• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    Takže s rostoucími preferencemi se mění i názory?
    Ne, ne. Před rokem a půl jsem zakládal občanské sdružení s tím, že nechci být politik a nechci sedět ve Sněmovně, natož ve vládě. Ale začal jsem vnímat, jak stát funguje, kde se uplatňuje vliv.

    a az bude v parlamentu, vlade a na mf, tak zacne vnimat, jak to cele funguje? ze se neda efektivneji vybirat DPH, ze se neda lepe hospodarit, ze se neda nekrast atd ? :)
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: to tam muze bejt napsany z operativnich duvodu, napriklad pri plneni ukolu v zahranici a obcasny navsteve doma, aby ho nikdo z domaci neotravoval...

    druhej dotaz je ciste akademickej, 1) preference rozvedek se menej s casem, potreby taky. / ja vim hrabeci odpoved, ale dobrej priklad je treba odklon od tradicnich agent on foot smerem k analytice nasbiranejch poznatku mimo humint. / human intelligence/. 2) zmineny vlastnosti jsou respektive byly positivem. ale vzdy to je odvisle od konkretni org, naborare, ridiciho etc etc. strasne do toho zasahujou osobni vztahy mezi vedoucim a agentem.. navic jak podotykas tezko si vymodelujes osobnost podle svejch psycho kriterii. aby zaroven ta osobnost mela znalosti potrebne pro vykon ukolu, nebo byla schopna penetrovat nejakou skupinu / obchod treba/ . to se vetsinou berou lidi co uz nekde pusobej a pak se oslovej.. ne naopak, aby si nekoho vychovali a pak MOZNA se ten clovek dostal mezi cilovou skupinu:)

    ale to jsem se rozepsal dost offtopic:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FEMUR: protože tam to o tom přerušení spolupráce je výslovně napsané.

    Plus ještě bych se ptala jestli má Babiš osobnostní profil na aktivního zahraničního agenta (tvrdohlavej, charismatickej a samosrostlej byl zcela zaručeně i v mládí, byť teda jeho úspěšná kariéra po 89. to zesílila), případně tedy jestli něco takového tehdejší rozvědka řešila a nebo prostě použili to co bylo k dispozici.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: dobra otazka, imho by to byl jinej spis. ale mela by v nem bejt nejaka poznamka po pokracujici spolupraci. leda by ho mela jina slozka rozvedky, nejsem expert na predlistopadovy rozvedky, ale uz ternkra tplatilo to co dneska a vzdy, obrovska rivalita nejen mezi sloizkama ale i castma odborama v ramci jedny org. a ti sami lide by ho urcite neridili. lidi co vytezovali po vinarnach fakt nemaj na to ridit agenturni sit v zahranici.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FEMUR: a kdyby byl v tom Maroku aktivní, tak by ho řídili ti samí lidi, co vedli tenhle spis a nebo by to řešila rozvědka a tedy by to bylo v jiných složkách?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ale aspoň tam tu taškařici máte ve fultextu

    Jen hlupák nemění své názory a rozhodnutí | ANO, bude líp
    http://www.anobudelip.cz/.../aktuality/z-medii/jen-hlupak-nemeni-sve-nazory-a-rozhodnuti-13251.shtml
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    ZUZKAOU: to mas pravdu. nicmene bych chtel podotknout, ze lidi PZO se pravidelne vraceli domu. navic pokud delali v oboru strategickych surovin, jako treba fosfatu, tak se vraceli, ale predevsim byli pod taktovkou rekneme ehm vnejsi casti rozvedky, na ambasade v danem state vetsinou, kam chodili reportovat, hlasit tzv. " vyznamne kontakty" - at uz ktere navazali oni, tak hlasit osoby, ktere se s dotycnym snazily navazat obchodni ci osobni styky.

    true story. / obzvlast tenbkrat:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A k tomu nediktátorství, běžných mechanismech a tak.

    (imho tomu fakt věří a prostě to nevidí. O to je to nebezpečnější)

    Z rozhovoru v páteční MFdnes

    MF: Bývalá místopředsedkyně vás kvůli tomu označila za diktátora. Vy se tak necítíte?

    B:Ne, byla znežita kmotr. My jsme schvalovali ty kandidátky jako výbor, já do toho vůbec nezasahoval.

    MF: Bártova strana byla založena na zaměstnacích ... ABL, vy máte čtyři lídry , kteří jsou spojeni s Agrofertem .... Tam nevidíte podobu?

    B. Já zakazoval svým lidem aby se angažovali politicky ... vyhodil jsem z kandidátek plno lidí...


    MF: Jedna z vašich programových tezí se soustředí na váš další byznys a to jsou potraviny. Píše se o zastavení dovozu nekvalitních potravin ze zahraničí. To by vám hodně pomohlo, že?
    ¨
    B:Není to tak zásadní. A určitě tam nepíšeme o zastavení.

    MFTady je to v programu napsané.¨
    Tak nevím kdo to tam napsal, je to špatně.


    P.S ty stránky jsou zoufale, ale zoufale nepřehledné. Najít programová prohlášení mi trvalo asi pět minut. Čistého času a bez nadsázek! A musela jsem použít google a i tam se mi to povedlo na 3 pokus, kdy jsem přímoh hledala ty potraviny a přes proklik z aktualne.cz WTF?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    FEMUR: no v tom spise je, že v době kdy byl v maroku, tak dosavadní úspěšná spolupráce byla přerušena a bylo na ní navázáno po návratu. Přeci jen dlouhodobý pracovní pobyt v 80. letech je něco jiného než když člověk dělá v zahraničí teď.

    Jinak teda marginalizace toho, že jsem v minulosti dělala něco minimálně nepříliš lichotivého je zákaldní strategie přežití. Ti kdo to neumí jsou na práškách, chlastu, kajícníci v klášterech + či páchají sebevraždy. To ovšem nijak nemění podstatu případných skutků.
    PHONETIX_ROB
    PHONETIX_ROB --- ---
    MAREK_PRCHAL: Ono celý problém je asi mimo jiné o tom, že potencionální voliči se zřejmě nedozví pravdu do voleb. Budeme-li tedy rozhodnutí soudu považovat za pravdu... Já vždycky říkám, že nejlepší by bylo všem politikům před volbami píchnout sérum pravdy a v přímém přenosu je nechat odpovědět na jedinou otázku: S jakým cílem jdete do voleb? To by se možná člověk dozvěděl věci... ;-) Jinak... mám-li být upřímný. Ze začátku jsem panu Babišovi fandil, ale teď jsem poněkud na vážkách. Ptám se sám sebe: Je skutečně tak znechucený korupcí a chce to tady změnit k lepšímu anebo chce jen využít nespokojenosti občanů ke svým cílům?
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    k tomu maroku, ja byl taky "dlouhodobe v cizine" a cas od casu jsem se vratil na otocku domu, na jednani, zarizovat etc.. takze se to jaksi nevylucuje, to slovo dlouhodobe nevylucuje moznostkratke navstevy, behem ktere se schuzka mohla odehrat.. just sayin.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    BOREC: To není tak automatické, já mu věřím, protože ho znám. Snažím se být objektivní a taky se snažím si vytvořit svůj názor jako voliče, což není jednoduchý, proto i lezu sem za váma, abych nebyl v bublině.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    PISKVOR: No jasně, ale to je jasné z kontextu. Jistota není ani na jedné straně, ale připadá mi, že pokud se soudí a mohl by to prohrát, tak by to nebylo výrazně moudré rozhodnutí, takové od něj nečekám, takže to zřejmě neprohraje, tedy asi neexistuje podpis a tedy ani důkaz.

    V článku je navíc tahle věta: "takzvaná spolupráce měla probíhat (a je vykazována účtenkou z restaurace) i v době, kdy Andrej Babiš dlouhodobě pobýval jako delegát v Maroku. Mohla (mělo být "mohl", to je chyba) tak být těžko na dvou místech vzdálených od sebe několik tisíc kilometrů."

    Zkus si představit, že fakt nespolupracoval, chápu že řada lidí ho nemá ráda, protože ho viděla v televizi v pořadech, kde se neuvedl dobře, navíc je to bohatý člověk, ale v tom Maroku opravdu byl.
    BOREC
    BOREC --- ---
    PISKVOR: kdyz te plati tak mu veris, to da rozum :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAREK_PRCHAL: ...u ktereho si muzes polozit otazku, zdali mu veris a proc mu veris.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEDAJKIN: Takhle od stolu od komplu s těmi údaji, které uvádíš, chápu, že Ti to "vše nasvědčuje", nicméně vezmi do úvahy, že AB tvrdí, že nic nepodepsal, což zatím nikdo nezpochybnil a on by to asi netvrdil, kdyby něco podepisoval, to by bylo, myslím, blbé. Vím o tom dost málo, ale myslím, že pokud neexistuje podpis vázacího aktu, tak jsme odkázání na dokumenty zločinecké organizace, u kterých si můžeš položit otázku, zdali jim věříš a proč jim věříš, a na jeho slovo.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    K tomu bych upozornila na vhodný relační rámec - a to je SOUČASNÝ ministr financí ;)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    SANTAL: číst diskuze pod článkama začnu hned poté, co mě omrzí sezení na hřebících a oposlouchá se mi Michal David
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    SANTAL: samozřejmě. A je nabíledni, že takový magor by na místě AB tenkrát mohl způsobit hospodářskou katastrofu.

    S potěšením shledávám že AB již na počátku 80.let jednal nesobecky a státotvorně. Jako ministr financí jistě bude naší zemi skutečným přínosem.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KEMAL: Pamatuju magory, co tomu fakt věřili. V osumdesátých. Nikdo z nich to nedotáhl nikam. Ani za sociku, ani po něm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam