381007: len na otocku co vidim hned
-teplomer by si mal dat aj analog, nie Hg lebo to je nelegalne distribuovat/nakupovat v EU. Galinstan plne nahradzuje, akurat treba nechat merat o ca. 2 minuty dlhsie (a je furt najspolahlivejsi mimo nejakych invazivnych kompletov kalibrovanych servisom z BBraun kazdych 6 mesiacov)
-celkovo sa snaz US produkty nahradit EU ekvivalentmi. je to menej moznych pruserov a väcsia kompatibilita s lekarmi/RZP v Europe i mimo
-Waterjel by som nahradil Prontosan Wound Gel X. ze je nieco popularne v USA neznamena ze je to najlepsia volba + ma to vobec EC? kazdopadne Prontosan je rovnako dobry v zvlhceni/lubrikacii a chladeni rany/popaleniny + obsahuje antiseptikum volby ktore pouzivaju na popaleniovych centrach a ziadne samanske tea tree zazraky.
-Betadine okay, na rany by som dal prednost Octeniseptu, ale Betadine je zase verzatilnejsi v zriedeniach
(prip. urobit 2 verzie -- "bezjodova" pre zakaznikov s problemamy stitnej zlazy a "klasik"s Betadine)
-Akutol spray som na hrane odporucit vyhodit. ale ak na male bagatelne poranenia, oskretia apod., meinetwegen.
- 0.9% NaCl 100 mL okay, tam je maly potencial ze si tym niekto ublizi
-pinzetu na klieste, osobne preferujem take tie plastove "karty" (format kreditka) s vyrezmi, myslim ze je to aj jednoduchsie/viac foolproof na pouzitie, ale je to viacmenej len osobna preferencia
-a lancetku sterilne balenu 2-3 ks
-z liekov by som tam nedaval vela produktov s paracetamolom, ludia to potom radi pokombinuju a otravia sa, lebo si neuvedomuju ze sa laduju Paralenom v 2- ci viacnasobnom davkovani. k Tramalu sa nevyjadrujem, Nimesil vyhodit, nahradit naproxenom tbl. 250 mg. uhlie odporucam Carbosorb pulvis 25 g dozy, 2 ks.
-Marcain... hm, neviem ci nie skor Scandicain, ale ono to je prast jak uhod, mepivakain ma trochu sirsi ter. index ale kratsi ucinok...
-alkoholovy dezinfekcny pripravok nefarbeny na pokozku pred punkciou/inciziou (Septoderm nefarbeny sprej, Softasept N bezbarevny, Kodan Tinktur Forte Farblos, Octeniderm farblos) -- Betadine ani Octenisept ich v tomto (dezinfekcia neporanenej pokozky pred zakrokom + DEZ. RUK) nenahradia plnohodnotne.