• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    IDLE
    IDLE --- ---
    To chcete říct, že na obálce bude spoiler? Je to vůbec legální? :)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: Eee, první s tím začal RIP, to já ne, to von!:)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: SPOILER!!!!! :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: ale posím, prosím, jak si přejete, když zezadu, tak zezadu, paninko - pravilo sluchátko.
    RIP: no, ehm, já uvidím, jak to zvládnu... ještě je ve hře varianta "místo katastrofy po dopadu"
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: To jako že se tam bude v ohlušujícím třesku kompozitních materiálů řítit k zemi magnetickolevitační vlak? Džjů, těšíme se :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak - pozor, aktuální hlášení! Kdo by měl náhodou pocit, že snad o Myceliu ještě něco neví, v regionálním deníku zvaním Deník (ve všech jeho mutacích pro středočeský kraj) je dnes se mnou celostránkový rozhovor. Brňákům to holt zůstane utajeno; zase nespravedlnost! :)
    (ale možná maj štěstí :)
    Konec hlášení.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jednotná koncepce se zřejmě zachová (nahoře myceliální struktura, uprostřed nápisy, dole nějaká scéna). Ve dvojce to vypadá na Aš-šáda. Scéna asi bude akčnější (koneckonců, dvojka taky víc odsejpá, už se toho nemusí tolik vysvětlovat)... a tedy dobrá, vyřídím Cornholiovi, že většina to chce zezadu :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Souhlasím s většinou. Na obálce futuristická města a houby!
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    Co se líbí většinovému čtenáři, to netuším. Co by se líbilo mně? Zachovat pro jednotlivé díly stejný vizuální styl obálek - menší siluetu v popředí (dalo by se vyštrachat pět různých "hlavních" postav?), futuristické město či krajinu v pozadí a jednotlivé knihy rozlišit jiným barevným laděním.

    Co se týče odpovědi na otázku - hrdiny rozhodně bez obličeje. A upřímně řečeno, raději na obálce nemít vůbec žádné hrdiny...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Za mne určitě zdáli a bez ksichtu.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BRAMBOREENA: Já to ráda nemám. Hrané booktrailery bych zakázala zákonem a stejně tak postavy s obličejem na obálce.
    Navíc, nehledě na to, jak je ten ilustrátor šikovnej, tak se to většinou moc nepovede.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: dávám přednost knihám bez detailních záběrů obličejů. PRavda nečtu moc scifi, zejména té paperbackové a fantasy ilustrace mi povětšinou přijdou naprosto otřesné.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Já obálky s pózující postavou uprostřed moc nemusím, takže za mě raději více zdálky a v náznacích. :)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Asi bych volil na obálku dvojky postavu větší a s ksichtem. Lidi jsou na to zvyklí, spousta jich první díl přehlídla jen protože tam chyběl obrázek nějaké borky nebo borca.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Před časem sem ID Cornholio (který bude dělat obálku na dvojku - doufejme teď na začátku září) házel dotaz ohledně vizuální podoby transantlantického vlaku (který jim lítá nad hlavami v koridorech a ve dvojce hraje jistou roli), ale věřím, že na to málokdo má nějaký názor, když dvojku nezná. Tak bych vznesla spíš dotaz obecnější, týkající se obálek knih a vizuálního ztvárnění scén (nejen u Mycelia, ale u jakékoliv knihy):

    MÁ BÝT HRDINŮM VIDĚT DO TVÁŘE?

    O tomhle jsme totiž diskutovali v souvislosti s jedničkou, jestli tam dát pohled na Lucase víc zblízka, a nakonec jsme se shodli jen na siluetě, aby zůstal větší prostor pro fantazii a každý si mohl konkrétní rysy doplnit dle svého vkusu. U knih, které mají na obálce hlavního hrdinu, se často objeví komentář "ale já si ho představoval úplně jinak!" Na dvojce zřejmě bude Aš-šád (i když varianta je i Kamëlë). Tak co je lepší: držet se siluet, nebo je tam dát pěkně zblízka? A koho radši? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: Na Vánoce...
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: RICARDERON si plete Svíčkovou bábu a Roštěnku :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Pinky NENÍ svíčková bába!!! :D Je všechno možný, ale tohle teda ne! Svíčková bába je Fiona! Ale dobrej tip, ta ještě na žádné placce není.

    Jinak placky jsem poslala kamarádovi grafikovi (tomu, který vytvořil logo Mycelia na obálku), aby je uvedl do nějakého použitelnějšího stavu (beru to tak, že moje načmárané nápisy byly jen pro ilustraci). Psal mi cosi v tom smyslu, že je na dovolené a že si to prohlíží na tabletu v kempu před stanem, ale sluníčko mu svítí na displej a nemůže se k tomu tudíž kompetentně vyjádřit :) Tak jsem mu napsala, že to nespěchá a ať se kouká radši rekreovat :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    MEANKITTY11: To jsem přece měl říct já!
    Právě jsem potřetí dočetl Jantarové oči, poprvé v definitivní knižní verzi. Má to něco do sebe, vědět, že tohle se už nezmění, ale sledování změn a přesunů byla také úžasná věc.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Jinak já chci placku: Pinky je svíčková bába!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam