• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    Radíme všem, kteří chtějí vidět, ale nedokážou si vzpomenout na název filmu. O hledaném filmu uveďte co nejvíce detailů, které si dokážete vybavit. Pokud znáte jména herců, zkuste nejdříve vyhledávání na csfd.cz.

Pro dotazy na tištěné dílo použijte spřízněný klub Literární pátračka

- Při zadávání dotazu na film napište do postu buď hledám film nebo hledám seriál. Podle tohoto pak přímo v diskuzi půjdou vyfiltrovat čistě jen dotazy.
    - Do záhlaví se zároveň budou umisťovat odkazy na aktuální, ještě nezodpovězené dotazy. Po jejich vyřešení budou ze záhlaví přesunuty na nástěnku.
    - Dlouhodobě nezodpovězené dotazy se budou z nástěnky časem mazat. Nic vám ale nebrání vznést dotaz znovu.
    - Pokud někdo film pozná/najde, dejte jasně najevo, že je to to, co jste hledali, aby mohl být film odstraněn z aktivních dotazů a umístěn na nástěnku. Palec nahoru sice potěší, ale nestačí.

Pokuste si vzpomenout na co nejvíc detailů, k hledání poslouží i pokročilé vyhledávání na IMDb nebo hledání přes klíčová slova.

V případě dotazů nebo problémů se obracejte na admina -  ID SALVATOR

A KDO HLEDÁ FILM VO KLUKOVI, CO LEKNUTÍM VYPLEŠATÍ, TAK JE TO PEANUT BUTTER SOLUTION!
    A TEN ASIJKEJ FILM S MALEJMA ROBOTAMA, ROZPŮLENÝM AUTEM A PODOBNEJMA PÍČOVINKAMA JE JEDEN Z DÍLŮ BLÁZNIVÝ MISE!
    rozbalit záhlaví
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    SKYRAY: To zní jako film Happiness

Happiness (1998) - IMDb
    Happiness (1998) - IMDb
    https://www.imdb.com/title/tt0147612/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SKYRAY: nebyl to díl majora Zemana kvadratura ženy?
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    SKYRAY: a nevzpomenes si zda to bylo tuzemske/dabovane/titulkovane? jakykoliv detail muze pomoci. Kdysi u Tebe znemana co? Pred revoluci?
    SKYRAY
    SKYRAY --- ---
    Zkusim stesti. Kdysi jsem videla film o pervertovi, ktery mel normalni rodinu, tusim dve holcicky, ale byl pod slupkou ujety a zneuzival. Hral ho herec s pleskou a vlasy jen po stranach a mel kulate brejlicky. Nevybavil by si nekdo nazev filmu?
    SIGMIUS
    SIGMIUS --- ---
    Čauahojnazdar,
    už nějakou dobu (pár let) mi leží v hlavě dvě scény, co (předpokládám) byly součástí jednoho filmu, který jsem jako děcko letmo zahlídnul při procházení obývákem.
    Předpokládám, že to nemohlo být po roce 2004 a vzhledem k charakteru filmu hádám, že běžel na VHSce.

Šlo tam o nějakou starší ženskou a pár dětí (byla to jejich chůva/babička/netušim?), která to neměla očividně v hlavě úplně srovnaný, protože jedno z těch děcek vedla na nákup na vodítku a nutila ho štěkat jako pes.
    V další scéně rozřízla jiný děcko vejpůl ruční pilkou, když bylo zavřený v takový tý kouzelnický krabici, takže to měla být asi součást nepovedeného triku (netušim?).

Jsem si skoro jistej, že ro bylo dabovaný a byla to komedie.
    Nebo se mi to jen zdálo v horečce.

Kdyby to v někom něco vyvolávalo, hoďte mi prosimvás rovnou link na ČSFD, vďaka!
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OTVIRAK: diky, asi to je ono, ale nemuzu to bohuzel nikde najit online
    OTVIRAK
    OTVIRAK --- ---
    ANDY_WARHOL: pripomina mi to toto:
    Skrznaskrz (1989) | Tvůrci | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/473900-skrznaskrz/hraji/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    hledám film, natoceny pred revoluci v cssr, hral tam pravdepodobne zednicek, bylo to nejaky scifi, kde hlavni postave transplantovali pravdepodobne nohy, ale ty byly zenske a dotycna postava se pak trochu menila v zenu, ze zacala nosit treba kabelku... ale mam to opravdu v mlze. nicmene treba nekdo bude vedet
    VIHATIZKA
    VIHATIZKA --- ---
    stále hledám videoclip
    VIHATIZKA:

ještě bych to doopravila, nejspíš to může být i z roku kolem 2000 a řekla bych že to bude něco britského možná i přímo v Londýně nebo někde v parku...

Děj: Mladá holka se chová drze, škodí, strká starý lidi v parku apod. přijede pro ni sanitka, dva typci v bílém obleku a vezou ji (je to jakoby zrychlené myslím ta kamera) a celé takové šílené...

pak se tam objeví zelený muž (zeleně má natřenou kůži a je v keři) pozoruje tu sytuaci s tou holkou... a sanitkou... možná tam je bouračka nebo něco...

ta zelená postava je nejspíš pozitivní, něco jako život nebo štěstí možná...

takhle jsem to zkoušela hledat ale nešlo to:
    british videoclip in a park main character girl pushing old people mad ambulance and geen character

moc moc bych byla vděčná, nemůžu ten videoklip dostat z hlavy, tak snad by to přešlo, když bychse na něj podívala,,,a chci ho vidět znova (zkoušela jsem to hledat všemožně už)

děkuju moc za pomoc, pokud by to někdo náhodou viděl.. je to ve sytlu blure videiklipu nebo orbital (nebo to možná bude i tím že to je z podobné doby nevím už)
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    TOOMIX: jo, myslím že se něčím cpali
    YOT
    YOT --- ---
    PREDSEDA: Asi jsme zase naleteli. Koupili jsme si žvýkačky bez cukru a voní jsou normálně sladký.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PREDSEDA: nejedli nějaký jogurt?
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    Hledám... televizní reklamu ;-)

z 90. let. Operační důstojník (ženská) volá policajtům do auta a říká "Dvojko, dvojko! Proč se nehlásíte chlapci?" - a nehlásí se, protože ... něco (na to je ta reklama). A já si za boha nemůžu vzpomenout na co.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    ANGELINE: Diky moc
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Hledam...asi seversky film...bezdomec prijde k domu kde ho majitel vyzene, pozdeji se vrati a je tam uz jen jeho zena...pak se dejou veci a bezdak nejak ovladne s kamosi to staveni....pry tam jsou tez mrtvoly v kvetinacich...diky
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HRAFNAIN: boží, díky, můžu jít spát!
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    LEFTY:
    Život pro Ruth (1962) | Ocenění | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/20487-zivot-pro-ruth/oceneni/
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Takovej oříšek:
    Dneska jsem šel přes zahradu kláštera Sv. Anežky, a promítali (si) tam anglický černobílý film z 50-60. let. Bylo to zřejmě o otázce víry (rodičů) vs. povinnosti doktora zachránit život.
    Dr. Brown zřejmě mohl zachránit život holčičce Ruth, ale její otec Harris mu v tom z náboženských důvodů zabránil.
    Viděl jsem z toho cca 10 minut a teď mi to vrtá hlavou, no.

Nikoho slavnyho jsem tam nepoznal.
    YOT
    YOT --- ---
    YOT:
    Není to ono, ale je to přesně ono.
    Pan Jordán a Habada - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/133287-pan-jordan-a-habada/
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    YOT: díky, kouknu, asi by to i mohlo být ono (prý)
    YOT
    YOT --- ---
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    PAKOBYLKA: jo a zapomněla jsem ještě napsat, že na 90% je to španělský film
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam