NELDE: Nemám s tím problém. Pokud Equa přijde s nějakým zajímavým produktem. Spíš je otázka, jestli to Dalich "pustí" :)
Prostě Axa měla super produkt - výhodné kurzy a výhodné výběry z bankomatu. Aktuálně to jde nahradit kombinací dvou produktů (kreditka + Equa), ale obojí vyžaduje určité "starání se".
Takže ať Equa zruší tu podmínku obratu (když to může nabídnout odborářům a prodejcům předražených domácích filtrů, tak nevím, proč to nemůže nabídnout všem) a bude mít zajímavý účet. A kdyby ještě přešla na stejný způsob zúčtování jako Axa (tedy přímý přepočet kurzem karetní společnosti), tak by to bylo opravdu super.
Je mi jasné, co Equa sleduje tím obratem - brání se "mrtvým" účtům. Jenže na to, aby byla pro klienty primárním účtem přišla moc pozdě. To už je tu FIO, Zuno, mBank, Poštnovní spořitelna, Air Bank. Ale může být pořád ještě druhým účtem, tedy cílit na pozici Axa, Wüstenrot, ING
Já jsem teď několik let za sebou protáhl přes Axu 100 000 Kč v cizí měně za rok (platbami a výběry z bankomatu) a rád je budu tahat i v Equa. Jenže to je nárazově, klidně pár měsíců nic a pak najednou několik desítek tisíc. Takže bych si musel hlídat právě ten obrat.