• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SMRTEqua bank
    Třetí nejdynamičtější banka roku 2012 vám přináší zcela nový pohled na bankovnictví.

Účet Zdarma výběry ze všech bankomatů v ČR
    Zdarma vedení běžného účtu na 3 měsíce, poté při obratu 10 tisíc nebo při splnění jiné podmínky.

Repůjčka Refinancováním vaší půjčky ušetříte u nás až tisíce Kč ročně
    Posouzení žádosti ihned

Hypotéky Úroková sazba již od 2,59 % p. a.

rozbalit záhlaví
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NELDE: Aha, já vycházel z toho, co je napsaný nahoře, kde je psáno, že poplatky nejsou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROTTWEILER: Taky ale ČS platí extrémní výdaje na provoz. A Equa má taky poplatek 100, který odpouští jen někomu. Porovnávej s mBank, která má podobné výdaje a asi i náklady.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    NELDE: Za výběr z cizího bankomatu se platí okolo těch 25 Kč. To platí banka té cizí bance a pochybuji, že mají nějaké smlouvy. Spíš to sponzorují z toho ostatního a sází na to, že natáhnou zákazníky na jiné služby. Je to takový business model, že se nabízí něco ztrátově a kompenzuje se to z jiných zdrojů. Viz. prodej žiletek. Jasně, že máš pravdu, že vydělává na hypotékách a spořících účtech, tak potom bych chápal, kdyby měli takovýto účet pro zákazníka, který u nich využívá takovýhle služeb. Plus samozřejmě ty karty no. Jen jsem slyšel, že například příjem ČS je tvořen z 50% jen poplatky a 50%. Tím chci říct, že to tvoří u bank dost velké množství peněz. Přijde mi, že to pro ně musí být tedy ztrátové a nechce se mi věřit, že to budou nabízet dlouho.

Jinak na toto třeba sazí Air Bank. Mají ten tarif, kde platíš 100 Kč a máš neomezeně výběru, protože každý udělá těch výběru jen pár za ten měsíc.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ROTTWEILER: Co třeba spořící účty? Hypotéky? Kromě toho výběry jsou hodně ztrátové v teorii - pokud můžeš vybírat kdykoli zadarmo, udělá každý fakt těch 10 výběrů? Pokud dělají lidé v průměru 3 výběry, tak nemá vyšší náklady než jiné banky se stejným počtem výběrů. Navíc nevíš, kolik po nich ostatní banky chtějí - mBank kdysi proflákla, že po ní chtějí Euro. Jenže kdo ví, třeba užívá, Equa nějakou zahraniční smlouvu, kde je to výrazně méně. Osobně mi přijde divné, že ještě nepřišli s kreditkou a nějakým bonusovým programem na kartách. Z plateb kartami jsou velké zisky.
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Mě by zajímalo, z čeho Equa bank financuje svůj provoz, protože nabízet výběry ze všech bankomatů v ČR je ztrátové, protože platí majiteli (bankám) bankomatu a plus, když nejsou poplatky za vedení účtu, tak odpadá i tento zdroj peněz. Banka nesmí operovat s penězi na běžném účtu, respektive velice omezeně. Nedokážu si tedy představit, že strategie, kterou banka nabízí je dlouhodobě udržitelná a je pouze otázka času než nadstandardní služby budou placeny a banka bude na úrovni Air Bank či mi k tomu může povědět někdo něco více?
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    Umite vypisy v OFX pripadne QIF (format ms money)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: no to zní výrazně reálněji :)

Já jsem s Patrikovou pomocí teď udělal průzkum bojem - koupil jsem si 4x stejnou položku za 1,05 dolaru - Equa / mBank / Air bank a Patrikovou Axa kartou. jakmile se všechny zaúčtují, tak dám vědět, jak to dopadlo :)

btw. customer care maník má slušný příjmení!
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Já dnes dostal tuto odpověď:

Vážený pane Chrzi,

děkujeme, že kontaktujete klientské centrum Equa bank.

Pokud platíte kartou Equa bank v cizině tak platí následující pravidla. Je-li platba v měně EUR, tak je použit kurz deviza prodej. Pokud se jedná o jinou měnu než EUR, tak je použit kurz karetní asociace MasterCard pro převod částky do EUR a následně banka použije kurz deviza prodej pro přeúčtování této částky z EUR na CZK.

V případě dalších dotazů se na nás můžete obracet každý den od 8 do 21 hodin na telefonní číslo 222 010 222 nebo na e-mailovou adresu: klientske.centrum@equabank.cz.

S pozdravem,

Šimon Rocafuerte Avila
    Customer Service Operator
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SMRT: sorry... ale jako "tipl bych, ze je to stred" je proboha co za odpoved - od bankere?? :)
    SMRT
    SMRT --- ---
    NELDE:
    2) sam v IB, lze prevadet mezi Eur usd a czk ucty a to bez poplatku
    3) rek bych ze je to takovy stred (tipl bych ze se najde i vyhodnejsi zpusob, ale od koho to nevim)
    5) ano (muzes tusim vybrat i ze sporiciho), melo by to byt okamzite

NELDE: teprv to resim, uvidime dam echo... ;)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Nemám s tím problém. Pokud Equa přijde s nějakým zajímavým produktem. Spíš je otázka, jestli to Dalich "pustí" :)

Prostě Axa měla super produkt - výhodné kurzy a výhodné výběry z bankomatu. Aktuálně to jde nahradit kombinací dvou produktů (kreditka + Equa), ale obojí vyžaduje určité "starání se".

Takže ať Equa zruší tu podmínku obratu (když to může nabídnout odborářům a prodejcům předražených domácích filtrů, tak nevím, proč to nemůže nabídnout všem) a bude mít zajímavý účet. A kdyby ještě přešla na stejný způsob zúčtování jako Axa (tedy přímý přepočet kurzem karetní společnosti), tak by to bylo opravdu super.

Je mi jasné, co Equa sleduje tím obratem - brání se "mrtvým" účtům. Jenže na to, aby byla pro klienty primárním účtem přišla moc pozdě. To už je tu FIO, Zuno, mBank, Poštnovní spořitelna, Air Bank. Ale může být pořád ještě druhým účtem, tedy cílit na pozici Axa, Wüstenrot, ING

Já jsem teď několik let za sebou protáhl přes Axu 100 000 Kč v cizí měně za rok (platbami a výběry z bankomatu) a rád je budu tahat i v Equa. Jenže to je nárazově, klidně pár měsíců nic a pak najednou několik desítek tisíc. Takže bych si musel hlídat právě ten obrat.
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    KOC256: mBank neznam, takze nevím. Zuno ne, protoze u nich uz jeden (sporici) ucet mam a chci odejit. Prisel mail, ze budou snizovat uroky (to se stava, ale uz diky tomu nejsou tak vyhodni), ale ze nemam byt smutny, protoze mi v nejblizsi dobe zavola nekdo z raifky a nabidne mi nejaky uzasny produkt raifky, se kterym budu mit lepsi urok. Hmm.. tak to dekuju, nechci, kdybych chtel do raifky, tak uz tam ucet mam. Jinak mi prislo ZUNO hodne prijemny, ale skoda, ze je to jen vabnicka na dalsi klienty do RB.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Zejména, kdybys to podpořil nějakým článkem typu: Klienti Axy nezoufejte, Equa vám dá totéž. (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Přesně. Pokud by byl dobrý kurz, tak by jediná nevýhoda byla nutnost přesouvat peníze mezi účty, ale zase je to obrana proti vycucání účtu při ztrátě karty.

SMRT: Na kolik uživatelů by se tvářili? Nechceš udělat anketu, kolik místních by do toho šlo? Ono v případě, že to bude větší grupa, máš lepší možnosti.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SMRT: Díky
    Ad 2) Myslel jsem, jak to mohu měnit? Sám v IB nebo musím po telefonu či na pobočce?
    Ad 3) Určitě - to by bylo super - spolu s 9,- za výběr hotovosti.
    5) Převod běžný - spořící a obráceně se dělá v IB a je proveden okamžitě? Tedy mám peníze na spořáku, převedu a ihned vyberu? Nebo to tam bude až druhý den?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SMRT: jaktože ta informace o tom není nikde na webu? a v původních pobočkách Banco Popolare v jiných městech to nejde?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Pro líné ještě link na ten Zapakatel:

Získejte 500 Kč a účet s výběry ze všech bankomatů v ČR zdarma! | Zapakatel.cz - Praha
    http://www.zapakatel.cz/cs/praha/detail/id-10210--ziskejte-500-kc-za-platbu-kartou-od-equa-bank
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak já Equa bank mám, i když aktivně nepoužívám - a právě co se toho kurzu týče, tak na začátku po spuštění byl snad ještě horší než u mBank. tak já schválně zkusím teď někde dát 1 dolar na charitu mBank / Equa / Air bank / AXA (jestli mi karta ještě funguje) a dám vědět :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SMRT: ten střed u ČNB imho není pravda, jsi si tím opravdu jistý? rozhodně to tak dřív nebylo.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    přesně. UCB mne nějak neoslovila...
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Škoda, mají unikátní možnost přetáhnout značnou část klientů Axy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam