• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: ty sis je koupil?? i ty otrokari! :)) co ti doma ted delaj? Idle meje nadobi, to je jasne a co Borg? :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARXIE: Je to rozdíl daný technologií. Když chceš něco vytisknout, potřebuješ tři týdny. Když chceš něco pověsit na PalmKnihy, může to tam být hned. Ale jak říkám, dva díly ročně je pořád ještě svižné tempo.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Oba máte pravdu. :-) Já osobně bych naprosto pochopil delší prodlevu mezi prvním a druhým dílem. Ale teď už je zřejmé, že Mycelium má úspěch, dokonce VELKÝ úspěch, takže ty obrovské prodlevy už mi přijdou divné. Jak moc by Vilma musel zbytek pohnojit? To má od nakladatele tak malou důvěru? :-(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    WITTGENSTEIN: spis jsem chtel ukazat jak daleko od sebe jsou jednotlivy poly v dnesni dobe - zatimco "chci to hned" je extrem jeden, tak "nevim ani po dvou mesicich" je extrem druhej... a krasne se to potkava, tedy nepotkava ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ARXIE: No, to už je skoro manifest generace "Chci to hned". K tomu lze říci jen to, že leckdy něco může být hned, ale kvalita by byla suboptimální. (V případě Mycelia je rozdíl mezi zredigovanou a zkorigovanou verzí cca 20 překlepů.) Takže za mě festina lente.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: To by byla dobrá zpráva. A důvod, abych si pustil zas po pár měsících zprávy na TV Nova a zjistil, který z odvážných reportérů v zájmu větších koláčů navštíví jako první mši.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BORGDOG: Össeané? (Abychom se aspoň trochu vrátili k tématu.)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: A přemýšlej, co teprve asi přijde v neděli...
    IDLE
    IDLE --- ---
    To se člověk dozví věci takhle při pátku. :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BALAENA: A můžeme se chabě bránit jen citováním Joe Haldemana: "Možná je psaní SF prostituce, ale aspoň nejsem laciná děvka." :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BORGDOG: jj, právě ;) ostatně koupil si i tebe ;)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BALAENA: Jak urážlivý nádech může dostat tak milý kompliment při doslovné interpretaci. ;-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    IDLE: to nevadí, i tak si tě koupil :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    IDLE: Nejsi, akorát že na to by musel ARXIE číst jistý časopis. :-)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    IDLE: pardon, mea culpa
    IDLE
    IDLE --- ---
    ARXIE: Ehm, asi si pleteš osoby, já jsem pouze kibic.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    BORGDOG: ok, tak jsem si Vas s Idle koupil radsi hned, necham to lezet v knihovnicce u Jyrky, otazka zda to vydrzim... prinejhorsim Vas ceka trocha trollingu ;)

    VANEK: Argo se racilo vyjadrit ve smyslu "oficialnich prodeju", coz jsou z myho pohledu vsechny prodeje, ze kterych jim neco pritece. Nikde neni zmineno ze se jedna ciste o Kosmas, samozrejme ze ty si to jako insider odvodis, ale o zbytku ctenaru pochybuju.
    IDLE
    IDLE --- ---
    VANEK: Nojo, dík za upřesnění. Nedržím všechno v hlavě doslova, tak se vyjadřuju radši opatrněji.
    VANEK
    VANEK --- ---
    IDLE: Vždyť jsme to tu již před drahnou dobou probírali! Ano, letos budou dva díly po půl roce, poslední někdy na veletrh 2015.
    Ano, už na podzim bylo jasné, že zájem čtenářů je takový, aby Argo sérii dovydávalo místo potupného ukončení, a bylo by se to dalo stihnout letos. Ale to by musela by být vůle na tom pracovat a ne nechávat věci, aby se šolíchaly samospádem, respektive až je autorka dotlačí tak daleko, že nepůjde dál je odkládat.

    BORGDOG: Víc na něm netrhnou, jak taky? Ale ušetří: když se každý díl vydá až po prodeji dostatečného počtu předchozích, tak se v tom může točit pořád jedna a ta samá počáteční investice, zatímco kdyby odstupy byly kratší, museli by v jednu chvíli mít utopeno v tisku o několik desítek tisíc víc (což dá rozum, že by podnik, který prodal 100 000 kusů posledního Dana Browna, mohlo položit). Mno, a ti pracovníci, které by práce s tím spojená zdržovala, se taky mezitím můžou věnovat lepším, urgentnějším a lukrativnějším věcem -- takže vlastně v tomto smyslu je pravda, že na odkladech Argo trhne víc.

    ARXIE: Ale houbeles. Argo se ráčilo vyjádřit, že Mycelium se moc neprodává v eknize přes Kosmas -- což dá rozum, protože každý normální člověk si ho koupí na Palmknihách. Toť vše, Palmknihám i papíru se vede dobře, díky za optání.
    Tři problémy e-knih aneb proč na nich nakladatelé zatím moc nevydělají - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/e-knihy-rozpocet-0km-/literatura.aspx?c=A140116_090550_literatura_ts
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ARXIE: Nebylo, ale já si uvědomil, že ten můj příspěvek fakt vyznívá "kontraproduktivně..."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam