• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    SHEALA: přestaneme platit blázince, v kterých jsou zavření alkoholici, a jistě mnoho dalších lidí, kteří tam nemusejí být za státní prachy. Zůstane nám z peněz, které jsme nezaplatili na daních více na podporu lidí, kteří se starají o opravdu duševně nemocné.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    SHEALA: to taky netvrdim. Hodne toho "ruseni" by bylo asi taky na miste, ale naklady na urady zdaleka nepovazuju za ty nejvetsi a nejzbytecnejsi vydaje.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ESTEN: hele ja te chapu. Ja mam sympatie k jaksi podnikatelsky volnosti a kde cemu vsemu. Akorat nekdy nabyvam dojmu, ze to ruseni statu vypada stylem:
    Mame blazinec. V blazinci mnoho pacientu ztrati socialni dovednosti. (Coz je spatny). Takze zrusime blazince.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    SHEALA: aha, uz rozumim. Malym statem mam na mysli stat, kterej vybira a rozhoduje o mensim mnozstvi penez. Ne pocet ministerstev ;)

    Ale to je jedno, stat se nikdy nezmensi, to je jen takovej muj soukromej mokrej sen. Nema ani moc smysl o takovy teoreticky moznosti mluvit...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    DAVIDO: jak donutíš lidi, aby nekradli? já bych je raději povyhazvoal a donutil, ať se živí sami. prací.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DAVIDO: ale houby. Objem verejnejch penez je omezenej, kdyz jich bude min, bude min prilezitosti krast (a tem venovana vetsi pozornost, to je takovej bonus navic). Ja bych jen rad vymenil kastrol treba za hrnek na kavu.

    SHEALA: asi ti nerozumim, jak to souvisi s tim co rikam?
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    SHEALA: jsme už v nějakých hodně vysokých teoriích, tak to superministerstvo zruším, rozpustím, přestanu platit, a tím mi zlstane spousta peněz na podporu charity, která řeší problém postižených...
    (ale tomu by pomohlo i prosté placení opravdového zdravotního pojištění, nikoliv zdravotní daně).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ESTEN: Bohuzel to nemusi bejt zcela pravda. Co kdyz mam superministerstvo co rozhoduje o
    VSEM?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: jasny. Asi se nehadame, jen vyjasnuje to ony. Ale dokonce ani velkej stat mi neprijde jako problem, pokud by ten velkej stat delal to co od statu ocekavam. Tj povazuju za pravdepodobne ze nekde je vice statu nez je zapotrebi... ale sou oblasti kde je mene statu nez je zapotrebi.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    Jo, jasne. V kastrolu vam chybi dno, ale vy prijdete s napadem jak zmensit obcasne presplouchavani vody pres okraj kdyz plnej kastrol prenasis.....
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    DAVIDO: no, to uz zkousel zaridit minuly volby radek john, vid. Taky ho za to kupa volu volila.

    Nehlede na to, ze mensi stat nutne znamena nizsi miru korupce, uz jen diky mensimu obejmu prerozdelovanych penez.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    DAVIDO: míň "zaměstnanců" uhlídáš líp, než víc... my nejenom, že máme zbytečné pozice na ministerstvech, my máme zbytečná i celá ministerstva!
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Ono by ale stacilo tolik nekrast....a hned by bylo dost na velky statni aparat, na davky, na zdravotni peci atd.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    SHEALA: nenapsal jsem, že zneužívání dávek je největší problém současnosti. To byl jen příklad programu populistické strany. (Nicméně nechápu, jak je možné, že pobírači dávek nemusí podávat majetkové přiznání) (Zrovna bydlím v Ostravě, sice v jedné z "lepších" čtvrtí, ale stejně je můj názor na problematiku dost ovlivněný).

    Já vidím jako jeden z největších problémů naprosto přebubřelý stát - když občas vidím, za co se totiž utrácí peníze,a kolik se živí zbytečných lidí (nejen úředníků), tak se musím ptát: "kdybych to měl platit z vlastní kapsy (což daněma zprostředkovaně platím), chtěl by to? Objednal bych si to?". (sám dělám ve školství, takže jsem do jisté míry možná taky jeden z těch "zbytečných", a mezi známýma mám takových lidí mraky...

    Takže pro mě ideální strana zruší stát oseká stát na nejnutnější minimum a pak to tady povede ruku v ruce ke svobodě...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: takle, pokud to beres jakoze vazne a ne jako praskovani dalsiho nyxihu klubu, tak ja si nemyslim ze hlavni problem CR sou zneuzivaci davek. Ano lze se hadat do jaky miry za ten bordel mohou neziskovky co pracuji v soc sfere a lide co to "mysli dobre". nicmene, ja za hlavni problem povauzju lidi co to mysli spatne, a neni vule je kontrolovat.
    Preklopim takovej status z FB a muj komentar (sorry za TL, DR) jen se pokousim ilustrovat, kam mirim. (Jedna se o postizenou problematiku, tedy tam kde je tez riziko zneuziti davek, necitlivyho zasahu socialnich pracovniku nebo naopak hyperprotektivnich socpracovniku):

    NĚKTERÉ RODINY ŘEŠÍ NAPŘÍKLAD TOTO: "Právě jsem odevzdala výpisy z účtu – půl roku zpětně na sociálce a oni se budou hrabat ve všech mých má dáti dal od kontokorentu do kontokorentu. Budou diskutovat o všech zbytných a nezbytných věcech na které smíme nebo nesmíme v hmotné nouzi ani pomyslet. Vyplňovala jsem kolonku o tom, zda jsem náhodou nepřišla z výkonu trestu a to je vždycky dobré si uvědomit kam člověk v téhle společnosti patří, když se stará o dítě s nejvyšším stupněm postižení. A tak se starám a nejsem holt fotbalový ani golfový klub, který si tak nějak samozřejmě nárokuje podporu z veřejných financí a rozhodně tomu neříká žebrat a hmotná nouze....
    Zítra půjdu pro změnu žehlit čtyři poukazy do Motola, jen tak cvičně, protože prostě k vozíku zapomněli vypsat poháněcí obruč, postranici, posun těžiště a opěrku hlavy. Doufám, že z nich v předklonu vymámím to, na co máme nárok už sedm let, jenže nebyla síla a byly jisté obavy, že to nepůjde hladce, že…. Pojedu to osobně podat na pojišťovnu, kde budu doufat, že vozík, kolem kterého běháme od ledna konečně zkompletují.
    (Tohle byl status od O.S. Asistence, O.S. ktera dela v socialni oblasti)

    A muj komentar. Kterej vystihuje to, copali me. A zajimalo by me, jestli jsem ojedinelej magor, nebo jestli v tom vidi problem vic liduch:
    ja vetsinou nejsem priznivcem tahat politiku do veci kolem handicapu, takze me kdyz tak smazte. Ale kez by byly podobne prisne kontroly na ministerstvech a uradech, kez by se vlada trasla ne o kazdy zapomenuty milion, ale korunu... a to bez rozdilu stranicke prislusnosti.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: bejt po mém, tak totiž ten stát úplně zruším. dneska jsem seděl na zahrádce, pozoroval činnost městského strážníka a dozvěděl se o našem novém ministrovi financí, a měl sto chutí to tady zabalit a přesunout se o dům dál
    (a to jsem byl do nedávna dost rád, že žijeme v jedné z posledních svobodných zemí na světě)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    FRONEMA: ano, už jsem to někde níže psal, že SSO, i přes některé blbosti v programu a některé podivíny, co se s nima vezou, je pro mě mezi slepýma ten jednooký.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    (moc nechápu, co mínuskujete, neříkám, že bych něco takového volil)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: a myslis ze tohle jde dohromady s pravicovosti?

    Strana svobodnych obcanu imho pravicova strana je, a slibuje nektere z tech veci ktere jmenujes, ale jako dusledek nikoli naprimo, jako napriklad zjednoduseni a zlevneni zamestnavani -> bude vic prace, rovny pristup ke vsem -> cikani nebudou moct tak proplouvat atd.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    FRONEMA: že slíbí, že vyžene cikány, nakrmí hladové, přestane dávat sociální dávky netáhlům, vyžene araby, opraví silnice, že se všichni budou mít dobře, že dá lidem práci atd.


    SHEALA: máme tu dfost problémů, charismatický vůdce by DSSS dostal do parlamentu.

    (neříkám, že bych to chtěl, ale myslím, žeby to politické scéně prospělo)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam