• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: nu, v tomto pripade uz "podobnou verbez" - agrofert - nekdo zvolil.

    Ted jenom, co s tim. V pripade dsss by to skoncilo tak, ze by s danou partaji po cele volebni obobi nikdo nejednal. A presne to se melo stat v pripade vztahu regulernich partaji napric politickym spektrem a agrofertu.

    btw jestli ti pripada, ze jsem zaujatej, tak ano. Stejne zaujatej jsem byl minule vuci VV, kdy jsem kritizoval ods/topku, ze jdou s takovou verbezi do holportu. CSSD nejenze opakuje jejich chyby, ale dovadi je na dalsi uroven.

    Nechapu, jak necemu takovymu mohou tleskat lidi, kteri se povazuji za demokraty (idealiste, dienstbierovci apod.). Tohle je jeste mnohem horsi nez vsichni velrybari, lokalni mafiani apod. dohromady.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Náckové a podobná verbež se dostávají k moci především tím, že je někdo zvolí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw kdyz bude druha DSSS nebo Okamůra, tak si to taky budes obhajovat tim, ze "skoncili druzi, tak se neda nic delat"?

    Mam takovej pocit, ze takhle nejak se dostavaji k moci nackove a podobna verbez. A to vsechno jenom proto, ze Bohousek tak strasne mocinky chce bejt premierem, ze je ochotnej obetovat vsechno ostatni.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: Aha, prej "musi". A ze to neslo predchozi volby, hm? :)

    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: A k tomu ostatnímu: Jasně, že se musí vyjednávat. ANO je teď druhá nejsilnější strana ve sněmovně, ať se nám to líbí, nebo ne (viz ta legitimizace, o které mluvíš). Pokud chceš maximalizovat šance na získání důvěry, tak se s ním prostě bavit musíš.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    HARALD: Tak Klaus byl aspoň zastáncem volné ruky trhu, což se projevilo po revoluci.
    HARALD
    HARALD --- ---
    DOCKINEZ: Na Klausovi byla pravicová rétorika. Na Zemanovi není levicová ani ta. Oba to jsou jen po moci lačnící starci bez skrupulí. Zeman je akorát právě u moci.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Proč najednou řešíš Klause?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: Co je na Klausovi pravicovyho?

    Nemusi se s nim vyjednavat. V roce 2010 utrpela CSSD vitezstvi - vysledek byl sice lepsi nez letos, ale stejne to byla s 22 % mizerie. Vyjednavala snad tehdy CSSD s druhou ODS?

    Uprimne, 100krat radeji bych videl opozicni smlouvu mezi zavedenejma parlamentnima partajema napric politickym spektrem nez legitimizaci Agrofertu coby parlamentni a vladni sily.

    Tohle rozhodnuti uz socanum nikdo neodpare, ale odsereme (a zaplatime) ho bohuzel vsichni do jednoho.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Co je na Mlhoši levicového?

    Babiš skončil druhej a holt se s ním musí vyjednávat. To neznamená, že by ČSSD měla nadšeně skákat, jak Babiš píská, spíš by to podle mého názoru mělo fungovat tak, že ČSSD pustí jiné partaje jen tam, kde se jejich program shoduje s tím sociálnědemokratickým. Nevím, jak vypadá vyjednávání jednotlivých ministerstev. Nicméně - volby jsme vyhráli, nemůžeme říct občanům: "Hele, sorry, my víme, že jste nám dali důvěru, ale my na to pečem, nám se prostě do toho nechce, se stim smiřte."
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Aha, takze levicova strana bojuje nikoliv s kapitalismem, ale s levicovym presidentem :) A zatimco se kockuje se zemanem, pekne se paktuje s babisem, zatimco minule volebni obdobi nenechala na bartove privatni partaji nitku suchou.

    Ze to nedava smysl? Inu, socani...
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: To není píčovina - nezapomeň, že prezident taky Sobotku premiérem jmenovat nemusí, může vetovat zákony atp. Teďka zase dělá průtahy s jmenováním profesorů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Mne vubec nezajima, kolik bude ve vlade muzu, zen, vietnamcu (ani jeden!), romu (taky ani jeden!), sudetskych nemcu (uz to zacina byt unavne - taky zadnej!) nebo treba fanousku baniku - ani jedno z kriterii neni pro me posuzovani kvality vlady dulezity.

    Zato je pro mne dulezity, ze misto prace pro obcany resi socani svuj nevyjasnenej vztah k prezidentovi apod., tj. misto prace se resi picoviny.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    ZAPPO: Ale tak to není nic nového pod sluncem, to je jasné snad každému, že ti noví, progresivní socialisti příliš stranu neovlivňují. Zatím.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    IVANA_ANAVI: mozna je nacase si priznat, ze realny vliv a podobu socialni demokracie urcuji stary struktury a nikoliv iluzivni "nova moderni levice"
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Status Oranžového klubu na FB: "NOVÁ VLÁDA - bude mít pravděpodobně 17 členů: 8 křesel obsadí ČSSD, 6 ANO a 3 KDU. Jsou v ní jen 2 ženy. Za ČSSD žádná žena!"

    Přijde mi toto sdělení dost pokrytecké. Na jednu stranu volají po více ženách, na druhou na ministerstvu spravedlnosti bude sice možná sedět žena, nicméně z konkurenčního, populistického spolku s nejasným cílem a fungováním, zatímco adept za sociální demokracii, který je čirou náhodou v klubu přátel Oranžového klubu (!), se půjde klouzat.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Kdyby se nebyl obrátil na "stranu dobra", tak si umím představit, že by mu ministerské křeslo nehrozilo. Já osobně ho nevítám hlavně kvůli tomu, že to není člověk, který by dokázal přesvědčit lidi mimo stranu, že je opravdu schopný (dokázal prohrát i s ODS), a už jsem z jeho strany slyšela nějaké sexistické poznámky...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw pučista chovanec ministrem vnitra? To si delate prdel, ze jo? :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    No ty vole, zbehlej knez a mizernej manazer ministrem kultury? :-) To se Patocka posere.

    Mno, zatim je zadelano na jeste vetsi prusvih nez nez za Necase.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Tak tu máme možné (u některých i potvrzené) složení vlády, nepostaví-li se Mlhoš na hlavu: http://www.lidovky.cz/...predpokladane-ministry-psd-/zpravy-domov.aspx?c=A131222_133334_ln_domov_jzl

    Nejsem nijak nadšená. Pan Kuře na financích znamená, že minimálně na čtyři roky to bude v prdeli, protože on toho samozřejmě patřičně využije pro svůj byznys. Netuším, co bude dělat Stropnický na obraně, když se tímto směrem nikdy předtím neprofiloval. Mrzí mě, že spravedlnost, stejně tak i žovtní prostředí, připadly ANu. Snad se do vlády dostane aspoň Marksová Tominová.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam