• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OTOMEVia Ferrata - podělte se se svými zážitky
    BESH
    BESH --- ---
    BALI_: To vypada spis jen jako upgrade detskyho hriste nez jako zajimava ferrata.
    MESHUGGAH
    MESHUGGAH --- ---
    BALI_: Kdopak to spáchal?
    BALI_
    BALI_ --- ---
    neco z domova
    V Nových Hamrech mají nové via ferraty | ViaFerraty.cz
    https://viaferraty.cz/clanky/reportaze/v-novych-hamrech-maji-nove-via-ferraty/
    TLACHAC
    TLACHAC --- ---
    Pozor: od 1.1.2017 končí oblíbené tábořiště v Kaiserbrunnu v rakouských Raxalpech. Viz www.nejlepsiferraty.cz/2016/09/pozor-na-zmenu-podminek-v-taboristi-v.html
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Malý report z předminulého víkendu:

    Šli jsme za dva dny tři ferraty. První den Schmiedsteig (C), zábavná a nepříliš exponovaná ferrata s krátkým nástupem nedaleko Gosau, prakticky celou dobu v lese, takže byla trochu mokrá, den až dva po dešti nicmoc. Odpoledne jsme sfoukli Echernwand (D) - dost nevyrovnané ferrata s vděčnými výhledy na Hallstatt a přilehlé kýč jezero, většina se de v prudké skálo-stráni tak za A/B, hezký exponovaný "obrácený" žebřík v druhé půlce a dost exponované místo za D (dá se obejít B/C, ale v topu to není psaný).
    Druhý den jsme dali Drachenwand (C), což jsme uznali jako největší pecku z těch tří ferrat. Dlouhá a lehká ferrata s pecka výhledy a jedním vzdušným mostkem. Chyba byla jít to o víkendu. Davy lidí, tlačenice, čekačky. V časech deklarovaných průvodcem se to nedalo stihnout ani omylem. Hodně se mi líbil sestup krásným lesem po žebříčkách.
    Vzhledem k tomu, že to byla naše první zkušenost s ferratama (pro bratránka i s lezením obecně) to hodnotím jako podařenou akci, já kdybych nelezl, tak to déčkový místo asi nevydejchám :)

    Ještě doporučení ke kempu: spali jsme tady: http://www.camping-altaussee.com/ a můžu vřele doporučit. Fér cena, boží klid, čistý sociálky, rychlá wifi a k snídani vozili na objednávku čerstvý pečivo. Trochu z ruky, ale oproti přecpanejm "jezerním" kempům se těch pár minut navíc v autě určitě vyplatí.
    WYMA
    WYMA --- ---
    CORNELA: jako první feratu bych hlavně volil něco, kde je odměna ala zmíněnej výhled z kopce. ten drachenwand je na tohle třeba celkem dobrej, byť je to teda hodnocený taky jako c/d. ale aspon tam je ten výhled nakonec.
    WYMA
    WYMA --- ---
    CORNELA: tady je topo: http://www.bergsteigen.com/...591e0a0-6ac6-4f2e-a2d6-be103dadb59c_klettersteig_postalmklamm_topo.pdf

    po přechodu řeky tam jedno místo c/d, tomu se vyhnout nejde, máš pravdu. zbývající části, jak je mj. ta F varianta, už jít nemusíš.

    nevím, mě to upřímně přišel takovej štěk, kvůli kterýmu bych do rakouska nejezdil. takovej krátkej lunapark, nevím jak jinak to popsat. fakt těžkej tam je jenom ten konec (ten, kterýmu se jde vyhnout). ale to je samozřejmě subjektivní.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    CORNELA: moje manzelka to mela jako druhou feratu a taky z toho byla unavena i kdyz ma nasportovano, plus teda to neni typicka odmena vyhledama, ale jdes to v kanonu v podstate.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    ok ok diky!
    WYMA
    WYMA --- ---
    CORNELA: ten těžší úsek v druhý půlce můžeš obejít ... ale chápu.
    WYMA
    WYMA --- ---
    NOISEGATE: tak to radsi ne. jesre me napada drachenwand u mondsee, nebo postalmklamm.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    WYMA: dik, jdu s bratrankem kterej nikdy ferratu nesel, takze D/E spis nehrozí :)
    WYMA
    WYMA --- ---
    NOISEGATE: seewand, tezka jako svine , bacha na ni ;)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Doporučíte prosím někdo pěkné ferraty v okolí Hallstattu? Ideálně nějaký míň známý kousky / s delším nástupem klidně. Chystáme se příští víkend a byť se davům asi nevyhneme, tak úplnou tlačenku bychom taky neradi. Díky!
    SHM8
    SHM8 --- ---
    tak jsme dali tu Brentu, rsp. část. bylo to moc pěkný, přespali jsme na Tuckett ref a Alimonta ref, pak návrat protože chcalo, že se bahno s šutry valilo, čemuž jsme těsně unikli. Jinak fakt moc pěkný, chaty epesní, lepší než jsme poznali v Rakousích... samozřejmě ty nejhorší úsek bez jištění...poměrně dost sněhu
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    Ok tak dik moc za info vsem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Raxalpe a Hohe Wand: ferátový ráj pro začátečníky leží nedaleko Vídně - iDNES.cz
    http://cestovani.idnes.cz/...y-lezi-nedaleko-vidne-1gp-/kolem-sveta.aspx?c=A101011_174155_igsvet_hig
    KOC256
    KOC256 --- ---
    COMODORRE:
    jinak my kdyz jsme si chteli zkusit ferratu, tak jsme zvolili Raxalpe a Hohe wand. Je to tam jednoduché a pěkné. Ale to už s tím, že jsme věděli jak se na skalách pohybuje a uměli se uvázat...
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    COMODORRE: http://www.bergsteigen.com/...terstein-gebirge-und-mieminger-kette/hoellental-klettersteig-zugspitze
    Tahle stranka je na feraty nejlepsi. Ja nevim stli jsi nikdy na ferate nebyl a asi ani nelezes tak si to radsi jdete zkusit s nekym kdo vam dobre pridela uvazek. Prsak a brzdu a ukaze jak se na ty ferrate pohybuje. S feraty se moc nepada, ale kdyz spadnes tak je to jeba na vrtulnik. A poridte si alpenverain pojisteni
    COMODORRE
    COMODORRE --- ---
    KOC256: Co je D ferrata? Ten Zugspitze? No on je trochu jeste i prusvih v tom z myho pohledu, ze je milion webu s milionem ruznejch pohledu na obtiznosti a ve vysledku vlastne clovek vubec nevi, takze prave proto se tu ptam, ale to urcite ani nemeni nic na tom, ze to asi trochu ode zdi ke zdi je. Ale ano, v tuhle chvili je finalni plan decin a basic lekce a pak nejaka B ferrata v Rakousku (napr. ten rax vypada zajimave).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam