ATOMIKS: Aha, tak proto se v debatě míjíme. Takže takhle: je úplně jedno, kdo poukazuje na to, že Babiš před volbami slíbil, že pravidla budou platit pro všechny, aby se z toho hned po volbách (no dobře, 3 měsíce po volbách) vyvlíknul. Že je to zrovna poslanec Top09 není nijak diskvalifikující z hlediska řečené skutečnosti. Tím méně, že tím poslancem není Kalousek. To za prvé.
Za druhé, sanovat státní rozpočet zvyšováním DPH na cokoli, včetně potravin, pokládám za špatné řešení. V tomto se shodujeme.
Za třetí, zda zdražení potravin kvůli zvýšení DPH nebo z nějakého jiného důvodu bude mít negativní dopad na zdraví obyvatel, to je spekulace a dohad.
Za čtvrté, pokud je bod 3 pravdivý a zdražování potravin má přímé negativní dopady na zdraví obyvatelstva, pak zlevnění potravin mi přijde nako naprosto logický a správný krok. Zlevnění k nule je možná už trošku extrém, ale to je jen otázka měřítka.
Bod 4a - uznávám, že požadavek na potraviny zdarma jsi nevznesl, proto jsem svoji větu zakončil otazníkem.
No a za páté, cokoli z bodů 2 až 4a nemění nic na faktu, že Babiš něco slíbil, pak to porušil, toho je diskuse o ANO, a tedy i Babišovi, takže svůj možná ne moc bystrý vtípek o Babišových potravinářských firmách jsem utrousil proto, aby ta diskuse u Babiše i zůstala.
Jestli ti přide divné, že do diskuse o tom, co Babiš slíbil a porušil, "tahám Babiše", tak to opravdu není můj problém a ano, cítím se tak argumentačně silnější.