• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Aaaach, parádní hábitek. Z čeho jsou ty ruce? To už přeci nemůže být fimo :-D

    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BRAMBOREENA: A proto miluju goo.gl :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    https://plus.google.com/...-4b70-ac18-9997e948224e&pid=6013992745331266034&oid=111662708476423682969 Páni to je odkaz dlouuhej jak Lovosice, to jsem zvědavá, jestli se vám to otevře :) Ale je tam skoro totéž jako SARGO.
    ROMI
    ROMI --- ---
    SARGO: premejslim, kdo je vetsi prisera:)
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARGO: Prý by v tom mohlo být líp slyšet :-) Hm, celý Palmknihy: Autorkou se chlubit, to jo, ale knížku nemají.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Zdá se, že na veletrhu vše probíhá jak má... :-D



    (Foto ukradeno z twítu palmknih :-))
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    VANEK: dovolil jsem si poslat do Arga popuzeny email, na veletrh se bohuzel nedostanu a i tak bych se asi primarne ptal na Sapkowskeho z jistych duvodu ;)
    ROMI
    ROMI --- ---
    VANEK: jj jen jim to rekni, ze me tim taky serou ;) a rozhodl jsem se mrdat kosmos a pockam az na palmknihy ted uz, kdyz uz stejne cekam ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ARXIE: Máme jedinečnou příležitost to říct přímo nakladateli osobně na veletrhu, ať tam lidi neprudí jen chudáka JYRKU ;-)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Mycelium III : Pád do temnot [E-kniha]
    Připravujeme / Chystá se
    Tento titul má nakladatel v edičním plánu, zatím nebyl vydán.

    ... asi se čeká, až si to všichni co vyžadují papír přečtou a řádně pro-spoilují! To je panečku přístup, takhle se těch elektronických kopií prodá opravdu hodně - no tak hlavně že pak zase budou lítat hlášky o tom jak se Myc3 neprodává a krade.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: To by měla být poslední scéna. "Na Akkütlixově hrudi se cosi zalesklo. Zlaté kladivo a srp. Usmál se a pak svět potemněl.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Hlubiny mého mozku jsou pokroucené a temné. Teda, ten sen byl škaredý a poněkud nejistého děje, ale zhruba takto: protosoudruzi se něčím přifetovali, dospěli k názoru, že dary Akkütlixovy patří všem a církevní ani civilní hlavouni nemají právo schraňovat si je pro sebe. Proběhla revoluce, rekvírování stříbřitých chladů a podobně a pak se schůzovalo a fangličkařilo a představ si proslovy typu Plán půlení brambor byl překročen o 120 % s össenským patosem. No a občas nějaká ta veselá vsuvka typu Nepoučený amatér si hraje s myceliem a přijde o mozek/rozum/nějaký přečuhující kousek.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Buržujům to přijde pekelné, takový raný Lem, ani nemluvě o Strugackých, by měli jiný názor. (Note to self: Promyslet mashup crossover Mycelia s Tajemstvím Transpluta.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: :D Ale tohle tam nebylo! Fakt ne!!! Na tak pekelnou kombinaci, jako že by Össeani byli ještě taky komouši, bych jaktěživa nepřišla!

    I když teda... taková pěticípá rudá hvězda...
    Brr, teď budu mít noční můry taky. :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Tak jsem ten 3. díl včera zhltla takřka jedním dechem a pak se mi celou noc zdálo o zakládání Komunistické strany Össe.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a vlastně to může i fungovat: pak už neprojdu dveřma, takže nebudu moct opuštět počítač a budu muset sedět a psát)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: To neslibuju, ale nápad je to dobrý!!! :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    RIP: Hmmm, tak to v tom potom musí být nějaká jiná magie:-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Takže Lind, říkáš? A když se ti s dalšími fanynkami složíme na pořádný koš, bude pětka o půl roku dřív? :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: No včera jsem si koupila nový druh, Lindtku s wasabi, tak teda nevím, jak to s tou něžností a jemností bude :D Ještě jsem ji neotevřela, ale pokud mi pak po té smršti chutí z dolní části obličeje něco zbude, poreferuju.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: To mám radost :) A kromě toho je to dobře - podle hesla Národ sobě :) Protože tedy nevím, jestli jste si toho povšimli, ale trojka stojí stejně jako předchozí díly, přestože je v rukopisu o sto padesát normostran (a v tisku tuším o sto, ale rozhodně o dost) tlustší. Ptala jsem se, jaká magie/chyba v kalkulaci/dobrosrdečnost/zázrak to způsobily, a bylo mi řečeno, že to prostě tak v kalkulaci vyšlo, neb je vyšší náklad. (Bod pro Argo - hřbet je od pohledu tlustší, čili vyšší cenu by čtenáři možná očekávali a překousli). Čili: když se víc prodá, tak se to zlevní! :D
    RIP
    RIP --- ---
    EDERA: Naopak :-) Jak praví slovník, lind = mírný, něžný, měkký :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam