• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    BRAMBOREENA: už je to bohužel vyčerpáno, ale určitě by to tam šlo nahrát znovu ;)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Poslechla jsem ukázku si asi 4x a musím uznat, že mi podání velmi vyhovuje. Hezci byli skvěle zvolení, dávají do čtení právě takové množství emocí, aby naznačili náboj příběhu, ale neruší to zažitek z "četby". Toho rušivého vlivu jsem se popravdě bála nejvíc. Audiokniha velmi předčila moje očekávání a přiznám se, že si knihu na základě této ukázky koupím.

    P.S. Ještě by mě zajímala Valerie Zawadská jako velekněžka.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Aááá, díky, nasála jsem :). Je to sympatické.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tady je (neveřejná) ukázka, kterou jsem dostala z OneHotBook k dispozici na besedu v Liberci (kde jsem ji přítomným pouštěla). Uložená je do 2. 7, zbývá ještě 18 stažení, čili kdo jste zvědav, můžete nahlédnouti a nasáti: http://www.uschovna.cz/zasilka/ACBV4C94U3VFE4YL-NUI . Jen to prosím nešiřte mimo toto auditko, protože je to zatím spíš pracovní verze, možná s tím ještě ve vydavatelství plánují něco dělat a nejsem s nimi domluvená, že to dám na web. (Nyx beru jako aspoň částečně soukromý prostor.) Oficiální ukázka teprve bude, tu jistě pak bude možné šířit po libosti. Jsou tam tři hlasy z kapitoly o čajovně - schválně jsem si vyžádala do Liberce tuhle scénu, protože čtení bylo taktéž v čajovně. Sedlo to pěkně, atmosféra dokonalá :) Tak to asi chce uvařit si k tomu čaj, má to osmnáct minut. :)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    IDLE: Zvědavá určitě jsem.
    IDLE
    IDLE --- ---
    JANADVORACKOVA: Tohle bude asi nebude tak velký rozdíl, protože herci se nestřídají: každý čte vždycky celou scénu podle toho, z pohledu které postavy je to zrovna vyprávěné.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Trošku mě mrzí, že jsem nezaznamenala, že audiokniha bude dřív, než jsem koupila papír. Mám teď období poslechů před spaním. Už asi měsíc a něco žiju usínáním se sluchátky a Mycelium by bylo určitě bezvadné. Holt budu usínat klasicky - s brýlemi na frňáku :).
    Bude někde ukázka? Prozatím vše, co jsem slyšela, četl jeden člověk. Zajímalo by mě, jaký rozdíl v tom bude při více hercích.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tajná zpráva z Kosmasu: http://www.kosmas.cz/knihy/196146/mycelium-i.-jantarove-oci/
    - audiokniha ohlášena na 30. 6. !!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Tajemné organismy proti fatálním chorobám: Užívejme čtyři tisíce let starý „novátorský“ lék! Čínská houba v Čechách. Houbařením proti rakovině? | PROTIPROUD
    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/...ky-lek-cinska-houba-v-cechach-houbarenim-proti-rakovine.htm

    Umístění a autorka (Hájkova dcera) je bonusem.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: No vida :) A taky zrovna tahle obálka je pěkná. Tahle a pak ještě Mág, jinak se musím přiznat, že se mi tam nic nelíbí. (Mycelium nechávám stranou.)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BRAMBOREENA: Jé Potrhaná křídla, svět je malej, Rutu znám.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Cornholiova obálka na Mycelium III válčí v právě probíhající bitvě: http://www.databazeknih.cz/blog/souboj-kniznich-obalek-36-1900 :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Minireportáž z FANTASY akce – Mycelium v Liberci | FANTASYCZ
    http://fantasycz.wordpress.com/2014/06/20/minireportaz-z-fantasy-akce-mycelium-v-liberci/
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Julie zapracovala:
    XB-1 » Plány v plánech za mlhami iluzí (recenze)
    http://www.casopisxb1.cz/aktuality/mycelium-plany-v-planech-recenze/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    GROBENIUS: to je moje druhé jméno. ale uvidíme na poslední stránce, ještě nestahuju kalhoty :D
    BRAMBOREENA: já také!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    AOTEAROA: Tak to mám radost :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    AOTEAROA: tomu říkám sebekázeň :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Tak jsem na 70 % prvního dílu, ani jsem nemrkla! :) Pořád je mi tahle literatura vzdálená (jsem příliš realisticky založená či jak to říct), ale je to napsané tak čtivě a postavy vykreslené tak zajímavě, že prostě čtu a čtu, a jestli zpočátku to bylo tak jako že tomu dám šanci, tak teď už začínám vidět háčky, které si to ve mně zahákává :)) Asi si po prvním dílu dám jinou knížku a pak půjdu do druhého dílu, je třeba si to trochu rozložit, abych pak případně po tom třetím neměla moc dlouhé čekání :)) každopádně druhý i třetí jsou už na wishlistu, ta stopka na knihy je teď fakt vážná.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    VANEK: Vidět dnes napsanou větu, o které přemýšlím poslední týdny (že aktuálně nejsilnější pocit z rodičovství mám tíživé a bolestné sebepoznávání, jak na dítkách vidím plasticky všechny vlastní chyby).

    Sorry za off- topic u Mycelia. Povídka výtečná (i pro muže;) ).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na rádiu Applaus už je v archivu zpřístupněný rozhovor z minulého týdne. http://www.radioapplaus.com/935_KREV-10-06-2014
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No vskutku: " budu si představovat, že třeba úplnou náhodou potěší i některého kolemjdoucího fantazáka, který by knihu určenou čistě pro ženy jinak jaktěživ nevzal do ruky" :-)
    Vilma Kadlečková: Legendy o argenitu - Elixír stáří - povídka
    http://www.argenite.org/page-elixir-stari---povidka
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Pořad už prodifundoval do seznamu FFka - linie Avalcon:

    Mycelium
    Vilma Kadlečková "Bramboreena"
    1218 B + P, N, 1h
    Össeané, jejich záludné houby a jejich autorka. Představení série, ukázky z audioknihy "Jantarové oči", beseda. Co nás čeká v dalších dílech? Kterou z postav chcete uškrtit? A co na to Církev Akkütlixova?

    FF 2014 - Kompletní anotace - Amber - Systém pro přihlašování na Festival fantazie 2014
    http://amber.festivalfantazie.cz/porady.php?change_action=ff#1200
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam