• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    LOPIK: Tak jeste jednou. UVV se usnesl, ze kandidatem na premiera je Sobotka. Predsednictvo ale poverilo vedenim o sestaveni vlady Haska. Vsechno ostatni je jen kontext. K uzurpaci nedoslo, protoze si to Sobotka nenechal libit, ale pokus to byl. Nebo jak bys nazval situaci, kdy se skupina lidi pokusi dosadit na post premiera osobu jinou, nez demokraticky zvolenou vyssim organem?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Bez sjezdu nebo UVV nelze převzít moc - jak je z následných událostí vidět, tak to žádnej pokus o převzetí moci nebyl - předsednictvo se po volebním debaklu nějak vyjádřilo, Sobotka to neakceptoval a to je všechno. Pak se na to nabalily řeči o pučistech, fraška s tou schůzkou ale fakticky tam k žádný uzurpaci nedošlo.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    LOPIK: Tady preci nejde o projev jineho nazoru, ale o pokus o prevzeti moci ve strane nestandardnim zpusobem. Predsednictvo zkratka nemelo mandat k tomu, aby poverilo sestavenim vlady Haska.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPEEDY: Podobný "zasvěcený" diskuzní příspěvky najdeš asi na jakejkoliv možnej scénář..

    Síla ČSSD a vlastně jakýkoliv klasický strany je v tom, že to je seskupení lidí s různýma názorama, který jsou zastřešený určitou ideologií. Vylučovat kvůli tomu, že si někdo nemyslí přesně co předseda a jeho dva kámoši je vhodný možná pro věci Věci Veřejný, ne pro stranu typu ČSSD - jak jsem už psal - pokud tam tenhle způsob diskuze převáží, tak si už vykopali hrob.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    LOPIK: Predsednictvo schvalilo dve veci: 1) Usneseni, ve kterem poveruje vedenim o sestaveni vlady Michala Haska, a 2) vyzvu na rezignaci Sobotky. Bod 1) jasne porusuje usneseni UVV. V jakemkoli vyspelem demokratickem state by standardnim postupem bylo poverit sestavenim vlady predsedu, a pouze pokud se toto nezdari, svolat sjezd, na kterem by se zvolilo kompletne nove vedeni strany.

    Mimochdem, tri tydny pred volbami nekdo zverejnil anonymni email, ktery jasne popisuje Haskovu a Tejcovu roli v cele zalezitosti. Bylo to dopredu pripravene. Samozrejme admin tohoto obskurniho fora mohl jen zmenit datum a posunout diskuzi o par tydnu dozadu, ale autenticnost onoho anonymu potvrdili nekteri clenove CSSD. Meli by vyloucit vsechny aktery, ale to by zase nemeli dostatecny pocet poslancu a take se jednalo snad o vsechny hejtmany, takze si tu patou kolonu potahnou dal.
    JAK VOLIT NEVOLI,přiznejte,věděli jste o tom? - Stránka 2
    http://diskutuj.zwittau.cz/index.php?action=vthread&forum=17&topic=251&page=2#msg7029
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SPEEDY: Předsednictvo nic nerušilo - to se jen usneslo na výzvě..
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    Tady nejde o demokracii, ale o dodrzovani vlastnich stanov., ktere tvrdi, ze clen CSSD je povinen plnit usneseni organu CSSD. A UVV se usnesl, ze kandidatem na premiera je predseda Sobotka, takze predsednictvo, ktere je nizsim organem nez UVV, bylo povinno toto usneseni plnit a jmenovat Sobotku sefem vyjednavaciho tymu. Nicmene se dvacet pratel, prevazne hejtmanu a lidi kolem Haska, za podivnych okolnosti rozhodlo toto usneseni zrusit. Takze by klidne mohlo dojit ke zruseni clenstvi pro zavazne poruseni stanov CSSD u vsech dvaceti pratel. Jenze dobra pulka lidi voli CSSD prave kvuli Skromachovi, Haskovi, Tejcovi, Jandakovi a podobne, a Sobotka, Dienstbier, Spidla, Gajduskova a podobne jim je silne proti srsti. Kdyz se k tomu pridaji antipatie Zemana k druhe skupine, tak je zcela jasne, ze CSSD zustane rozstepena a rozhadana dokud se nerozpadne, nebo se nenajde poradny vudce, nebo neskonci na propadlisti politickych dejin jako ODS.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Asi proto že to je pořád demokratická strana.. Mě zas mrzí, že takovýhle nápady vůbec někomu můžou chodit hlavou.
    Lidi s tímhle přístupem tu stranu postupně zabijou.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    ZAPPO: Proč ne? Upřímně se trošku bojím, jak se bude situace vyvíjet dál, když tam zůstane většina těchto aktérů.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    IVANA_ANAVI: Jakože dvacet ze třiceti jo?:)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Trochu mě mrzí, že nebyli odvoláni všichni členové vedení hlasující proti Sobotkovi, ale aspoň byl potlačen vliv Šaška a spol.
    HARALD
    HARALD --- ---
    DOCKINEZ: Teď mu ovšem nic nebrání se realizovat. Zdroje tu jsou...
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Přispěl k válce v ČSSD, pak položil funkce. Jak se mladý poslanec usmířil se Sobotkou | zpravy.ihned.cz - Politika
    http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-61155030-jak-se-mlady-pucista-usmirl-se-sobotkou
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PFAUST: Nu, to bychom zamackli slzicku.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    Vladimír Špidla: V případné Haškově vládě bych neusedl | ČR v Evropské unii | Evropská unie - portál o EU | EurActiv.cz
    http://www.euractiv.cz/...nii/interview/vladimir-spidla-v-pripadne-haskove-vlade-bych-neusedl-011252
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Vnitřní monolog nejloajálnějšího místopředsedy Haška | dialog.ihned.cz - Komentáře
    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-61126030-vnitrni-monolog-nejloajalnejsiho-mistopredsedy-haska
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jeden lze, druhej si postavil barak za poslanecky nahrady... moje sympatie nema ani jedna strana a nejit o vladu, tak se obema s gustem vysmeju.
    BOBR
    BOBR --- ---
    Volby 2013: Zombies a newbies | sladek.blog.ihned.cz -
    http://sladek.blog.ihned.cz/c1-61115790-volby-2013-zombies-a-newbies

    Druhým důvodem je fiasko pokusu ČSSD přilákat voliče na volbu menšího zla pomocí kroužkování. Spolu s kampaní proti malým stranám to mělo pomoci straně ke kýženému 30% výsledku. To se nestalo a nestalo se ani to, že by ta "hodná" část ČSSD přesvědčila voliče skoncovat s tou "zlou". Hlasy voličů měly rozhodnout vnitrostranický spor a jasně vidíme, že toto nefunguje. Poněkud pozdní pokusy udělat z Bohuslava Sobotky zachránce levice po česku jsou vedeny opět spíše příznivci strany, než řadami početných voličů (to ukazují také data z Databutique.cz). Stranu s takovými vnitrostranickými spory, že podávání kandidátních listin je provázeno podáváním k soudu, voliči nesjednotí. Místo toho bude třeba příště nějakého lepšího argumentu.
    JONY
    JONY --- ---
    Data Boutique - Kdo jsou na Facebooku “štváči a rozvraceči” v ČSSD?
    http://databoutique.cz/post/65603408836/kdo-jsou-na-facebooku-stvaci-a-rozvraceci-v-cssd
    SCHRAMM
    SCHRAMM --- ---
    Lhář Michal Hašek kontra major Zeman - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=pXbnhwpIE-E
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam