• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    KIE
    KIE --- ---
    PREDSEDA: jsem neodolal....je to strašná hovadina.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    LORDPEET: To bude ono, dík. Na ČSFD vidím, že jsem to kdysi ohodnotil odpadem :)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    tak ještě jeden... HLEDÁM FILM

náhodně ve velkém mizejí lidé, z ničeho nic. Pamatuju si scénu, kdy mizejí cestující z paluby letícího letadla. Asi zase mimozemšťani. Víc nevím.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    LORDPEET: Super, to pomohlo. Vcelku neočekávatelně se to v češtině jmenuje

Nemrtví (2003) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/90509-nemrtvi/recenze/

:)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    LORDPEET: jo čoveče, myslím že jo
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    HLEDÁM FILM:

Jak se jmenoval americký film, kde se lidi kvůli něčemu mění v zombie, hrdinové je zabíjejí, ale pak se nějak zjistí, že ty zombie, které nikdo nezabil, se časem uchovávají někde na obloze a nějak je tam léčí nějací mimozemšťani? Taky myslím je tam scéna, s nějakou extrémně vysokou nepřekonatelnou zdí uprostřed silnice.

Film byl natočený v posledních 20 letech imho.
    YENICK
    YENICK --- ---
    JAMILLOS: Dnes večer zrovna poběží na ČT2 s Jeremy Brettem "Znamení čtyř", příští pátek "Pes baskervillský" a 15.7. "Poslední upír.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    NELLAS: Díky! Je to tak, mám to asi zmotané.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    JAMILLOS: Doyle nebyl v zadání. A vypadá to, že si Předseda prostě smotal dva filmy dohromady...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Ha, a já už prošel asi 4 verze Strakatýho pásu na YT! Ovšem Murder by Decree není od Doyla.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Famed “baritsu” practitioner Sherlock Holmes (Christopher Plummer) wields an adaptation of the Indian rumāl in the 1979 movie Murder by Decree, which pits Holmes against the arch-fiend Jack the Ripper.

In one scene set in Holmes’ lab, Dr. John Watson (James Mason) advises his comrade to arm himself, and offers Holmes a revolver – but Holmes demonstrates that he is, in fact, already armed, by smashing through a large glass beaker with a roll of coins concealed in a hidden pocket in his long scarf. Holmes then begins to explain the weapon’s origin, but Watson remarks that he already knows about the rumāl from his time serving as an Army doctor in India.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Vygooglila jsem tenhle článek, zběžně to projíždím a vypadá to na Murder by Decree?
    Sherlock Holmes Wields a Deadly Scarf |
    http://bartitsusociety.com/sherlock-holmes-wields-a-deadly-scarf/
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Ano, zajímá mě ta šála. Úplně před očima vidím, jak jí otočkou obloukem švihl přes stůl a rozbil tam to nádobí.
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    BALAENA: nojo, mas pravdu... ja to vecer zrejme nedocetl cele, tu salu vidim az ted cerstvy po ranu...

Pardon.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OTVIRAK: ta s pohrabáčem. ale ne ve všech adaptacích bude ta šála. ta v povídce není
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    PREDSEDA: ano, Strakatý pás je přesně ta povídka, ve které je ta scéna popsaná... takže by to mohlo mělo být v každém jejím zfilmování ;)
    KEB
    KEB --- ---
    JAMILLOS: taky bych řekl že to bylo v téhle verzie. Tam bylo podobných fóru víc :-)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PREDSEDA: SH byl vícekrát zfilmován v seriálový podobě, čili jedna povídka = jeden díl. Doporučuju zkusit tu verzi z let 84-94, kde hrál bezkonkurenčně nejlepší představitel SH, Jeremy Brett.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Hledám film:

V jednom filmu o Sherlocku Holmesovi byla tato scéna: někdo vtrhne k němu do místnosti, machruje a vyhrožuje a aby ukázal svou sílu, stočí pohrabáč do kruhu. Pak za sebou práskne dveřmi. Holmes pokrčí rameny a pohrabáč lehce zase narovná. A pak jde s Watsonem vyšetřovat, ten mu radí vzít si zbraň. A Holmes odpoví: "Ale já nejsem tak zcela neozbrojen!" - odmotá si šálu a závažím v ní zašitým rozmlátí nádobí na stole.

Teď jsem četl povídku Strakatý pás a ta část s pohrabáčem se tam odehraje. V jakém to ale bylo filmu? V nějakém Psovi Baskervillském?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam