• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    Radíme všem, kteří chtějí vidět, ale nedokážou si vzpomenout na název filmu. O hledaném filmu uveďte co nejvíce detailů, které si dokážete vybavit. Pokud znáte jména herců, zkuste nejdříve vyhledávání na csfd.cz.

Pro dotazy na tištěné dílo použijte spřízněný klub Literární pátračka

- Při zadávání dotazu na film napište do postu buď hledám film nebo hledám seriál. Podle tohoto pak přímo v diskuzi půjdou vyfiltrovat čistě jen dotazy.
    - Do záhlaví se zároveň budou umisťovat odkazy na aktuální, ještě nezodpovězené dotazy. Po jejich vyřešení budou ze záhlaví přesunuty na nástěnku.
    - Dlouhodobě nezodpovězené dotazy se budou z nástěnky časem mazat. Nic vám ale nebrání vznést dotaz znovu.
    - Pokud někdo film pozná/najde, dejte jasně najevo, že je to to, co jste hledali, aby mohl být film odstraněn z aktivních dotazů a umístěn na nástěnku. Palec nahoru sice potěší, ale nestačí.

Pokuste si vzpomenout na co nejvíc detailů, k hledání poslouží i pokročilé vyhledávání na IMDb nebo hledání přes klíčová slova.

V případě dotazů nebo problémů se obracejte na admina -  ID SALVATOR

A KDO HLEDÁ FILM VO KLUKOVI, CO LEKNUTÍM VYPLEŠATÍ, TAK JE TO PEANUT BUTTER SOLUTION!
    A TEN ASIJKEJ FILM S MALEJMA ROBOTAMA, ROZPŮLENÝM AUTEM A PODOBNEJMA PÍČOVINKAMA JE JEDEN Z DÍLŮ BLÁZNIVÝ MISE!
    rozbalit záhlaví
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    GANDHI: Ty bláho, tady se fakt něco děje :). Vždyť mě ten odkaz vedl k "Zámku hrůzy," a to to nebylo. Proč mě to tam vedlo :)?
    Nejsem paranoidní, nejsem paranoidní.
    Nejsem... Dobře, sice mě furt někdo sleduje, asi se mě někdo pokouší zabít a furt se mi ztrácejí věci a odkazy. Ale nejsem paranoidní -:))).
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JANADVORACKOVA: tohle je z House on the Haunted Hill z 1999, coz je remake původního filmu z 1959. Pak ještě existuje Return to House on the Haunted Hill
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    JANADVORACKOVA: To je fakt hrůza :). Asi je pod tím názvem víc filmů, protože to, co jsem teďka viděla, nebylo ono. Zmíněná scéna tam nebyla. Ani začátek mi nic neříkal. To jsem z toho teda srna.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    GANDHI: Fujky -:))).
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    KIE: sedi i pan vyzrana hlava - akorat to neni jeden z protagonistu, ale security guy, co sleduje monitory

JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    KIE: Jů, to by mohlo být ono.
    Mám na to útržkovité vzpomínky, viděla jsem to asi jen jednou.
    KIE
    KIE --- ---
    JANADVORACKOVA: mozna House on Haunted Hill (1999 film) http://www.imdb.com/title/tt0185371/?ref_=fn_al_tt_1 , ale ten tvuj popise uplne nesedi. (teda ta scena s tou rimsou ano a ten cmoud).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JANADVORACKOVA: To bych řek, že by mohlo bejt tohle:

13 duchů / Thir13en Ghosts (2001) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/29956-13-duchu/prehled/
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Mám další problém. Jde o horor, ne moc starý.
    Skupina lidí je pozvaná do takového domu nějakého pracháče. Už nevím, za jakým účelem.
    Přijdou tam, dům se uzavře a nejde ho opustit. Lidé v něm nejdříve bezstarostně bloudí a asi hledají cestu ven.
    Jeden z nich je nalezen jak sedí na židli a má jako by vyžraný ksicht. Jinak to popsat nejde.
    Pak se tam různě hemží přízraky a pronásledují ty ostatní. Někdo tam spadne do kádě z krví.
    Končí to, jak dva přeživší sedí na takové římse a nemůžu zpět, protože by museli projít domem a setkat se s takovým "něčím," co tam číhá a promítá lidem jejich strachy, než je to zabije. Prezentuje se to jako takový divný černý čmoud.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BLACKHEAD: Lovec to není, ale díky za tip na něco, co už jsem také dlouho neviděla :).
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BLACKHEAD: To zná, on říkal, že zkoušel projíždět filmy co by se tomu mohli podobat na csfd a nic. To bude spíš něco neznámějšího, klidně nějaká TV inscenace. Píše, že je to o vyšetřování vraždy v Lynchovském stylu. Horror ani sci-fi to není.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    JANADVORACKOVA: To skoro sedi na Vesmirneho lovce. Ale uprimne, tohle schema sedi na kde co. Pokud to neni Vesmirny lovec (asi jen nahodou), tak sorry.
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    DELLAMORTE: Hele ja to jen zkusim, protoze si nepamatuju o cem je treba dvojka, ale jednicka, nebo dvoja Smrtelne zlo (Evil dead) to neni?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PAKOBYLKA: Tak Last house to taky nebude, to je horrorová klasika a zná to dost lidí. To by mě fakt zajímalo co se z toho vyklube. :)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Hledám film:
    Tvářilo se to jako sci-fi a možná jde o druhý díl nějakého filmu, ale netuším, fakt nevím :).

Začíná to, jak si pamatuji, někde na vesmírné stanici. Je asi válka, nebo probíhá nějaký konflikt. Někdo bloudí chodbami té stanice a někam nahlédne a uvidí lidi, většinou děti. Jsou tam sami a netuší, co se děje. Právě si pamatuji na záběr skupiny dětí a pak ta celá stanice vybuchla. Divák měl mít jaksi pocit, že se smrtí dětí umřela budoucnosti, či tak něco.
    No jo, jenomže to se nějak jakože nemělo stát. Jakýsi problém v minulosti způsobil, že se budoucnost takhle zmršila, takže je vyslán hlavní hrdina příběhu do minulosti, v níž má najít a do nějakého okamžiku ochránit ženu - asi pak matku někoho, kdo zapříčiní tu změnu.
    Příběh se pak odehrává na Zemi - v naší současnosti. Žena je nalezena, je jim nějak usilováno o život, furt se někde schovávají. Popravdě mě z toho filmu zaujal jen začátek a konec.
    Ten je o tom, že muž od ženy odejde, nejspíš cestuje časem. Pak je tam střih a přechod do budoucnosti, kde je nastolena ona utopie, hrdinu zachrání (asi ve vesmíru), odvezou ho na nějakou stanici a tam mu je sděleno, že je vše jako OK.
    Viděla jsem to někdy v devadesátých letech a určitě jenom jednou v tv.
    Neříká vám to něco?
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DELLAMORTE: hm, tak to nevim, jestli si dobře pamatuju, tak tady byl normální les, remaky jsem neviděla
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PAKOBYLKA: Ještě říká:"Ten les je asi nejzásadnější. Ty kmeny opravdu vypadaly jen jakou šedé sloupy v temnotě, dál byla jen tma. Působilo to jako divadelní jeviště, kde jediné světlo jde seshora a zbytek osvětluje sníh. Taky je dost důležité rozmístění těch stromů, jelikož při pohybech kamery bylo poznat, že jsou vysázené ve čtvercové mřížce jak v nějaké lesní školce. Ale byly to už vysoké vzrostlé stromy. Větvě tam snad ani nebyl vidět žádné."
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DELLAMORTE: přijde mi, že tématem by to odpovídalo. Pramen panny má i nějaké pozdější remaky
    Poslední dům nalevo / The Last House on the Left (1972) | Galerie | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/1757-posledni-dum-nalevo/galerie/strana-2/?type=1
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PAKOBYLKA: Tak ne, tamto bylo barevné a nejpozději osmdesátá léta.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PAKOBYLKA: Poslal jsem mu odkaz, uvidíme.
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    DELLAMORTE: jestli to bylo dostatečně staré a černobílé (?)
    Pramen panny / Jungfrukällan (1960) | Galerie | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/702-pramen-panny/galerie/?type=1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam