• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: tak střílny z Ikey bych vážně nechtěla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Přiznej se, ty si to představuješ v zásadě takhle! Uaaá, nikdy, do toho já nejdu!!!! :D Jen přes mou mrtvolu.

    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No a nestačí koupit výtisk od každého dílu, obálky odříznout a zarámovat, knížky dát převázat, aby vydržely pravidelné očítání, a win-win řešení je tu? ;-) Teda, krom kručení v žaludku CORNHOLIOVy rodiny, no, ale nikdo není dokonalý a umění je třeba přinášet oběti.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Mimochodem, po dočtení druhého dílu Mycelia jsem usoudila, že autorka si psaním ve skutečnosti vybíjí nenávist k lidstvu. Zlomyslně se baví utrpením nebohých čtenářů. Zatracenci, kteří udělali tu chybu, že se nechali pohltit příběhem, a zapadli až do uši do úvah, kdo je tu vlastně kladný hrdina, jí slouží za potravu. Po nocích číhá pod okny a plna blaženosti naslouchá zoufalému vytí nad posledními řádky. Ta neuvěřitelná důslednost, s jakou se úplně všechny postavy ocitnou v co největším srabu, to už chce skutečné odhodlání! Copak se to vůbec může stihnout všechno probrat a vyřešit v pouhých dalších třech knihách? A ještě to vědomí, že ty tři nevyjdou naráz a tohle celé je třeba si prožít ještě dvakrát...!
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Nebo seřadit všech pět za sebou (jako do jednoho rámečku), ale "nějak" mezi obrázky udělat přechody, aby to působilo jako taková sympatická procházka myceliálním světem.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jo! Tak by to pro nás prostorové minimalisty dávalo asi největší smysl. Stejně si nedovedu představit, jak by se to "sesadilo" :-) Má dvorní dodavatelka rámečků by jistě z dalšího netradičního formátu jásala blahem... :-D
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    CORNHOLIO: Zcela mimo, ale mně by se ty vrchní části líbily jako vzor na tapetě. Zrovna potřebuji tapetu asi tak metr krát tři metry, to třikrát :).
    Ale k té nabídce... jsem pro první možnost. Rámeček bych si vybrala sama.
    A co rozměr?
    Když jsem byla malá, viselo nám v obýváku x obrazů ženštin od Muchy. Teď by mi tu visela plíseň, jů :).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: No, nadimenzované, nakladatelé si leckdy nechtějí nechat vysvětlit, že titulku na knihu, byť i formáten nevelkou, prostě malíř nenamaluje na A4 , že minimum je A3 a raději i větší...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (vida, našla jsem tam i pětici: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70185825/ )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Jéje, to mi nějak uniklo, teď to teprv vidím, Happy Anniversary je úžasný obrázek!

    CORNHOLIO: Musím říct, že myšlenka, že by se to celé "sesadilo" jako patchwork a vytisklo na jednu plachtu, se mi moc nelíbí. To bude jak reklama na knihy :) Ty obrázky jsou krásné, snové, a když už je mít na zdi, tak spíš jako artefakt a umělecké dílo.

    Původně jsi psal (či jsem si to tak vyložila, kdyžtak mě oprav), že obrázky jsou nadimenzované na určité rozlišení, jaké bylo potřeba na obálku knihy, a nedají se nijak výrazně zvětšit, čili jsem si tak nějak zafixovala, že velikost starobylé zámecké olejomalby nad krb je v zásadě vyloučená, a tím pádem si od té doby představuju cosi jako tohle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20267456/ (prostě řádku ne úplně obřích obrázků, které by se uspořádaly a zarámovaly nějakým podobným stylem).
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Taky hlásím, že místa mám dost.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNHOLIO: Potřebuju Happy Anniversary (ideální svatební dar, a zlomyslný, protože bratrancova nastávající je majitelkou bydlenkovského vkusu), ale jde to jinak než ze Santa Moniky?
    SARGO
    SARGO --- ---
    CORNHOLIO: Prosím napsat do pořadníku. :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    CORNHOLIO: esi jsem se ještě nehlásila, tak se teda hlásím. A klidně aji o všech pět, mám nějaké zdi.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    RIP: na Crweconu bývá dražba originálních kreseb, tam se digitální tisky moc nechytnou
    SARGO: to by mohlo být řešení, počkat ten rok dva a vytisknout to jako plakát všech obálek...
    RIP
    RIP --- ---
    CORNHOLIO: A co na Crwecon, tam se prodá kdeco :-) Přesněji řečeno, Klíčník tam prodá kdeco, já v roli krásné asistentky podávající umělecká díla jsem dost na prd, ale zase se dobře bavím :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: CORNHOLIO: Dílů knížky je pět, což není z tohoto hlediska úplně idální číslo, ale kdyby takhle byl plakátek všech pěti naráz (ale vážně vůbec nevím, jak to tam uspořádat - ale taky jsem se nad tím ještě nezamýšlela), bylo by to možná zajímavé...? Už čiště prakticky: který vybrat, když ale všech pět je moc a zaberu moc místa... :-)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: v pohodě, nezaplašila:) Tisky tohohle typu jsem už před časem dělal, ve stejném studiu, jako Jana Šouflová, tři obrázky, každý v sérii osmi číslovaných kusů, na Hahnemühle German Etching papír, prodal jsem postupně něco přes polovinu. Kdyby měl někdo zájem, k nahlédnutí i s cenami zde:
    Art for sale - TOMASKUCEROVSKY.TK
    http://tomaskucerovsky.weebly.com/art-for-sale.html
    O tiscích Mycelia jsem uvažoval spíš jako print on demand, pokud by se sešlo dost zájemců, vytisknout pár kusů stejnou technologií jako výše, jen třeba na trochu levnější papír, případně na to plátno. Nechtěl bych dělat x variant od každého, papír, levný papír, drahý papír, plátno... pokud budu tisknout, tak v jedné variantě, asi ne limitovanou sérii. Nabízení na akcích nebo v knihkupectvích by bylo fajn, ale na to zřejmě nemám energii, takže by to bylo jen příležitostně.
    V téhle chvíli odhaduju formát cca A3-A2, cena cca 1500 - 2000 za kus, eventuální zájemci jsou, jak jsem pochopil, zatím asi dva, což možná nemá moc smysl tisknout:)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jsem to tu zanesla odkazy na cizí projekty a zjevně jsem CORNHOLIO tak zaplašila, že už k tomu radši nic nenapsal... :( Tak vznesu konkrétní dotaz: co si tedy myslíš o možnosti udělat nějakou malou sérii (třeba šest kusů) uměleckým tiskem na nějaký strukturovaný papír a nabízet na akcích nebo v knihkupectvích, plus na internetu mít možnost "print on demand" ve všech třech variantách (levnější 'fotografický' tisk, umělecký tisk na strukturovaný papír nebo tisk na plátno v rámu) s tím, že by to nebylo hotové předem do zásoby, ale tisklo by se až po dohodě pro případné konkrétní zájemce?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BORGDOG: no tak to je jiné kafe, ale tohle se mi ještě nestalo, pravda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam