• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Proč levice nikdy nevyhraje
    http://www.blisty.cz/art/70712.html
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    to bude pro milhouse tezkej (az neresitelnej) hlavolam. zvlaste pote co se mu podarilo utrpet horsi vysledek, nez socani dostali po osmi letech svych vlad. slusnej debakl...
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Tak jak vidíte povolební vyjednávání?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    od trockistů
    BESH
    BESH --- ---
    ZAPPO: Nahodou vtipna reakce na "Stredni trido, bran se!" v podani ODS. :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Obrázek z kampaně:

    VIRIK
    VIRIK --- ---
    to byly i hesla německé pracovní fronty :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: Spravedlnost, svobodu a solidaritu.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    IVANA_ANAVI: já ho četl. A tady je právě ta otázka, co máte vůbec s tehdejší sociální demokracií společnýho.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: No, Masaryk se považoval za sociálního demokrata, jeho žena byla členkou strany, myslím...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PANTARIL: hezký, ale vlastně hrozně obecný, řekls mi, že lidi jsou takový a takový a tak a mně se to líbí. :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Marks-Tomiová je silně emancipující ženská pro rovnost, FOldyna je regulérní rasistickej šulin, ale hlavně že se ekonomicky shodnou :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    takže když se opíraj o masarykovu bustu, je to zjevně ekonomickej důvod, je hold pevnější než hitlerova a tak rychle se neušmudlá :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: Tady bych si dovolila oponovat. Levice je pojetí ekonomické, nikoliv osobní svobody, dá tedy rozum, že v ČSSD se budou scházet jedinci s různým přístupem ke svobodě člověka a lidských práv. Zelení jsou levicoví a zároveň liberální (mají v programu pomoc Romům i jiným menšinám), ČSSD je levicová a ten přístup k osobní svobodě je tam různej (Marksová Tominová a Foldyna se třeba v tomhle neshodnou).

    Další problém je v přijímání členů. Dnes už je to taková formalita, že člověk přijde na schůzi, řekne, že se mu líbí strana, všichni pro něj zvednou ruku a je vymalováno, aniž by mu někdo dal třeba test politického kompasu (ten se dá ovšem dobře ošvindlovat). Nicméně ta nekonzistence idejí neexistuje jen v ČR, stačí se podívat do Británie k labouristům, kteří si zahrávali s třetí cestou.
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    VIRIK: je to urcite slozite a sam nemam prilis rad nejake skatulkovani na levici/pravici, konzervativce/liberaly pripadne dalsi deleni ktere se v politice objevuje s nastupem digitalnich technologii (doporucuji na toto tema pro me velmi inspirativni slide Digital politics od Daniela Estrady). I mezi levicaky jsou rasisti pripadne lidi navazani na kmotry atd. jak sam zminujes. Ty skupiny jsou prilis siroce definovane a prihlasit se k nim tak muze kdokoliv i kdyz by se za pravicovy/levicovy dala oznacit jen cast jeho programu. Nicmene za sebe muzu rict, ze z lidi kolem A2 a potazmo A2larm mam velmi dobry pocit. Jejich clanky pravidelne ctu a noviny jsem si predplatil a davaji tam velky prostor kritice rasistickych nalad at uz se objevi kdekoliv (klidne i v CSSD).

    Co se tyce tohoto konkretniho videa, tezko ho muzu nejak kritizovat protoze jsem tam nezaznamenal nejale navrhy reseni. Beru ho pouze jako satiru na jina primitivni predvolebni videa, ktera se snazi volice presvedcit o tom, koho maji volit za pomoci otrepanych klise a populistickych argumentu. Osobne z toho citim snahu primet volice aby se nenechal podobnymi argumenty zmanipulovat a sam si sehnal informace, jaka volba bude pro nej nejlepsi. A to mi prijde spravne.
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    JONY: to je proste jen blbost;)
    JONY
    JONY --- ---
    Hele a to že natočení toho videa podpořili finančně Mladí soc.demokraté je fáma nebo pravda? Netrolím. Ptám se.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    se rychle zapomnělo, jak ČSSD nejen v Praze slibovalo zatočit s bezdomovci a feťáky a jak Bublan sliboval do medií udělat konec s vietnamci, aby si nemohli kupovat domy, protože je to organizovaný zločin.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    PANTARIL: to by musela platit ta teorie, která už se stala vírou, že levice jsou automaticky práva, sluníčka, a mír na zemi a pravice je třídní boj. Enomže v praxi je to v čechách tak, že levice tu není automaticky záchrana, láska a mír, ale rasismus, nenávist a elitářství a ještě se zaslepenci divěj tomu, že tu chudší lidi se strachem sledují co jsou ti čeští levičáci zač.
    Myslíš, že rómové můžou volit takovýho Foldynu, kerej proti nim mluví na srocení ultrapravičáků a doporučuje policii porušovat zákon a zatýkat je tak, aby se jich báli?
    Nebo dělníci na ostravsku Zaorálka s předsedou Sobotkou, kteří nezvládli privatizaci jejich stěžejných podniků, které je zaměstnávají? Či lidi ze ČSSD a KSČM, kteří hlasovali pro zrušení omezení průmyslového znečištění pro místní podniky? Nebo socdemáky co si představujou progresivní daň tak, že daj velkejm společnostem 10-letý daňový prázdniny?
    Jak může českou levici podpořit člověk, kerej bojuje proti hazardu a automatům, když jejich poslanci shválili ty paskvili a umožnili provozovatelům daňvý prázdniny?

    U nás jsou levice dvě - teoretická, která miluje už ten výraz a pak praktická, kterou formují ale hlavně bejvalý bachaři, pohraniční hlídky a milicionáři, v překladu psychopatičtí rasističtí sadisti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam