Tak zase jednou mi moje mozkova filmova databaze prehazela indexy:
Hledam film...
Myslel jsem ze v nem hraje Redford, ale asi ne, protoze podle jeho filmografie na to nic nesedi.
Bylo to o nejakem, snad byvalem agentovi, ktery se nejak domakl toho ze nejaka ta agentura zacala spehovat vsechny hovory v USA/na planete (nevim), neco jako Echelon, nelibilo se mu to a chtel to snad i prasknout novinarum, nebo co.
Pamatuju si z toho jen schema jedny sceny:
Odjel pro pomoc za starym kamosem nekam do hor/na sever/na jih, nekam kde je snih, tam ho ale nejak vycmuchala ta agentura. A aby je nejak zamestnal, tak udelal "starej trik", kterej znal z doby studeny valky ci co, ze jim neco odvysilal a postupne tlumil vysilaci vykon. Po chvili, kdyz se dostal jen na par procent, tak to vohulil na plnej vykon a na druhy strane se jim z elektroniky i z usi zakourilo, protoze jak on tlumil, oni zesilovali prijimac.
Po tom co si tam pro nej dojeli z agentury (on uz tam nebyl) tak snad ten jeho kamos i zarval. Fakt si toho moc nepamatuju... :-(
---
- Myslel jsem si ze je v tom Redford, ale nesedi to na jeho filmografii - neni to "Spy game"
- Prisel mi na mysl nazev "Po precteni spalte", ale neni, to je skoro komedie s Clooneym
- Pak se mi vybavil nazev [Insider] "Muz ktery vedel prilis" - ale to je uplne na jiny tema a jeste jsem to ani nevidel
- Kontroloval jsem i Echelon ("Spiknuti - Echelon"), ale to je podle popisu trochu moc fancy
- Ne, neni to Oko dravce. Hlavni hvezda neni takovej cucak.
- domnivam se ze film je nekdy z obdobi 1998 - 2008, uz je to par let co jsem ho videl
Diky moc i jen za nahodne tipy, proverim, poreferuju. ;-)