• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLAMIThe Go Programming Language - moderni programovaci jazyk
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    Go je hodne koncisni jazyk a ma malej rychlej a pohodlnej runtime a je trivialni pracovat s knihovnama a...

To co rikas je samozrejme pravda, ale zabyvas se jen runtimem (v podstate puvodni otazku transformujes na "proc ne JVM"), nezabyvas jazykem. JVM je rozhdone hodne popularni, a beha nad nim ostatne i treba zminenej Python (Jython) ci Ruby (JRuby, popr. pro .net IronRuby). Ale ja nejak nevidim duvod, proc se hnat za nejakym kompromisem nad JVM ci .NET, kdyz to co mi vyhovuje (minimalne na zmineny prototypovani) bez jakyhokoliv srani;)

(btw: Your mileage may vary. Taky preferuju vim, anchor steam beer, a boxerky.)
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ISTEVE: Tak JVM je téměř na každém PC a existují i jiné JVM jazyky. To samé platí pro CLR.
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    ROTTWEILER: Ani omylem.

Java i C# jsou oproti Go extremne verbosivni jazyky, maj daleko vic heavyweight runtime, je daleko vetsi operace instalovat knihovny, atd.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    ISTEVE: No ale stejně dobře by ti posloužila Java nebo C#?
    ISTEVE
    ISTEVE --- ---
    ja ho s radosti pouzivam na osobni projekty na prototypovani... veci se kterejma si hraju sice pro jakykoliv prakticky pouziti chtej bejt trochu vykonny a C/C++ je lepsi match, ale nechci se srat s polovinou picovin se kterejma se v C/C++ srat musim kdyz si chci jen naimplementovat nakej paper a trochu si s tim hrat...
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Já nechápu osobně využití Go. Přijde mi, že srovnávat ho s C nebo C++ nejde, protože má GC a nehodí se tedy na nízkoúrovňový věci a srovnávat ho s Javou a C# taky nejde, protože není, tak vysokoúrovňový.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    BLAMI: O tom vim, mne spis zajiamala neci osobni zkusenost. C++ jsem nikdy neprisel na chut, byt v nem v praci pisu vetsinu casu a Go mne v tomhle dost nadchlo.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    WILD_A: Tipl bych si ze Google urcite, tusim ze snad Rob Pike nekde mluvil o tom, ze to pouzivaji v Google Maps. Z vetsich firem/organizaci o kterych jsem cetl/videl v ruznych mailinglistech nebo knihach urcite minimalne Canonical, Heroku a tusim Siemens.

Jinak se taky zatim rozkoukavam, ale vzhledem k tomu kolik overheadu odstranuje treba jen go tool bych se vetsiho projektu rozhodne nebal (trebas v C je kazdy projekt hned trosku vetsi kdyz clovek pouzije autotools :)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Zatim jsem nemel moznost v tom napsat neco vetsiho, sofistikovanejsiho, spis si to tak osahavam, ale rozhodne mi to dava vetsi smysl nez C++. Zajimalo by me, jestli to nekdo pouziva do produkce a psani velkejch projektu.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    moderni C-like jazyk? :) "Go makes much more sense for the class of problems that C++ was originally intended to solve." .. to zni zajimave, az budu mit cas, tak to na win vyzkousim ..
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    Tak abych to tu nejak "odpalil", zacnu takovym zakladnim dotazem. Vy kdo pisete v Go, jak si organizujete workspace? Mate neco jako ~/go se stabni kulturou GOPATH (bin/, pkg/, src/) a projekty nested v src/ a nebo mate projekty out-of-tree?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam