• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    A co tohle ?

Popáleninová sterilní rouška LeinaTex|Azmedicashop.cz
    https://www.azmedicashop.cz/popaleninova-sterilni-rouska-leinatex/
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    GONDAR: dobre, akurat pri osetrovani popalenin/ran nemiesat Betadine a Prontosan X gel, bud jedno alebo druhe. Tie masti/gely vydrzia po otvoreni minimalne 8 tyzdnov, ak sa da pozor a neznecistia sa pri odbere z tuby, dobre sa na to hodia take jednorazove spachtle, akymi lekar kontroluje hrdlo, akurat z polypropylenu, nie drevene.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    LIBRIUM:
    AUDIAC:
    STENNY:

dikez vsem, koupim si do zasoby ten prontosan. bylo to neco jako postnul audiac, akorat "hustci", asi jako sitka na komary;]..

prozatim jsem si v lekarne nabral tohle:
    Shared album - Stepan Kotouc - Google Photos
    https://photos.app.goo.gl/v8g8e6r4PDWxz7SQ9
    STENNY
    STENNY --- ---
    LIBRIUM: Vím, že se nedoporučuje... je to pouze moje osobní zkušenost.
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    STENNY: Visnak na rozsiahlejsiu popaleninu fakt nie... Prontosan X gel, sterilny mastny tyl, sterilne barierove krytie, lekar tak rychlo ako sa da.
    STENNY
    STENNY --- ---
    GONDAR: Jeden chlápek od fochu mi říkal, že má pravidlo "na popáleninu gel a mast nebo plast." Míněno chladivé gely jako první pomoc, mastný tyl/Betadine gáza jako první krytí a v případě nouze (opařená celá ruka, daleko od pomoci atd.) kuchyňskou folii v roli - nelepí se a zabrání lepení popálené kůže k sobě, akorát se musí často vyměňovat, aby se rána nezapařovala.

Za sebe bych ještě přidal Višněvského suspenzi, verzi s peruánským balzámem. Před spoustou let mi vyhojila ošklivou popáleninu obličeje, krku a ramene tak dobře, že jsem zůstal bez jizev. Od té doby jsem ji použil ještě mockrát a bez výjimky se mi popáleniny jí ošetřené hojily lépe než jakékoli jiné.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GONDAR: Nebyl to OpSite PostOp? Já znál jen tu fólii bez plástve z tetování, ale teď jsem narazil na tuhle vychytávku, žena to dostala jako krytí po císaři.

LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    GONDAR: tie mriezky su sterilne mastne tyly, fettgaza. Na rozsiahlejsie popaleniny byva najvhodnejsi zrejme Prontosan Wound Gel X, ale je dost drahy, cize väcsinou patlaju Betadiny, Ialugeny a Flamaziny.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Sakra, krabice, já veděl, že jsem na něco zapomněl…
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    cau zachranari ;] prosim o tipy & triky. chtel bych si udelal krabici, jakou mame od toho ninja zubare hanuska z maxdent. tentokrat se zamerenim na popaleniny. clovek vetsinou resi az veci, o ktere nejak zakopne, tedy situace:

na ruku trileteho synatora se vylila minule utery varici voda. ze zpravy:
    "popaleniny II. stupne, osetren furantoinem. na dorzu 3 a 4 prstu vetsi, na 5 prstu drobna gula. po odstraneni epiderm. krytu spodina ruzova."
    ...po druhem prevazu mu ten kryci polstarek "vrostl" do rany, odstranili, rany se tim rozbourily. dnes v noci na pohotovosti v thomayerce mu tam dala neco jineho: byly to takove "mrizky", ktere odstrihla a odlepila od nejakeho podkladu. pry je tahle varianta prave kvuli tomu, aby se to neprilepovalo do rany. nasledne hneda pasta betadine. zprava nebyla, protoze tam bylo asi deset deti s rodici, takze frmol.

dneska mame kontrolu v jednu, takze bych chtel byt trochu "chytrej", protoze o reseni popalenin od II vys vim kulovy.

- tusi nekdo, co byly ty "neprilnave mrizky" ?
    - jak pisu vyse, chtel bych si vybavit lekarnicku na reseni popalenin. poradite mi veci, ktere tam mit a ktere jdou poridit bez predpisu ? pripadne zda mi nekdo muze podobnou krabicku poskladat, ohledne velikosti/rozpoctu bych poptal i rodice, zda to nechteji mit spolecne.

asi do rozsahu "spalena noha od motorky v dzungli, cca na tyden-mesic mimo dosah doktora/nemocnice". mnisi akorat na tenhle level byli vybaveny a poresili ho, za mesic to mel v cajku.
    Facebook
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=2112381448592&set=a.2112377928504

Facebook
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2112377928504&type=3

SPECZ
    SPECZ --- ---
    ANARCHY: A k extrakci si pustíme trochu tematické hudby https://www.youtube.com/watch?v=_lHFlXtRPgc

:-)
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    WRIGLEY: Lékárnu vyberou a zdemolujou smažky vcelku rychle. Sexshop by mohl uniknout pozornosti o trochu delší dobu :-)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    ANARCHY: bavi me prestava postapo situace, kdy neni jiny zdroj nez tuna analniho gelu... to nebudou zombies ;-D
    ISCH
    ISCH --- ---
    ANARCHY: To asi musím zkusit, základní složky tu mám půl kila...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    Kazdopadne ten navod je docela dost jednoduchej, a verim ze i bezpecnej - tedy za pedpokladu ze clovek pouzije gel na vodni bazi a ne silikonovej...
    A po nekolikerem zopakovani toho postupu bych se asi ani nijak extra nebal vysledek podkozne aplikovat.
    A teda zduraznuju, ze mluvim o "postapo" situaci, kdy neni jina alternativa...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    TABORACEK: Inu, improvizovana medicina at its best :-)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ANARCHY: tyvole, tohle neni advanced lifesaving, ale surviving zombie apocalypse:)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    BTW z jineho soudku, pokud byste nekdo nekdy k necemu potrebovali lokalni anestetika ;-)

Extracting Lidocaine from Anal Lubricant
    https://www.youtube.com/watch?v=WA-q4pXd0Pk
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GOBERS: tak to neni zase takovy drama. Nejaky odkaz by se nasel?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TABORACEK: Jestli to bude semestr dvě hodiny týdně, tak to je tak půlka toho, co se tady udělalo za týden. ;-))

Každopádně celá sranda stala 850 Euro, ale je v tom i dost slušné ubytování a jídlo. Takže normální dovča, řekl bych...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam