• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MOMENTKávovary - mašiny, mašinfírové a jejich spokojení cestující

Jde o výměnu informací okolo servisu, oprav a provozu kávovarů. Na nyxu něco podobného uplně chybí, přitom mi celé téma přijde důležité.
    O strojích a jejich úpravách, repasech atd. existují na internetu velmi rozsáhlá fóra s vysokou úrovní a plná kvalitních a podrobných informací; ale převážně americká, německá aj.
    Věřím, že se najde nemalý počet 'mašinfírů', kteří se rádi podělí o své poznatky a nápady.

home-barista
    coffeeparts
    coffeegeek
    atd.
    *

rozbalit záhlaví
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    KOLU: No prave.
    KOLU
    KOLU --- ---
    jenom je to hrozny blato (a opruz), kdyz je toho tam moc malo
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MATEJICEKKK: všechno je relativní:) nemá to (do určitý míry) žádný pravidla
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEJICEKKK: Méně je podle mě v pohodě. Vadí spíš, když už kafe nemá žádné místo.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Ale je to teda zvlastni, protoze takhle to na me z toho videa pusobi tak, jakoby stacil jeden velky kosik a muzes si tam davkovat kolik chces. Ale je mozny ze mi neco unika, anglictinu nemam zas takovou abych postrehl uplne vse. Navic jsem nekolikrat cetl a videl ve videich a i tady ve skupine jsme to uz resili ze na prostoru mezi sprchou a povrchem kavy zalezi.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BOODIA: Tak delam asi neco spatne. Zkusim tedy na double jit jeste jemneji na mlynku a spodni hranici gramaze a uvidime, co to udela.

Dnes mi prisel ten 7-9g single dose, tak jsem zkusil dat 10g aby to byl az nad tu hranu, protoze nemam takhle maly tamper a kdyz budu ignorovat ten hnusnej puk, tak vysledek byl dobrej.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MATEJICEKKK: mluvi v tom videu o nizkym dose in do 26g sitka? nejak tak, uz je to delsi dobu co jsem to videl. ale zkousel jsem teď v práci několikrát dávat 16-17g do 21g lamarzocco sitka, bez problému
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    BOODIA: Zajimave. Zkusim a uvidim. Ale u toho vetsiho basketu to roli asi hraje. Tam vim ze mi to nefunguje a musim davat tech 23g.
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BLACK_ONYX: df54 by nemel mit problém s jemnym mletim
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    BOODIA: je to teda dlouhý koukání, ale mluvi tam i o vetsi mezere, nejen mensim prumeru
    BOODIA
    BOODIA --- ---
    MATEJICEKKK: https://youtu.be/jTAkb-dCFro?si=UuXqGYq2xFzjtXKx
    vetsi mezera mezi sprchou a kafem by nemel byt uplne problém
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    MATEJICEKKK: Co zkusit jiný basket? Můžu něco půjčit. Tenhle neznám, ale rozptyl 16 - 20 mi přijde dost. Každopádně to spíš vypadá na problém mlýnku. Podle mě nedokáže mlít dost (dobře) jemně.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Ahoj. Prosim vas, uz pred nejakou dobou jsem poridil IMS misku 16-20g, ale pro svetle prazene zrno musim dat az 23g, abych nemel velkou mezeru mezi povrchem kavy v misce a sprchou, jinak to kanalkuje a je to hnusny.
    Jsem ted hodne doma a rad bych si delal vice mensich shotu. Kdyz poridim ims 7-9g, predpokladam ze kava by mela byt jen v tom zuzenem prostoru, nikoli nad. Nevznikne tam zas velka dira mezi sprchou a povrchem v misce?
    Kavovar ECM Casa V+mlynek DF54.
    Diky za nazor.
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    BLACK_ONYX: Ano, těsnění je správné ;)
    Jelikož jsem objednaval i na druhy provoz a tam je to ok tak předpokládám, ze to tím nebude.
    Přisuzuji to těm kosikum… porta filtry jsem dnes Koukal a ty mají běžné opotřebení a měnily se někdy v únoru…
    KOLU
    KOLU --- ---
    to by meli zamkly za roh, 1 mm je fakt velkej rozdil...
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    A pak obroušené zámky na portafilterech. Ale tak dlouho tu mašinu nemáte;)
    A ještě je otázka, jestli máte správný těsnění pro White Eagle a ne Appii.
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    KOLU: Ok ok. Košiky vymenime 💪 díky moc každopádně.
    KOLU
    KOLU --- ---
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    KOLU: Ještě budu měnit sprchu, ta se neměnila co vím tak snad nikdy. To by mohlo taky pomoct?
    MOTEONE
    MOTEONE --- ---
    KOLU: Ty podložky znám z Faemy, takový papírový kroužky, to me napadlo hned, jen jsem netušil jestli se dávají i do téhle hlavy :)
    Ale jinak díky za další tipy a postřehy, budu dělat aspoň v práci chytrého :D ne for :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam