• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Zelení a socdemáci se perou? Tak to už jenom kávičku:)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Promiň, ale nelíbí se mi, jak tu na mne útočíš. Já tady nefňukám, že mám nápad a odmítám ho zrealizovat, popřípadě že to z nějakého důvodu hapruje (poslední příspěvek byl nadsázkou, viz smajlík).
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Bože, tam dejte SPOZ. Pokud ovšem seženete Tejce, tak to tam můžete dát celé.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Malá plocha čela :D
    BOBR
    BOBR --- ---
    BOBR: A teď vážně - proč to nejde?
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Dobrý nápad. Seberte tak padesát dalších mladých socdem, napište si to na čelo a vyfoťte se před Lidovým domem. Vsadím své mírně ošlé boty, že se to dostane do médií.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Z FB Erika Taberyho:
    "Má sociální demokracie jiného člena než Jeronýma Tejce?"
    "nemá, všichni už vyplňujou formuláře do SPOZ" (olajkováno mým známým)

    Asi si napíšu na čelo: "Nejsem fanda Spolku přátel organizovaného zločinu."
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    OMO: hehe, presne takhle jsem to podal ODSakum :)
    OMO
    OMO --- ---
    LOPIK: Ale ten argument, ze "tohle je sice fajn ale ted na to nejsou prachy", to je presne to, cim pravice obhajuje demontaz socialniho statu. A samozrejme nema pravdu. Stejne jako tradicni levice nema pravdu s tou nepotrebnosti transformace energetiky. Nejde proste o to, ze bychom meli prumysl potlacovat, ale modernizovat, aby prezil, byl konkurenceschopny, adekvatni nasim pomerum (jako ze budeme radsi delat veci s vysokou pridanou hodnotou a ne tavit zeleznou rudu, kterou musime dovazet) a neudusil nas splodinami.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Předem děkuji, že mě srovnáváš s jedním z největších moderních filozofů a ekonomů.. Ty "sexy" témata o kterých se bavíme jsou fajn, ale často přímo nejen že vyžadujou vyspělou a bohatou společnost, navíc jsou i jejím přirozeným vyústěním - lidi co nemusí řešit základní potřeby sami od sebe maí zájem na tom žít v příjemným životním prostředí. V tomhle se naprosto shoduju s Klausem, kterýho jde lehce označit za nepřátele všeho živýho, ale jediný o čem mluví je tohle - ochrana prostředí je přímo závislá na ekonomický úrovni. U nás bohužel ale ještě nejsme tak daleko abysme mohli třeba potlačovat průmysl - nejdřív je třeba povzbudit ekonomii a ekologie pak logicky přijde prakticky sama..
    Je fakt, že řečičky o obnovitelným rozvoji jde deklamovat vždycky, ale obávám se, že cílovka ČSSD na to není zvědavá a vždycky se najde někdo kdo to bude umět ještě líbivěji a navíc bez odpovědnosti ke svým voličům, kterým zavedeš nějaký další ekonomický daně, třeba za přepis ještě mladších aut..

    Jak jsem psal - ty témata bych nechal stranám jakou jsou třeba ty Zelený - k nim to patří víc a konkurovat jim socdem na jejich hřišti stejně nikdy nedokáže.
    OMO
    OMO --- ---
    Ale to, ze bezprecedentni socialni stratifikace, prekarizace prace, demontaz socialniho systemu apod., jak o tom mluvi Keller, Belohradsky a podobni hoste konferenci MDA, jsou svinstva dneska kterym je potreba udelat pritrz, s tim samozrejme souhlasim. Ale to chce i ta moderni levice, i uvnitr SocDem.
    OMO
    OMO --- ---
    LOPIK: Jenze ja nerikam, ze to ma byt na ukor tech tradicnich temat. Ma to byt misto podpory tezkeho prumyslu, rozsirovani tezby fosilii a podobne, proste zmenit jiste kapitoly programu. A tim si zvysit legitimitu a vylepsit volebni vysledek, je to i pragmaticke. Ekologicka temata nejsou zadnou tresinkou na dortu, na ktere "musi byt". Ale jasne, mluvis jako Marx (zejmena tos tema "zviratkama" mi zacinkalo Komunistickym manifestem), tak ti to asi nevysvetlim.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    IVANA_ANAVI: Tak teda scuze
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    HWLLFFRDD: Nu știu, dar este foarte triste și nu îmi place.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    OMO: Ochrana klimatu, udržitelný rozvoje a podobně se zahraniční levici celkem lehce podporujou, když jsou na to prachy.. V Německu jim to jde samozřejmě hezky, když nemusí řešit jak nakrmit důchodce. Témata jsou to hezký, ale přeci jen u nás vidím pro levici jiný priority - před očima nám probíhá dekonstrukce sociálního státu, jsou obrovský tlaky na privatizaci důchodovýho systému, vše dle základního pravidla "socializace ztrát, privatizace zisků" a ty si přeješ nějakou moderní levici, co bude řešit nějaký zvířátka..
    Tohle je lákavý pro 90% nyxotů a celkově mládež, ale i ty z toho většinou už po pár letech samoživitelství vyrostou - jsou to témata pro strany typu Zelených, ale ne pro dominantní levicovou stranu. Pokud se chce SocDem vzdát svých tradičních témat, tak přímo vyklízí pozice komunistům a populistům a to je IMO hodně špatně.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    OMO: Tady na Balkáně k ní patří.
    OMO
    OMO --- ---
    LOPIK: To je prave ten omyl Zemanovcu. Zeman reprezentuje starou, neperspektivni podobu levice. Zahranicni moderni levice k tradicnimu socialnimu statu pridava ochranu klimatu, udrzitelny rozvoj, podporu obcanskeho sektoru, ochranu lidskych prav a podobne. Rozhodne k ni nepatri xenofobie, vulgarita vuci mediim apod.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Navíc to jak píšeš, že vláda ODS by pomohla levici - to je sice pravda, ale neplatí to v současný situaci. Souhlasím, že ČSSD ztrácí každým dnem navíc, ale vinu si nesou sami, nemůže za to ODS. Vláda skončila, tak to je, jestli se pak vrátí na tři měsíce už nic nevytrhne - už se budou mít na koho vymluvit, efekt toho že něco posrali se nově nedostaví.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ona je celkem chiméra bojovat proti nějakýmu zvětšení Zemanova vlivu - on ten vliv už má, nemá co zvětšovat. To že se proti němu část ČSSD vymezuje je strašně krátkozraká chyba. Kromě osobních motivací tam nevidím jedinej kladnej efekt - štepí to stranu, ČSSD ztrácí voliče a mít na svý straně prezidenta se taky vyplatí. Nemusí mu doslova lízt do prdele, ale stavět se přímo proti němu je hloupost.
    OMO
    OMO --- ---
    LOPIK: Tak zcela uprimne receno, ono by kampani levice celkem pomohlo, kdyby tam ta stara vlada jeste pred volbami byla. Rusnokova vlada stepi levici a hlavne necha efekt trapne lepene stare koalice vysumnet a obavam se, ze spousta volicu zapomene, co Necasova vlada napachala, emoce opadnou. Sejde z oci, sejde z mysli. Nejlip by volby dopadly prave ted (lete receno vcera bylo pozde), jakekoli oddaleni je nezadouci. Jediny, kdo z toho bude profitovat, je Zeman. Pomsti se a zvetsi svuj vliv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam