• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: nejsi moje ztracené dvojče? Já dnes brala telefony celé dopoledne, většina z nich zcela pitomých, neb jsem tu neměla recepční, a sotva přišla,t ak jsem jí předala asi pět lístečků s věcma k vyřízení, protože můj limit pro normálnost je 2 denně, pak už se začínám klepat a přestávám artikulovat.

    Zlatý faktury.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION:
    FERRYH:
    Když vás tady teď tak čtu, napadá mě ještě jedno vysvětlení: Klára Kubíčková předtím psala na Mycelium recenzi, takže není úplně vyloučené, že jí aspoň podle názvu utkvělo. Představuju si, že možná zvedla telefon (pro mě by to byla sci-fi, ale logika mi říká, že ne všichni se bojí telefonovat tak panicky jako já), zavolala Geňovi, ten na ni vychrlil deset různých knížek, ale zapamatovala si zrovna tohle z důvodu výše zmíněného...
    TOM
    TOM --- ---
    BORGDOG: ruya? noo... podle mě je těžce mimo
    i co se týče kritiky anotace na palmknihách. imho je z toho http://cs.wikipedia.org/wiki/Space_opera "žánr" dost čitelnej
    určitě se mu nelíbila ani Duna, bych se vsadil
    a kdo nemá rád Herberta, není u mě relevantní fanoušek scifi .))
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BORGDOG: Ok. To jako argument beru. Pravděpodobnější verze je prostý omyl, kdy se Geňa spletl a zaměnil to snad za jiný titul, anebo z něj prostě mluvila frustrace. Mně se to celé přijde prostě zveličené a už vůbec bych to nebral tak vážně, že bych to vztáhnul jako urážku záslužné doby hájení (a tady Ferryhovi rozhodně zásluhy neupírám). Proč to brát rovnou jako záměrnou lež nebo útok?

    Často lze v mnoha článcích o e-knihách narazit na mnohem větší kraviny (lze je brát jako lži, omyly nebo bludy). A pokud bych si je měl podobně jako piráti brát osobně zase z nakladatelského úhlu pohledu, tak bych byl permanentně naštvanej (a neříkám, že někdy nejsem). Jenže takhle to řešit nejde, proto radím vypustit páru, nemluvit o trollech a brát to s nadhledem.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    TOM: Moc díky! :) Zrovna včera jsem viděl ten dost negativní ohlas na Palmknihách - spravil jsi mi náladu. :-)

    HYPERION: Na jedné straně tě chápu, na druhé... kdo tady má dnes v téhle otázce už nadhled? Nikdo - dokonce ani já už občas ne. Atmosféra je vyhrocená a v ní takové "vtipy" nejsou šťastné, dokonce i kdyby to opravdu jen vtipy byly. Navíc, já v tom rozhovoru nic jako nadsázku nevidím - a lež není vtipná...
    TOM
    TOM --- ---
    BORGDOG: koupil jsem si to až teď
    přečteno za dvě noci. spolu s Myceliem .. literární zážitek roku :)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    No, já si hlavně myslím, že ti věčný diskutovaní kolem e-knih začlo jednoduše lézt na mozek. Neuškodilo by dívat se na věci také trochu s nadhledem. Ale vzhledem k tomu, že jsme těžce off topic, raději nebudu posilovat tvou alergii (a beru ji jako kompliment). :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no comment...
    jen mimo tema podotykam: ale hlavne ze si jinak kazdej chvali to mnou prosazene hajeni, ze? Argo jej nema? nevim o tom... pane vy ste fakt uz vic nez jen ebook troll ... skoro zacinas dotahovat Bronce.

    a ja na vas zacinam bejt opravdu silne alergickej... pak se mi jini autori a nakladatele divi ze se pry radikalizuji...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    To je jednoduché. Geňa je známý vtipálek, takže by mě nepřekvapilo, pokud by šlo o žert. Takže to, že je v tomhle konkrétním případě slovutná "pirátská komunita" nevinná (pouze dočasně, jak je všem jasné) a cítí se být dokonce uražená (a to pomiňme ty desítky jiných upirátěných titulů z Arga) mi prostě přijde k popukání. A tvá nechápavost to jenom podtrhuje :-D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HYPERION: tak nesporne to globalne cele jako prispevek bylo psano jako joke, ovsem tahle veta cos vystouchl ne! to jsem nepochopil co ti na tom prijde k zasmani... Gena jako zastupce Arga LHAL jako kdyz tiskne a teda doslo k osocovani... nesporny faktum a to bez humoru...?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: Fajnšmekr, no.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GENTIANA: a nesežralo kroupy (téměř zkrocené mycelium koji), namísto toho je nechalo shnít...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BORGDOG: a ZuzceOu sežralo zelí.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Jistě, že Mycelium lidem dokáže změnit život. Koukněte na Roberta Travise. :-)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    FERRYH: Prý "pirati ebooku jsou hnusne osocovani". Díky, už jsem se dlouho takhle nezasmál :-))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: nééééé, toho podvodníka co začal s neurorestartem by měli zavřít do vypolstrované cely a nonstop mu pouštět produkty jeho obětí, tedy oveček.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Odkaz, který ráno dával BorgDog na Facebook: http://www.jak-napsat-ebook.cz/ . Já si to video pustila! Uaaaá! Ale už mám plán! Pokud mi ještě někdy bude hrozit nějaké mluvení před kamerou, tak tuhle paní vyhledám a dám jí pár babek, aby to vzala za mě. Takhle dokonale prezentovat vlastní knihu se sama jaktěživa nenaučím.
    A poučení číslo dvě: za čtrnáct dní to teda bohužel sepsat nestačím, ale rozhodně musím na obálku další knihy napsat, že lidem změní život. Pak ji budu moct prodávat v e-booku za 690,- a bude vymalováno.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Náhodou, v Kroměřížu je velmi krásný secesní blázinec uprostřed velkého parku. Ale ten si plánuju až na důchod :D
    ZOIDBERG: Ani omylem, neboj. V Opavě jsem vlastně byla přesně jednou v životě a nějak mi to nevadí. Když na to přijde, tak kromě pár přestupů z autobusu na vlak jsem i v Bruntále byla jenom jednou.

    Já dospěla k názoru, že přinejmenším tuhle část Sudet by bylo dobré znovu kolonizovat osadníky z Bavor, Duryňska a Černého lesa.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: jj, sam jsem hledal (a asi tusite ze mam ekuckove VIP zdroje) ... a nikde nic... jen u slepcu na digibooks.sk je OCR verze z papiru ...a k dobremu obrazu ebookaru-asistentu na digi je treba rici, ze ani tahle verze neni nikde proflakla!

    Takze pirati ebooku jsou hnusne osocovani a uz se mi jich par ozvalo: co s tim Genou z Arga udelame?!
    ...zatim to teda vypada na brutalni
    ...ukamenovani...
    ...ebookama!
    Drsne Genu asi z-e-masakruji pri prvni prilezitosti. Vyridte mu to...
    piratska pomsta za lzi a pomluvy je ukrutne, kruta! :))
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Jasně, mají tam zahrady, arcibiskupské vinné sklepy A blázinec. Ovšem z Bruntálu je to asi blíže do Opavy. Tamní zařízení nedoporučuji...

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: Mají, a prej s docela lidským přístupem, pokud mi hrábne, chci tam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam