• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    AIJA: hledam konkretni sbirku povidek (sci fi vyber z roku cca 1995) takze imho naprosto nikdo nebude tusit. Vim jen story jedne povidky a jak vypadala obalka, no chance :) ale hrozne bych ji rad sehnal, protoze sem ji miloval.
    AIJA
    AIJA --- ---
    DRAGON:
    A hledáš nějakou onkrétní knihu nebo se jen tak ptáš?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ATUARFIK: Nejhorší díl.
    KEB
    KEB --- ---
    ATUARFIK: zásah potopená! :-)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    KEB: Není to tohle?
    columbo no time to die - YouTube
    https://www.youtube.com/results?search_query=columbo+no+time+to+die
    KEB
    KEB --- ---
    Hledám detektivku podle mě to byl Columbo nebo Perry Mason (podobný vizuál, obdobná doba vzniku) Pamatuji si je nějaký pošuk unesl holku a zavřel ji do nějakého bytu. Ona měla čas do včera než se s ní "ožení" měl mít bílé sako a rozsekat ji nožem, aby na tom saku byla krev. Dost tam o tom nakecal. Vím, že ona řešila věc jako že když olejem něco namaže tak to úůjde povolit nebo něco zarezlého naleptávala octem a tak. Napadá vás něco?
    KEB
    KEB --- ---
    NEVADA_: KIE: mrtvé bych nechal spát a založil nový klub. Postavený jako tento. Tam ten hádací bylo něco jiného a kdo hledá, tam cestu nenajde. S přidruženou reklamou v literárních auditkách. A já to dělat nebudu nemám na to čas.
    KIE
    KIE --- ---
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Je tady klub Hádejme knížky. Je dávno mrtvý, ale dal by se taky využít.
    KEB
    KEB --- ---
    JAMILLOS: tak založ klub
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    KEB:
    DRAGON:
    Já bych radši, kdyby to (nejdřív) zkusil na Nyxu, dyť nás to baví, ne? ;)
    KEB
    KEB --- ---
    DRAGON: u žánrovek se zeptej na legie.info
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    netusite, jestli je tu taky knizni patracka?
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    JAMILLOS: Hned v prvním komentáři na csfd: "na tento film rovnako nikto nikdy nezabudne a ani si ho nespletie s iným horrorom" - tak nevím...;)
    A1_UNPYTLED
    A1_UNPYTLED --- ---
    JAMILLOS: Zrovna muj oblibeny top 10 horror, poprve videl 1988 ve dvouprojekci VHS spolu s o neco horsim Antrpofagem, na ktery volne navazuje. Ta scena tam je uplne na konci.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tak ne, našel jsem to, tohle musí bejt ono:
    Vyvrhel z pekla / Rosso sangue (1981) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/2206-vyvrhel-z-pekla/prehled/
    ABSURD (1981) Full Movie
    http://www.youtube.com/watch?v=FyU2etkz6Bo&t=5196

NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JAMILLOS: to mi pripomina Wait Until Dark, kde je slepa buchta a aby vyrovnala skore, vygeneruje doma tmu a vrah se tam mota a smatra, zatimco ona je potichu v rohu.

JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    JAMILLOS: Matně jsem si vzpomněl, že název mohl bejt něco typu Vyvrženec, Zplozenec pekel atd., a narazil jsem na tohle, možná je to ono:
    Vyvrhel z pekla / Rosso sangue (1981) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/2206-vyvrhel-z-pekla/prehled/
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Tohle asi bude trochu oříšek. Rád bych našel film, kterej znám pouze z popisu, co jsem slyšel od ségry jako malej, před víc než pětadvaceti lety. Psal jsem jí, ale zatím nic, nejspíš už ani neví, o čem je řeč. Co tak můžu nahodit:
    - Bude se nejspíš jednat o něco z cca osmdesátek, max. začátku devadesátek.
    - Bude to horror/slasher apod., nepochybně béčko.
    - Vražednej maniak, možná s motorovkou, možná ne, snad v nějaký větší místnosti, ale nejsem si jistej.
    - Klíčový je ale tohle: je slepej, nebo ho někdo v rámci boje oslepí (to spíš). V jedný scéně se před ním hrdinka (aspoň myslím, že je to holka, ne chlap) ukryje do kouta a on jak nevidí, šmátrá kolem ní, ale ty ruce nedá k sobě, takže ji nakonec nenajde.
    - Prosil bych nenahazovat jen tak nazdařbůh, protože já každej ten film budu muset víceméně zkouknout nebo aspoň nějak projet, jelikož jsem to sám neviděl. Důležitá je tam opravdu ta scéna s tím rohem, jinak to nemám jak poznat. Kdo si ji vybavuje, nechť neváhá.
    Vrací se mi to čtvrt století, tak už bych to rád jednou vyřešil. Díky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam