Z dlouhe chvile jsem trosku brouzdal po internetech a hledal ten kyslik jak jsme tu resili. a protoze se tu kulovy deje, tak si muzem povidat o kysliku.
Kyslik v cechach prodava Linde, a pak jeste Linde, vsichni ostatni jenom dealujou. Existujou tri ruzny kysliky, Medicinalni, kyslik pro dychani a neco cemu by se asi dalo rikat technicky kyslik. Na predpis je prvni, ale nasinci by stacil asi ten druhej, ktery je volne k dispozici.
Dava se to do vysokotlaky lahve (~150-200Bar), je k tomu potreba redukcni ventil s regulatorem prutoku, coz je kram za 4 litry a vic. Na ebay jich je hora kolem 20-50USD, ale samozrejmne v americe (a uz za hranicema kocourkova) se pouziva jinej ventil a nejaky ready made redukce jsem zatim nepotkal. V americe se pouzvia na kyslikove lahve CGA-870 nebo CGA-540. Takze mu jednoduchy plan na pouziti tech dvou potapecskych lahvi co mi doma zahalej se dosti komplikuje, pac ty maji nejakej ten potapecskej DIN sroubeni:(
Navic netusim, jestli ty lahve na kyslik nemusej bejt nejak specialne osetreny uvnitr (ocel rezne zejo), nicmene ty dve flasky co mam doma ja jsou hlinikovy a s nima bych se asi nebal.
To jen tak kdyby jste meli nekdo dlouhou chvili tak at mate co cist:) Kadopadne cela tahle atrakce neni tak jednoducha jak by se mohlo na prvni pohled zdat, pokud teda nekdo ma doma soustruh a vyrobi si prislusny redukce...