• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving

Techniky vojenske prvni pomoci
    TCCC
    Care under fire
    Improvizovana medicina a prvni pomoc

rozbalit záhlaví
    STENNY
    STENNY --- ---
    NAVARA: Chybí možnost "nechci uvést, chci vidět výsledky" :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---

V mé domácnosti mám zásobu…

21 hlasy od 21 respondentů

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NAVARA: tak to by mě skoro zajímalo kolik procent osazenstva je skutečně plně zásobeno třeba byť jen na pár měsíců.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Tak všichni místní by měli mít dostatek desinfekce, roušek i rukavic na několik let dopředu už jen ve svých lekárnách :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NAVARA: Ja se nebojim, jsem jen zvedavy:-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDSNAKE: o nedostatek mýdla bych se nebál a to nejen proto, že ho tu mám kanystr, ale i pro jeho snadnou výrobu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NAVARA: na mýdlo a klasický desinfekční gel spoléhám, ale vzhledem k dostupnosti...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDSNAKE: Ten vir je obalen v tuku - jakmile o něj přijde, končí - takže by mohl fungovat třeba i jar na nádobí (neověřováno)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NAVARA: díky za info. Já jsem se dočetl, že se poměrně ochotně vstřebává i neporušenou pokožkou takže si to raději nechám ujít.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    REDSNAKE: krom UV-C lampy mám roztok 90% ethanolu a 10% IPA (také známé jako biolíh) v rozprašovači na věci, na co se lampa nehodí.

Na ruce bych to nedával a pokud nemáš jiné možnosti (třeba mýdlo), tak hned po vyschnutí důkladně promazat.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Odpovim si sam, je to blbost.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ciste ze zajimavosti, netusite jak je na tom isopropylalkohol s desinfekcnima ucinkama a pripadne lze jej pouzivat nejak upraveny na desinfekci na ruce?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XBAHNO: 3D tiskárny teď začnou tisknout respirátory.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NAVARA: Nj, když oni maj ceny dopravy nastavený na to že ti přivezou půl obýváku ...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SPECZ: samla krabice - 120Kč, poštovné - 600Kč :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GONDAR: Ja vim ze ne, ale EMT = ridic zachranky tady v cesky kotline... Resp. neni to uplne tak, ale pravomoci cca stejny...
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    XBAHNO: Ohnout kus plechu je daleko jednodušší než něco tisknout, a kapacit na zpracování kovů, dřeva atd. je dostupných o pár řádů víc než tiskáren ... A nějak zatím nebylo zapotřebí nic tisknout ...
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    SPECZ: Toho 3d tisku bych se, v oduvodnenych pripadech, vubec nebal. Uploadnes to na thingiverse, reknes kam to nosit a behem dvou dnu toho mas kyble. Tiskarnu ma dneska kde kdo, tiskovy farmy bezne taky jsou a tekon stejne nemelou. 1000ks cehokoliv za den nevidim jako nejmensi problem.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    REDSNAKE: Díky, taky tu všichni doufáme že to nikdy nebude potřeba ...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SPECZ: doufám že na to nikdy nedojde, ale je to cool co děláte
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    NAVARA: Přesto že 3D tisk máme k dispozici a běžně využíváme snažíme se mu vyhnout, naším cílem je vytvořit koncepci z široce dostupných komponent, kterou je možné s minimálními prostředky vyrábět rychle a masově - čímž nám 3D tisk vypadává ze hry, protože je velmi pomalý.
    Pro představu, aktuálně použitý materiál je krabice z ikea, motor ze stěračů z felicie (téměř bezporuchová záležitost), rozříznuté koleno odpadní trubky (na "mušle" přes které mačkáme ambuvak), ambuvak, hrst šroubů a plechových profilů z obi. Pro regulaci objemu je potřeba dodělat posuv lůžka motoru (přes závitovou tyč a nějaký krokový motorek), aby šlo elektronicky řídit objem vzduchu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam