tam teda nápoje (moc dobré ledové čaje), nadchla mě ta kukuřice nasladko. Pita chips dobrý pro někoho, kdo má rád rozmarýn, což já nejsem. Zatím trochu tápu, co přesně budu dělat s dresinkem a s kořením (to koření je teda chuťově super) a taky příjemně překvapil curd. Píšou, že hodnota těch věcí přesahuje cenu krabice a myslím, že nekecaj. Dám tomu šanci teď na září, za mě zatím dobrý a doufám, že i ta další krabice bude takhle nápaditá.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    VSICHNIMAME: Prijde mi to trosku jako kopie zajice v krabici.. Vizualne .. Vygoogluj si zajice
    Za tim stoji takovej sympatickej par..
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    už jsem se ptala vedle, ale nikdo se neozval, tak zkouším zde.... objevila jsem náhodně toto: http://smakujto.cz/ a líbí se mi koncept, nicméně vůbec to neznám a nevím, co vlastně od toho čekat. Nemáte s tím nějakou zkušenost? Díky.
    YARIN
    YARIN --- ---
    ad kakao - nedavno jsem objevil v kauflandu značku "kovandovi", ktera ma taky 20 - 22 % kakaoveho masla a chutna moc dobre a cenove je imho daleko pristupnejsi nez van houten...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETUL_KA: klidně sem napiš, když t uvidíš. psávalo se na netu, že to mívali v Intersparu, ale vím že kdyžt jsem sháněla, byla to celkem potíž, dá se obvykle sehnat jen ta plechovka 250 g a tu už mám, tak se mi za ni nechce znovu platit... je drahá jak sviň :)
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PETUL_KA: teď jsem trochu znejistěla jestli to byla fakt Billa, tam mají určitě malý balení Ovomaltine, ale s tím kakaem se možná pletu, ale určitě jsem ho v nějakym našem řetězci viděla, až budu příště v Bille, tak se tam podívám.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    AOTEAROA: v Bille prodávají nějaký menší balení Van Houten v papírový krabičce (asi 125g). já si dělám zásoby z Francie, tam mají v supermarketu běžně aspoň 250g za polovic co u nás.
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ZUZKAOU: Díky!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DRIZZT: na rohu jak bývala smetanova cukrárna bývala večerka + blízkovýchodní potraviny, tam ji budou mít.

jinak spolehlivý recept najdeš třeba tady http://www.seriouseats.com/recipes/2012/05/ras-el-hanout-north-african-spice-mix-recipe.html
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    ALDEMIK: Jestli znáš složky a poměry, budu ráda za recept :-).
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    DRIZZT: Namíchat si?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Nemáte někdo tip, kde v Brně sehnat koření ras al-Hanút (ras el-Hanout)? Sindibád ani Antonín ho nevedou. Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam