• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: jj, dik, pujdu do toho. Pro mne na pomezi Eternaalu je puvodni novelka od Laseru a Romana takeznam jen z Jednou prijde tma.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Já se nijak neurazila, vůbec ne, vzápětí jsem si to sama taky uvědomila, že prostě není fér, abych tady spoilovala... klidně to zdrbněte a já budu psát akorát 'no comment', jo? :D
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: No, spánkový deificit z našich půlnočních dišputací už mne pomalu kouše do zadku. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: plno, ale jsou to spíš takové 'výkřiky do tmy', tu stránka, tu dva odstavce. Tedy jaksi není to úplně kozistentní :) Ale je to dobrý nápad, zkusím něco vyhrabat, bonusové scény jen pro nyx.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Přímo doping tím, žes to napsala, protože hlavně víš, co tím chtěl autor říct. :-D Ale nechtěla jsem tě nějak drze okřikovat, spíš ujistit, že já osobně o drobečky z děje žadonit nebudu, já se prostě budu ať už jakkoliv dlouho těšit na to, že budu mít další díl v ruce a buď si při čtení radostně povšimnu věcí které jsem možná odhadla nebo se budu ještě radostněji kochat tím, jak jsi nás vypekla a položila trať příběhu úplně někam jinam. :-) Stejně si jak se znám Jantarové oči minimálně ještě dvakrát přečtu. Možná i víckrát. Ale spekulovat budu, to asi fakt nevydržím.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    VLCACKA: Jak říkám - den ještě neskončil. :-)

    BRAMBOREENA: Spíše by mě zajímalo - existují "nepoužité úlomky?" Ze zkušenosti vím, že při psaní podobné věci se časem nahromadí spousta fragmentů, nepoužitých doplňků, apod. Něco z toho by mohlo být pro houbové závisláky zajímavé... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Máš pravdu. Omlouvám se a už mlčím, mám tady nesportovní výhodu, danou tím, že jsem to celé četla :) Od téhle chvíle už nebudu k dalšímu vývoji děje a postav nic psát, darmo bych to kazila...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: Jenže zlatíčko Gregory taky dost rád netaktně uráží za tělesné nedostatky, v tom je Lus mnohem kultivovanější.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Já ho nebral jako blázna. Normalita má širokou toleranci. Podle mého je Lucasovi asi nejbližší postavou po stránce charakteru Dr. House. Tedy, ten v cynismu pokročil o kus dál, ale kdoví, den ještě neskončil a Lucas má na to ještě pár měsíců. :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Ze mne si nic nedělej, já k smrti ráda hádám, nespoiluj, my se tu budeme aspoň omotvat vlastnímI konspiracemi. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (já to sem dost dobře plácnout nemůžu už kvůli smlouvám s nakladateli)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA:
    RUFO:
    Konflikty se starým pánem jsou ještě ve druhém a třetím dílu (včetně toho, jak se to rozuzlí), ale nechci to vyspoilovat úplně... Je asi pravda, že v normálním světě by byl z Lucase nejspíš blázen, ale tady si pak určitou oporu najde, ale, ehm... to se celé vysvětlí fakt až ke konci pátého dílu...

    BORGDOG: No, hm... Ferry...? :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Hmm... to si budu muset všechno najít. Extrémně mne to zajímá. Předpokládám, že elektronické verze tu náhodou v rámci propagace umístit nehodláš, co? :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: Celý seznam tady (kdy a kde co vyšlo, linky, ukázky): http://www.argenite.org/page-bibliografie . Dvě z těch povídek je ve sbírce Na pomezí Eternaalu z roku 2010, jedna v Hvězdách české sci-fi.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    RUFO: To ano, ale když si Lus nakonec vybral ten trest jaký si vybral - vlastně před otcem triumfoval. Byl ještě zarputilejší a tvrdší, než Giles kdy mohl předpokládat. Jestli teda nevadí, že to tu napíšu, jak říkám, je to moje domněnka - on z něj dělá informační zbraň. Proto všechny ty testy odolnosti, ten dopis, to ovládnutí Lodi, protože si myslím, že starý pán měl taky vyměřený čas. A odpovídalo by to i strategii, že když jde össeanská moc za svým, na jedinci nezáleží.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    V rámci monitorování snah nepřítele přetiskuji zprávu, která se objevila na facebookových stránkách Církve Akkütlixovy:

    Došlo k nepříjemnému odhalení. Novináři objevilil naši tajnou pěstírnu hub č. 1116 v Severní Koreji. Teď už vědí, že všechny severokorejské pokusy o jaderné pokusy byly pouhou zástěrkou pro skutečné zbrojení - zbrojení gömeršaülem! Můžeme jen doufat, že soudruh Kim Jong-Un bude hájit naše zájmy a ani nadále pro nás nepřestane budovat houbové imperium - a také že nedopustí, aby se látky posvátné Pětice dostaly do nepovolaných rukou! http://www.theatlanticwire.com/...-jong-un-wants-create-worlds-most-powerful-mushroom-kingdom/67291/

    RUFO
    RUFO --- ---
    VLCACKA: Tuseni mam ruzna a je mi jasne,ze nejaky "rozumny" duvod ma. Ale ... to, cemu vystavil syna mi prijde neprimerene - nesrovnatelne s tusenim ci necim podobnym. Navics e domnivam,ze syn by byl hodne narusena osobnost pri takove vychove.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    RUFO: A už jsi na konci prvního dílu? Protože já už tam nějaké tušení, i když možná absolutně chybné, zastávám.
    RUFO
    RUFO --- ---
    KAROLINA_F: To doufam, protoze jeho motivaci jsem zatim nepochopil - pusobi jako schopny dominant se sadistickymi rysy.
    KAROLINA_F
    KAROLINA_F --- ---
    Lunpark Luna je super pro pochopení motivace Lucasova otce Gilese Hildebradta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam