• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RUTHLESSJídlo, pochutiny a kde je koupit?
    Jídlo, pochutiny, delikatesy ale i normální suroviny na každodenní vaření. Hledáte řezníka, zeleninu, vinotéku? Ptejte se zde, ať je vše na jednom místě. Asi zejména Praha ale i ostatní místa Čech, Moravy, Slezka či světa. Dejte kontakt na svého místního zásobitele!
    rozbalit záhlaví
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    SARRI: Je fakt, ze jsem tam tak dva mesice nekoukala :).
    SARRI
    SARRI --- ---
    MOODYCAT: rohlik zlevnil dost mi prijde .. uz to zacina byt zajimavy
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LIKUD: vzdyt rikam, ze je to moje chyba. ale mne zadna nahrada nezajima, pokud ten produkt neni totoznej. Coz v tomdle pripade neni. To je jak vymenit Coca-colu za RC kolu... Podobna uroven. A fakt me zcela uprimne nenapadlo, ze to nebude to same (100% za 100%).

    Jenom teda, jakou ty mas osobne zkusenost s kontrolou cca 200 polozek? Delas to treba tak, ze kazdou vec vezmes do ruky a podivas se, jestli nahodou neprochazi pozitri?

    Zajimavy je, ze vetsina zbozi neni drazsi nez v obchode. Jen ty dzusy a vody jo... To nebude kvuli rozvozu (kterej stejne prece platis)

    ALI: jo, mluvim o tescu. A vodu nakupujeme, perlivou. Hele limit je 24 kusu, takze bereme ruzny druhy :-) To se da.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    S itescem mam po vsech strankach zkusenost super, kolonial byl ponekud neprijemny a ani mi nevynesli nakup do patra - misto igelitek jsem teda ja mela papirove tasky. Rohlik jsem nebrala, ma podle me uzky a hodne drahy sortiment, mama brala i Kosik a byla spokojena.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    ja teda preferuju rohlik.cz. rozvoz zdarma pro premium cleny, dobry slevy pro staly zakazniky, a navic teda rozvoz do 90 minut.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja objednavam od spusteni ty sluzby tesco, hlavne na velky tezky nakupy. ted jsem to teda dele nepouzil, ale driv jsem to chvalil, kudy jsem chodil. myslim, ze ovozel v te kvalite, v ktere jde do rozvozu, ja sam nemam sanci na odpoledne po praci prodejne vybrat. co jsem videl kdysi nejaky video, tak se ty nakupy pripravuji rano pri otevreni a ta osoba, co kompletuje nakupni seznam, si tam tedy vybira, dokud je z ceho. a kdyz jsme byl dlouhodobe nemocnej, byla ta sluzba moji zachranou. jinak s nakupnimi seznamy pracuju, respektive vse, co jste v minulosti koupili, se automaticky uklada v oblibenych polozkach a tak uz je po x nakupech vyber toho pristiho nakupu z tehle polozek pomerne rychly. plus si radu veci, u kterych je mi konkretni vyrobce celkem jedno (typicky nejaka drogerie), naklikam v ramci akcniho zbozi... a casto vyuzivam ruzny slevovy kody z netu, takze se mi vetsinou pri mem objemu nakupu zaplati dovoz plus neco navic treba i. jinak me stve, ze ta sluzba neni moc flexibilni na cas doruceni a ze to rozmezi je dve hodiny... a vraceni polozek je snadny, ale udelal jsem to asi jen jednou. i kdyz si uplne nemyslim, ze vybireji vzdy tu nejvhodnejsi nahradu. respektive asi se o to v ramci nabidky v pc snazi, ale nekdy je ta nahrada dost mimo, kdyz maji v nabidce vhodnejsi.

    rohlik ani kolonial jsem nezkousel, o rohliku uz dloho uvazuju, ale reference ma dost rozporuplny...
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LIKUD: igelitky potvrzuju, je jich podstatne min, nez byvalo
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    BALAENA: Nene, nic takového jsem nepsal
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LIKUD: výborně. nic o lidech nevíš, ale už jsi usoudil, že jsou bezohlední zmrdi.
    a to si představ, že ségra si nechávala vozit nákup obden, protože byla sama doma s dvěma malými dětmi a nechodicí sádrou. v tom třetím patře bez výtahu. to byla ale zmrd, co?
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    SARRI: Pokud vím, tak ten řidič z tesca mi říkal, že igelitky už nedávaj úplně na každý zboží extra ale jen na věci u kterých je to fakt nutný. Že igelitky od letoška omezujou kvůli nějakýmu nařízení evropský unie, který vstoupí v platnost za rok nebo dva a bude se týkat omezení počtu zdarma igelitek na jednoho obyvatele EU. Navíc Tesco nabízí zpětnej odběr igelitek od zákazníků.
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    RUTHLESS: Nechápu jakou na tom, že si nezkontroluješ co přebíráš za náhradu hledáš férovost od teska?
    Když si objednáš 100% džus a donesou ti místo toho nějakou náhradu, tak je jenom tvoje volba, jestli si to koupíš nebo ne. A samozřejmě jenom tvoje hloupost, když akceptuješ a podepíšeš převzetí výrobku, bez toho, aniž by sis přečetla složení na obalu. Není džus jako džus, že?
    A je vyloučeno, že na začátku toho seznamu zboží (To je ten ten papír, kterému říkáš mylně faktura), v tom jasně odděleném seznamu nahrazených položek bylo uvedeno, že džus byl nahrazen za džus a nic víc. Vymlouvat se na to, že se džus tvářil jako drink je zbytečný to je tvůj problém, nikoho jiného.Když si neumíš přečíst složení na obalu výrobku, tak ho příště raději nekupuj... Kór když nakupuješ pro diabetika.
    Jinak podle toho co vím, tak ty věci v náhradách jsou nahrazený jinejma proto, protože ty co sis objednala prostě na krámu došly a tak se ti snažej vyjít vstříc něčím co nejvíc podobným, když to mají. Maj to uvedený i ve smluvních podmínkách....
    A nákup je dražší kvůli poplatku za dopravu, ne kvůli váze.
    LIKUD
    LIKUD --- ---
    ALI:
    SQUZZA:
    Při nákupu přes itesco má zákazník podle smluvních podmínek při před a při doručení možnost odmítnout jakoukoli položku z nákupu nebo i celý nákup a to bezplatně. To se ale asi moc často nestává.
    Pracovník rozvozu navíc zákazníka vždy upozorňuje na nahrazené zboží - náhrady (Třeba že si objednal bílý jogurt z Kunína za 7kč, ale dostal bílý jogurt z Chocně za 8kč, protože Olma byla vyprodaná apod.) a dále na zboží u kterého je krátší expirace než obvykle. Zákazník se rozhodne zda to vezme a zaplatí nebo ne. Když to má placený přes internet, tak se mu to strhne/připočte z té blokované částky.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    SARRI: Dnes stejná zkušenost s koloniálem, objednávala jsem pošesté a poprvé se mi stalo, že mi něco nedovezli. A ráno jen SMS, ale za a) pozdě, asi tak pět minut před příjezdem a b) ani nenapsali, co nedovezou. Po příchodu z města tak zjišťuju, že maso na večerní grilování prostě nebude...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja dneska kosik prvni zkusenost - kuryr mel prijet mezi 15 a 16, ted volam ze furt nic a potrebuju odejit, slecna na info lince mi sdelila, ze uz mi byl nakup dorucen :) - vola kuryrovi, ze je pry v zacpe kvuli nejakemu pochodu prahou, jestli mi to muzou dovezt jindy. tak sem rekla, ze pockam do 5. tak cekam. dostala jsem jako bolestne 50 kreditu no :)

    zatim jsem objednavala jen z rohliku, tesco ma sice vetsi vyber, ale jde mi i o casovou flexibilitu a ta nutnost rezervovat termin vzdy az na nasledujici den me odradila. z rohliku objednavam hlavne ovoce zeleninu a kvalita teda vzdy dobra.
    SARRI
    SARRI --- ---
    kolonial dobry, ale stve me to ohromne mnozstvi igelitek (i kdyz s tim me stve i tesco) .. kazdopadne zde moje postrehy s dostupnosti
    tesco - kdyz neco neni tak privezou aspon nahradu a zdurazni to a clovek s emuze rozhodnout zda to chce nebo ne a pripadne vratit
    kolonial - 30 vterin pred prijezdem prijde mail s tim co neprivezou a nicim se to ani nepokusi nahradit .. coz me stve .. uz se mi stalo, ze jsem treba chtela delat cerstve testoviny a podridila jsem tomu i dalsi veci v nakupu a testoviny neprivezli
    kosik - nemam zkusenost zatim
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    Já začala využívat Kolonial.cz, má to svoje mouchy, třeba že po uzavření objednávky už nelze nic přihodit, je tam trochu delší dodání než na rohlik.cz (ale zase přijedou vždy ve 20min rozmezí, který pošlou den předem) a užší sortiment. Ovozel mají jenom z Abasto, ale zase velký výběr, co jsem zkusila, tak kvalita vždy dobrá. Snad teď bude víc českýho ovoce a zeleniny. Pro mě převládají pozitiva: čerstvé ryby (zatím vždy super kvalita), hovězí a uzeniny od Steinhausera, pečivo od Kabáta, dobrý ceny a doprava zdarma.
    ALI
    ALI --- ---
    RUTHLESS: mluvis o tescu? to je docela ulet.

    a rejpnu si – nakupujete vodu? videl jsem, ze maj napsanej limit asi 20 ks za polozku (jakoukoli).
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    my tam rodine kupujem vlastne jen priserne tezky veci. jako treba vcera - 50 dzusu, 6 baliku vod a 12 aperolu - roznaseci nadseny :-)

    ale blba zkusenost - misto 10 100% dzusu t automaticky vymenili za nejakej orange fruit drink, kterej se teda na fakture tvrail jako dzuz, ale mama diabetik to rozhodne pit nemuze. jasne, nahlasili to a mel jsem to zkontrolovat, ale to fakt neslo tak uplne. Je to skoda. Neco vymenili 1:1 - 100% dzus za jinou znacku 100% dzus. to beru. ale todle mi neprislo uplne ferovy.

    Jinak dobry. Spokojenost celkem. A nakupuju tam, kde je sleva :-) protoze jinak je maj drazsi nez v obchode (zcela urrcite prave kvuli ty hmotnosti)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ALI: jo, až k bytu. ségřino třetí patro bez výtahu iTesco miluje. Ale vyvezou, jen se pak tvářej zadýchaně
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ALI: ještě jsem viděla reklamu na kolonial.cz, osobní zkušenost nemám
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ALI: jo, ke dverim... V tescu ty seznamy snad nak jdou... A to vraceni se taky jde nak pohodlneji, akorat ted presne nevim jak.

    Co maj blby je mobilni aplikace. Na naky rychloprihozeni do nakupu jo, ale celej nakup je vopruz :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam