• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jo! Škoda!!! Jestli hrdinové vyváznou moc lacino a nebude se jim ubližovat, tak je to na houby! :)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: Teď jsi mne teda děsně zklamal! :-D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Některým to stačilo. :-) Tohle byla jediná povídka, od které mi lidi utíkali. A ne - v Algoru nic takového není.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Myslíš kvůli lidožravým červům? :) To bylo pěkný, to je pravda. Akorát moc rychlý. :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Díky. :-) Vyrovnání... hehe. Doufám, že jsi ho četla na lačno.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Ráno už jsem obdivovala na FB :) Je skoro dobře, že je tam z toho obrázku jen výřez, protože byl trochu jako záběr na lyžařské středisko. (já vím, já vím, že mají skafandry... jenže lyžařská helma a pořádná péřovka se od skafandru na dálku zas tak neliší, to je holt konvergence vývoje...) S touto grafikou už nikdo nepochybuje, že se jedná o sci-fi. Působí to na mě hodně technicistně, hexy tak trochu evokují BattleTech. Čekala bych od toho SF kříženou s military, obojí tak hard, až to křupe; ale naštěstí vím, že je tam princezna Viktorie, takže se nebojím :) A jelikož se mi před časem moc líbila povídka Vyrovnání, určitě si to přečtu.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: No je báječná, já jsem z ní vyslintaná. Fakt se hodně povedla.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: ale jo dobry, ten puvodni obrazek tam uz teda moc videt neni, ale me se to libi ta uprava
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    A co říkáte tomuhle? :-)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ALONSY: tak tohle je u mě v kategorii Zoufale přeplácáno....
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ALONSY: Je to takové čisté, skoro komixové :) U knihy s takovou obálkou bych sice nečekala, že se bude pokoušet přesáhnout hranice žánru, ale líbí se mi. (Obzvlášť ta její poměrně střídmá barevnost.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Ále, havran je skoro typografický ornament... něco jako tři hvězdičky :)
    Jak naznačuješ, taková obálka má smysl u knihy s přesahem, která může zaujmout i širší publikum - ale podstatné je, že ani zaryté fantazáky neodpudí. Já jsem asi idealista, ale věřím, že lidi nejsou blbí a kvalitu poznají, když jim ji někdo nabídne.
    Pokud jde o Argo a kvílení, že časy jsou zlé... jako ano, jsou zlé, ale tady je to myslím trochu součástí image :) Geňa ti bude plakat na rameni, že ti víc fakt nemůže dát, dokonce i když budou časy náhodou dobré. To dělá každý správný obchodník, jak všichni víme z židovských anekdot :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: 1) Není čistě typografická, ještě havran ;-) 2) To právě je fantasy pro lidi, co nečtou fantasy ;-))
    Původní záměr Laseru zjevně byl, že poptávka po PKD je velmi fixní, resp. niková, a aspoň u něj si můžou dovolit šetřit za obálku; ale protože byly devadesátky, polučilos kak vsegda. Taky bych radši něco jako
    Victor Gollancz Science Fiction Collectors' Editions
    http://www.mykreeve.net/books/science_fiction/gollancz_sf_collectors_editions.htm
    ale to je holt vyspělá ostrovní kultura a i ti museli ke konci udělat kompromis.
    Martin Šust onehdy (teda, taky už to bude rok) dělal rozhovůrek s někým z Arga do Pevnosti a naznačovali, že se prodeje zhoršují; ale to asi bude spíš tím, že se mění trh, těžko říct, jak by pomohly identifikovatelnější kosmické lodě a prsatice.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Když už je diskuze o těch obálkách, tak teď mě fakt zaujala tahle.
    A při tom je taky taková klasická fantasy, ale fakt se mi to moc líbí.
    (A to to je ten případ, kdy si to autor vydává sám, lepší než od mnoha nakladatelství, imo).

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Náhodou, čistě typografická obálka na fantasy může být k sežrání nádherná a komerčně úspěšná - viz http://www.kosmas.cz/knihy/134778/jonathan-strange-pan-norrell/ . Ty laserovské opusy, které jsi linkoval, jsou prostě ošklivé - a nevěřím, že by byly o moc úspěšnější, i kdyby se tam nějaká ta prsatice vmáčkla. P.K.Dick v argovské řadě se mi líbí a takový propadák to snad být nemůže, když to pořád vychází, ne?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Nakladatelé nepotřebují marketingové výzkumy, mají přímo prodejní čísla. Laser to svého času zkoušel s http://www.daemon.cz/kniha/4230/dick-philip-k--zlaty-muz a http://www.daemon.cz/kniha/467/card-orson-scott--corvi a jaké překvapení, nefungovalo to; ostatně ani http://www.dick-knihy.cz/knihy/ prý nejsou žádné extra bestsellery.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Hm, četba mého dětství... Mayovky forever, ale ty s Karou ben Nemsím ne tolik jako Olda Shatterhand a přátelé. Třeba takovej Foglar mne fakt hodně nebavil. Do toho doprovázení E.T.Setonem a Jackem Londonem. Mezi jedenáctým dvanáctým rokem King, neuvěřitelnou náhodou tři sbírky Sapkowského povídek darované sestřenkou a k nějakým třináctým narozeninám od sestry darovaná sbírka od Asimova Sny robotů. V posledních ročnících základní školy jsem od své laskavé třídní byla krmena Eddingsem a Feistem, Nadace taky proběhla.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Jsem na tom podobně , až na to, že mne ten Conan neminul. A že babička měla na Slovensku sbírku knížek o Mongolech (Bátů - Čingischánov vnuk, Tatárska pohroma...), které byly obzvláště šťavnaté... Byl bych se býval chtěl stát mongolistou, kdybych tušil, že to jde - takhle mi už poměrně v raném věku došlo, že mongolský důstojník ze mne asi nebude a dostatečně jsem neodolával rodinné snaze mít ze mne něco pořádného (=technického)... :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: já četla všecko, co mi přišlo pod ruku. Máti vystudovala češtinu, takže jsme byli zavalení klasikama a bohužel, zrovna Paměti lékařovy byly někde ve třetí řadě, ty se mi dostaly do ruky taktéž asi až v sedmnácti. Conana jsem našla kdesi na návštěvě a přečetla za večer. A z nějakého důvodu skvostná kniha Kouzlo lásky sloužila jako jakási zarážka v dolním regále, já z názvu odvodila, že to bude nějaká poezie, nuda, a ona to byla sexuální příručka z roku asi 1967, takže když mi došel Zola a Jirásek, došlo i na ni. Velice jsem se v těch svých deseti letech nasmála.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ZUZKAOU: To jsem chtěla napsat taky, pak jsem si uvědomila, že to bude porno zakázané pod trestem smrti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam