• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Tak nějak.
    SARGO
    SARGO --- ---
    ALONSY: Máš ho mít! :-))

    Pozoruje manžel manželku při dělání štrůdlu. Než manželka dá štrůdl na pekáč, uřízne oba konce.
    Když se manžel zeptá proč, řekne mu: "To jsem se naučila od maminky."
    Za nějaký čas jsou na návštěvě u tchyně a manžel tam pozoruje to samé. Zeptá se tchyně, proč uřezává ty konce. "Maminka to tak vždycky dělala."
    Manželi to nedá, bystře využije nejbližší návštěvy domova důchodců, přivede řeč na štrůdl a ptá se babičky, jestli také odřezávala konce štrůdlu?
    "Ale jistě, že ano! Měla jsem malej plech."
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    SARGO: neznám!
    SARGO
    SARGO --- ---
    GENTIANA: Dobře, já sem ten vtip se štrůdlem dávat nebudu, protože ho stejně všichni znají, ale teda dá to práci. Ho sem nedat :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    FERRYH: no však. Ale mně máti vysvětlila, že klouzky se loupou, protože její máma je loupe a všichni, co zná, je loupou. Já teda ty nejoslizlejší oloupala a šlupky suším na pokusy s myceliálním uměním, protože ani zrno nazmar, ale máti už odjíždí, tak toho zas nechám.
    BRAMBOREENA: Jestli tady bude pokračovat taková záplava hub jako doposud, něco sušenýho ti dovezu. Bohužel se ochladilo a chčije, takže přestaly růst a to, co roste, hned plesniví.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: tyhle obavy jsem měla trochu taky, ale jsem si jistá, že jsou to žampiony. Na druhou stranu... já to jenom čtu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak ještě na vědomost dávám, že potulný houbový cirkus bude taky na Coniáši - https://www.facebook.com/Conias.knihovna (viz příspěvek z šestého září - "Coniáš a jeho program IV"). Tématem jsou audioknihy, účastnit se bude JWP a další.

    Když jsme s Roggym probírali, jestli by mohl přijít i někdo z OneHotBook, Roggy mi psal: "A nebude jim vadit, že budou sedět na pódiu společně s konkurencí?" (míněno Walker&Volf). Na to já opáčila: "Víc by jim mělo vadit, kdyby na pódiu seděla konkurence sama bez nich, ne?" :D Nevím sice, jestli si nakonec z OneHotBook někdo najde čas skutečně přijít, ale pokud ne, budu tam holt tím cédéčkem mávat vlastnoručně, jako by to byl palmový list či či rudý prápor revolucionářův, a budu doufat, že mě ďábelský JWP nenabere na rohy. :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    musis vyhnat domaci zverinec a urcite se neco najde...
    klouzek slicny ted roste u kazde cesty v trave kde je pobliz modřín :)
    Klouzek sličný - Suillus grevillei (Klotzch.:Fr.) Singer - Atlas hub - Houbaření
    http://www.houbareni.cz/houba.php?id=143

    a ze u ceste rostou prave nejradeji :) tazke nemusis "lesne houbarit" jen se projit po cestach :))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Teda vy mi děláte chutě :)
    Od nás hlásím akorát vyrašení hub na trávníku, ale od pohledu jsou nejedlé, vypadají vyloženě nechutně. Ani se nechci domýšlet, co to vlastně je (ale trochu se bojím, že mě räwë přišlo sežrat).
    SARGO
    SARGO --- ---
    FERRYH: Kdybych jich měla dost, tak experimentuju. Ale páč se na houby dostanu velice zřídka, tak je věcí první volby prostě TA omáčka, ze soupisu NEJ jídel na čelním místě. :-))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    klouzky nekdy hlavne zkus samostatne, max treba s kurecim masem, na smetane - a la kure na paprice ...
    neuveritelna Mńamka! :))
    SARGO
    SARGO --- ---
    FERRYH: Zkusím :-D Pokud tedy přežiju dnešní strašlivé přežrání několika litry houbovky. :-D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GENTIANA: pravi houbari zadne klouzky neloupou!! :)) fuj!
    je na to prostej figl: vlhkej hadrik a pekne se to otres! sliz i spinu prilepenou na nem... a je to! loupat klouzka! no toto! prijdes o nejlepsi! at uz to davas do smetany nebo nakladas na kyselo nebo jen pridas do omacky ci smazky :)) klouzek me bejt kuzkej! :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    RIP: To netuším, loupu jenom co musím, a ještě nedbale, a ze suchých jenom růžovky :-)) Páč jsem kůže líná, zkusila jsem i neloupat, a ačkoli takový ten šlem z hub mi v jídle chutná, tohle mi nejelo. Ale je možné, že když se vaří delší dobu, zmizí to (obávám se, že je nedusím ani zdaleka tak dlouho, jak se zpravidla doporučuje), i že to prostě někomu nevadí. Určitě to stojí za to vyzkoušet obojí - je to dobrá investice do budoucna :-D
    RIP
    RIP --- ---
    SARGO: Já jsem spíš získal dojem, že klouzky a žampióny se loupou, protože na rozdíl od jiných hub loupat jdou :-) Uvaž, že se tradičně loupou i klouzky zrnité, které ani trošku slizké nejsou.
    SARGO
    SARGO --- ---
    GENTIANA: Neb se to jinak projevuje velmi slizce. Když jich je maličko ve směsi, a jsou sušší, tak to nevadí, ale ve větším množství by se to poznalo už nepříjemně :-)
    Beztak mám pocit, že jsem našla samé klouzky, páč na hnědé houby jsem byla moc roztržitá. :-D
    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: Prej že aby tolik neklouzaly, protože se to tak dělalo vždycky.
    Klouzek sličný (modřínový) - Česká mykologická společnost, Karmelitská 14, Praha 1
    http://www.myko.cz/clanek83/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Facebook a jeho morbidní kouzlo nechtěného.

    RIP
    RIP --- ---
    GENTIANA: To vím čirou náhodou naprosto přesně: aby byly oloupaný.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SARGO: Proč se vlastně loupou? (a já je miluju, protože mají hezkou barvu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam