• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MAREK_PRCHAL: tak moment s tou tezi jsi prisel ty, nepotrebuju znat stranicke stanovisko, zajima me co te k tomuhle nezoru vede a cim je to podlozene:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: Kterej slogan? Hodnotím poměrně konzisteně opakované teze a příměry, když se Babiš vyjadřuje o tom, jak by si představoval politiku. Naposled v rozhovoru pro aktualne.cz kde to o odpolitizování státu a řízení coby firmy říká dost jednoznačně.

A tedy konkrétně to ukazuju na příkladu tvé reakce o tom, že cílová skupina je strategická a tajná informace - což je čistě firemní styl, zatímco jaksi klasické politické strany fungují jinak.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: Nechci působit jako jeho obhájce nebo komunikátor, takže si udělej názor sám, prosím, ideálně v září, hodím vám sem kalendář akcí, pokud budete mít zájem, jakmile ho budu moci zveřejnit.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Jasně, ten slogan nebyl dokonalý, taky ho, pokud vím, v komunikaci nenajdeš. Mně se taky nelíbil, měl jsem s ním přesně stejný problém. Přesto, existuje velká setrvačnost, někteří novináři se na něj ptají, i ho píší do titulků.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: napsalas to lepe:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: ale já přece nemluvím o osobních předpokladech představitelů státu/firmy, ale o principech řízení firmy a demokratického státu, které jsou z principu dost odlišné. Pro začátek jaksi cíle firmy = vytváření zisku cíle státu = teoreticky služba občanům a přerozdělování jejich peněz podle toho jak oni chtějí. Ideálně striktní oddělení moci výkonné, zákonodární a soudní. A tak.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    a propos, Andrej Babis ridi 30.000 zamestnancu jako by ridil z pozice premiera stat? chape ze existujou urcity procesy ve state, ktery proste nejde obejit manazerskym rozhodnutim? - respektive rozhodnutim boardu? treba meziresortni pripominkovy rizeni, respektive princip zasadnich pripominek? slysel o tom vubec nekdo?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MAREK_PRCHAL: ja nevim, ale chapete u vas v ANO, ze firma NENI to same co stat?
    namatkou - primarni priorita statu neni ZISK.
    jsou oblasti, ktere se nedaji ridit podle KPIs. kdyz to prezenu to cop navrhujete je platnova verze statu a to fakt nedik.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Můj osobní názor je, že pokud je někdo schopen řídit firmu s 30.000 zaměstnanců, zvládne řídit i stát.

To heslo s "našimi dětmi" pochopitelně míří na ty, kteří už děti mají. Z mé generace (je mi 39) je mají skoro všichni. Jen já se ještě loudám.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tvl zahranicni politika, to by me zajimalo jak to hodla a la korporat pojmout.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ZUZKAOU: Cilem je spokojenost nasich deti prece. Ty se sice jeste nenarodili nebo jeste nemuzou svuj nazor projevit ve volbach. Ale hnuti Babis uz ted vi jaky zpusob zdaneni a jakou zahranicni politiku budou chtit :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: zejména pokud o ní nikdo nic neví a nemá tradiční, sociology většinou velmi dobře popsanou základnu.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAREK_PRCHAL: aneb proč stát není firma a je dost vachrlatý nápad zkusit ho řídit pomocí zásad managementu.

Standardní politická strana se poměrně hrdě hlásí k tomu, které skupiny lidí hodlá reprezentovat, že.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    IF_: Cílovek je víc, ale nemůžu tu zveřejnit strategická data, to mi promiň.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    PJGEPR: Moje voličské preference s tím nesouvisí, proto jsem je sem taky vypsal.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    PJGEPR: tak ja se zeptam misto IF, :)

Zajímalo by mě, jaká je vlastně Babišova cílovka?
    MAREK_PRCHAL: diky za odpoved:)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    MAREK_PRCHAL: budu verit tomu, ze to nesouvisi s tim, kdo te zrovna plati ;)
    IF_
    IF_ --- ---
    MAREK_PRCHAL: Zajímalo by mě, jaká je vlastně Babišova cílovka?
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Jinak já jsem i řekl, že by bylo fajn se o tom pobavit s kandidáty, v září jedou mezi lidi, tak můžeš porovnat, jestli názor na Babiše sedí a jestli ti ostatní Ti dávají smysl.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    ZUZKAOU: Vzhledem k tomu, že jde, mám pocit, snad už o dny, nerad bych se mýlil, první verzi Komárkova programu jsem četl a připadala mi dost dobrá, tak bych to nerad interpretoval a tím degradoval, zejména proto, že v hnutí se o tom ještě stále velmi diskutuje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam